Super autko !!! Wygląd zacny, a jeżeli chodzi o mechanikę i rozwiązania techniczne - francuskie auta obecnie nie odbiegają już jakością od konkurencji z Europy i z krajów "skośnookich"...
tyl skasowany (do wymiany) - jaki zderzak, jaka klapa?
Zwiń
X
-
tyl skasowany (do wymiany) - jaki zderzak, jaka klapa?
Witam,
Ostatnio jakas pani wjechala w tyl mojej szkodziny, bo "zagapilam sie"
Efektem jest klapa i tylny zderzak do wymiany i chce to zrobic pod wlasnym nadzorem (czytaj wlasne graty z allegro prosto do lakiernika i potem podmiana)
Moje auto: O1 1999 L&K 1.8 20V kombi przed liftem.
1. Jaka jest roznica tych dwoch elementow przed i po lifcie? Czy moge kupic "po lifcie" (takich na allegro jest znacznie wiecej)? Czy beda pasowac?
2. Czy nie jest problemem jak bedzie tylko blacha i szyba (czy reszte rzeczy w miare latwo jest przelozyc)?
Prosba o pomoc.
[ Dodano: Wto 26 Lip, 11 13:42 ]
Wiem juz, ze w klapie roznica jest, ze spryskiwacz jest:
- przed liftem w wycieraczce
- po lifcie w swiatelku stopu
Reszta powinna pasowac.
W zderzaku podobno sa roznice, ale nie wiem dokladnie jakie. Chyba trzeba bedzie szukac przed liftem...
Dzieki Pawel!
-
-
jszczeci, Ja u siebie mam przełożony cały tył po FL, wygląda to tak:

Zderzak pasuje bez żadnych problemów natomiast klapę też można założyć po FL ale trzeba przełożyć "graty ze swojej - spryski, zamek, nie pamiętam jak się ma sprawa z silniczkiem od wycieraczek. Ale jak znajdziesz ciekawą klapę po FL to bierz śmiałoZałączone pliki
Komentarz
-
-
MamZamieszczone przez bzyq_74Zobacz jeszcze pod koło zapasowe czy nie ma uszkodzeń.
Bedzie wyciaganie, bo minimalnie nie spasowuje sie klapa.
Ale ten watek traktuje o czesciach.
Tylko ja wlasnie chcialem ten sprysk sobie przelozyc na swiatlo i ponoc to mozliwe. Ale tym zderzakiem to mnie zaskoczyles!! Serio pasuje bezproblemowo????Zamieszczone przez wrobeljszczeci, Ja u siebie mam przełożony cały tył po FL, wygląda to tak:
Obrazek
Zderzak pasuje bez żadnych problemów natomiast klapę też można założyć po FL ale trzeba przełożyć "graty ze swojej - spryski, zamek, nie pamiętam jak się ma sprawa z silniczkiem od wycieraczek. Ale jak znajdziesz ciekawą klapę po FL to bierz śmiało
[ Dodano: Wto 26 Lip, 11 15:00 ]
wrobel, tak btw, miales wczesniej czujniki parkowania czy to tylko atrapa ze wzgledu na zderzak po FL?
[ Dodano: Wto 26 Lip, 11 15:18 ]
wrobel, moze Ty masz auto po FL, ze Ci tak wszystko pasuje
Folie naklejales nowa tylko na tyl?
Komentarz
-
-
jszczeci, moja jest na 100% przed FL wersja SLX :diabelski_usmiechwrobel, moze Ty masz auto po FL, ze Ci tak wszystko pasuje
Folie naklejales nowa tylko na tyl?
Z tego co pamiętam też byłem lekko zakłopotany jak przyszła paczka ze zderzakiem bo dopiero po rozpakowaniu zobaczyłem, że jest inny od mojego starego zderzaka :evil: ale po przymiarce wszystko ładnie pasowało bez żadnych przeróbek
Jak chcesz przełożyć spryskiwacza to musisz rozglądać się za "pełną" klapa ze wszystkim i wtedy ewentualnie pokombinować, niestety nie pamiętam czy jest to możliwe bo ja przełożyłem swoje stare wnętrzności. Rozebrać i tak będziesz musiał, z tego co pamiętam, żeby przełożyć wkładkę zamka.
Szyby przyciemniałem po przekładce.
Czujniki dokładane własnoręcznie, tzw. "allegrówki" z wyświetlaczem i brzęczkiem ale dają radę. :szeroki_usmiechZamieszczone przez jszczeciwrobel, tak btw, miales wczesniej czujniki parkowania czy to tylko atrapa ze wzgledu na zderzak po FL?
Komentarz
-
-
No to tchnales we mnie optymizm, bo slyszalem, ze zderzaki "przed" i "po" FL maja rozne listwy montazowe i ze niekoniecznie musi pasowac. Chyba sobie nowszy sprawie zatem
A klape i tak musze rozebrac do gola, bo bede ja malowal (przynajmniej te nowa). Tez chyba zostawie ten nowy osprzet, ale jeszcze zobacze co uda sie dostac.
wrobel, dzieki za pomoc!
Komentarz
-
-
Jacek z tą listwą to jest jednak prawda. Teraz sobie przypomniałem, że dostałem goły zderzak i zrobiłem sobie przekładkę tej listwy ze staregoZamieszczone przez jszczeciNo to tchnales we mnie optymizm, bo slyszalem, ze zderzaki "przed" i "po" FL maja rozne listwy montazowe i ze niekoniecznie musi pasowac. Chyba sobie nowszy sprawie zatem
wrobel, dzieki za pomoc!
[ Dodano: Sro 27 Lip, 11 15:38 ]
Tak wygląda listwa montażowa u mnie, z tego co pamiętam jest przełożona z wersji przed FL:
Przy okazji znalazłem miejsce, które trzeba będzie wyczyścić przy następnym pucowaniu :diabelski_usmiech
Komentarz
-

Komentarz