Zamieszczone przez Purchawa
Silniki diesla 1,9TDI
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Dziurusprodukcja takiego silnika jest jak najbardziej uzasadniona
Moim zdaniem teoria mogla byc jeszcze taka, ze zaprojektowano chyba pierwsze TDI - symbol 1Z. Sama konstrukcja bloku silnika byla zrobiona z zapasem, bo zawsze wypuszcza sie mniej wysilone jednostki. Bezposrednim nastepca tego silnika jest AGR. 90KM jeszcze ze zwykla turbina. Dokladamy inny osprzet do tego samego bloku i mamy 110KM. Oczywiscie caly czas dbajac o ekologie, bo to w tej chwili jeden z najwazniejszych wyznacznikow budowy silnika. :?
Mamy juz silnik 110KM z nowszym soprzetem, ale caly czas mamy popyt na ta slabsza wersje, bo jest kilka czynnikow ku temu. M.in. wspomniane ubezpiecznie.
I teraz nie oplaca nam sie skladac konstrukcyjnie starszej wersji silnika tylko robi idetntyczna jednostke, bo przeciez przystosowanie tasmy produkcyjnej tez kosztuje i tylko zmniejszamy jego moc programowo.
W sumie to tylko moja teoria, ale w duzym uproszczeniu moze byc calkiem prawdopodobna."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Purchawatez kosztuje i tylko zmniejszamy jego moc programowo.NFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PurchawaMysle, ze sprawa jest bardziej zawila niz nam sie wydaje.Octavia TDI - seria
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez DziurusW ten sposob powstaly wersje 1.9 TDI o mocach od 90 do (chyba) 150 KM w ktorych blok, i inne elementy sa identyczne lub prawie identyczne,NFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez DziurusUzasadnionym, wydaje sie byc twierdzenie ze jest to nic innego jak zaspokajanie róznych potrzeb klientów stosunkowo niewielkim (dla producenta) kosztem. Lepiej wyprodukowac 3 lub 4 konstrukcyjnie niemalże (oczywiscie w mniej lub bardziej podstawowych podzespolach) jednostki o roznych mocach ( zaspokajamy w ten sposob rozne potrzeby i upodobania klientow).
ale to tylko taka moja mała dygresjabyła czeszka jest franca ale wolałem czeszkę
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PurchawaW sumie to tylko moja teoria, ale w duzym uproszczeniu moze byc calkiem prawdopodobna.
[ Dodano: Sro 26 Lip, 06 16:13 ]
Zamieszczone przez dobrygrzeswawaraczej prawie niż identycznenasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
Komentarz