O ile mi wiadomo zeby utrzymac gwarancje na lakier musze serwisowac samochod w ASO co 15tys. (auto 3 letnie). Niestety... sa wakacje i powstal dylemat ALBO WAKACJE albo terminowy przeglad /oczywiscie chodzi o kase, ktora wole wydac na wyjazd/. /W tej chwili mam przejechane 44 000/ . Czy moze ktos mi powiedziec czy musze przeglad robic terminowo aby utrzymac gwarancje, czy moge smialo zglosic sie do serwisu przy stanie licznika np. 47 000?
No tak tylko czy pozniej "mily" pan w serwisie mi nie powie: Nie byly robione przeglady w terminie gwarancja na powloke lakiernicza jest utracona...
Zalezy od serwisu, ale raczej nie.
Ja sie raz spoznilem z przegladem o jakies 2kkm i jak przyjechalem do nich to zapytali czy wpisac w ksiazke faktyczny stan licznika, czy taki jak powinien byc przy przegladzie.
"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść" STOP ECO-TERRORISM!
maranko, Generalnie jak auto nie ma juz gwarancji producenta mechanicznej, to przeglady mozesz robic kiedy Ty chcesz, co do gwarancji na lakier i perforacje nadwozia, to jest to i tak kpina, bo z tego co ja wiem, to oni by musieli robic przeglady nadwozia, a tego nie robia, bo o odpryskach w kilku miejscach powinienem byc informowany, a nigdy nie bylem.
Komentarz