Moją uwagę dziś zwrócił kierowca jeepa gran cheeroke (na bank silnik V8), który spalał chyba wiecej oleju niż benzyny... Czarna chmura się ciągnęła za nim na odległość 100 m :/
Nr silnika
Zwiń
X
-
na naklejce na obudowie rozrządu
bo na naklejce w bagażniku chyba nie ma numeru silnika?->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Do kompletu brakuje jeszcze kół zębatych współpracujących z paskiem. Jak wymieniać, to całość.Pozdrawiam
Komentarz
-
-
To trzeba było zaproponować coś innego-dobrego,niestety orginał tyle kosztuje i to jest taniej niż na aledrogo.Zamieszczone przez PolonJak zobaczyłem powalające na kolana ceny, to sobie nie mogłem odmówić żartu.Zamieszczone przez JanuszSzPiszesz poważnie? :shock: czy to joke :?:Zamieszczone przez PolonDo kompletu brakuje jeszcze kół zębatych współpracujących z paskiem. Jak wymieniać, to całość.
Komentarz
-
-
przemo1, uzupełnij profil->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
A teraz poważnie. Wiadomo, że za jakość trzeba płacić. Oryginalne części z pewnością tę jakość gwarantują, stąd wysoka cena. Też wybrałbym oryginały, aby dłużej mieć spokój z rozrządem. Teraz sprawa kół zębatych rozrządu, która wymaga wyjaśnienia - wiadomo, że nawet najtwardsze koła po określonym przebiegu wykażą ślady zużycia. Zmienia się szerokość zębów i ich kształt. W związku z tym, z nowym paskiem zębatym nie będą już poprawnie współpracować, co przełoży się na trwałość paska. Od czasu, jak również ekonomiści zabrali się do konstruowania samochodów, ich trwałość nie jest już tak duża jak dawniej. W książkach napraw samochodów autorzy piszą, że co dwie wymiany paska powinno się wymienić także współpracujące z nim koła. Nie ma oczywiście obowiązku, ale trzeba się wtedy liczyć z koniecznością częstszej wymiany paska. Jeśli tego nie zrobimy, a silnik jest "kolizyjny", to koszt naprawy po przeskoczeniu paska i uderzeniu tłoka w zawory może być dużo większy niż tych kół, a czasem naprawa może wręcz być nieopłacalna.Zamieszczone przez przemo1To trzeba było zaproponować coś innego-dobrego,niestety orginał tyle kosztuje i to jest taniej niż na aledrogo.Zamieszczone przez PolonJak zobaczyłem powalające na kolana ceny, to sobie nie mogłem odmówić żartu.Zamieszczone przez JanuszSzPiszesz poważnie? :shock: czy to joke :?:Zamieszczone przez PolonDo kompletu brakuje jeszcze kół zębatych współpracujących z paskiem. Jak wymieniać, to całość.
Pewnie temat był setki razy wałkowany na forum, ale kolega oczekuje pomocy, więc nie można nie odpowiedzieć. Wybaczcie ten OT.Pozdrawiam
Komentarz
-

Komentarz