Kleber tylko HP2 znikal w oczach w aucie o mocy 75KM, Barum jakies dziwne na mokrym byly. Pirelli nie mialem
(spozniony) 1 przeglad techniczny po NIE dokladnie 15.000 km
Zwiń
X
-
(spozniony) 1 przeglad techniczny po NIE dokladnie 15.000 km
nawiazujac do odpowiednika "Faktu" mam pytanie:
Za 300 km masz przegląd, ale planujesz jeszcze wypad nad morze? Dodatkowe 700 kilometrów może pozbawić twoje auto gwarancji. Dlaczego? Sprawdziliśmy jaki zapas kilometrów i czasu dają nam producenci i dlaczego jasno nie informują o tym swoich klientów
mam 10100 km przejechane. niedlugo wybieram sie w delegacje zagraniczna prywatnym autem w kraje beneluxu (w jedna str ok 1200-1300 km). i bede tam co najmniej 2-3 miechy siedzial.
w zwiazku z tym pytania:
- czy ktos robil przeglad po 15/30k w zagranicznym ASO majac woz na gwarancji PL ?
- czy da sie dogadac z ASO i poczekac, ze jednak jak wroce, to wedy mi zmienia olej...
-
-
Zamieszczone przez deportivo- czy da sie dogadac z ASO i poczekac, ze jednak jak wroce, to wedy mi zmienia olej..O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Bigdeportivo, po prostu zrób przegląd przed wyjazdem i masz sprawę z głowy
"Co więcej, chcąc być zapobiegliwym i zrobić przegląd przed wyznaczonym przez serwis lub komputer pokładowy auta przebiegiem też mamy związane ręce. Tolerancja działa bowiem w dwie strony."
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez t271828Czytales artykul?
Po pierwsze nikt nie może mi zabronić zrobienia wcześniej przegladu.
Po drugie jeśli zrobię przegląd wczęsniej i kolejny zgodnie ze wskazaniami komputera to mieszcze sie w interwałach przegladowych i NIKT nie jest w stani mi niczego zarzucić !!
Po trzecie sezon ogórkowy i dziennikarzyny wyciagają takie "mega sensacje" zeby mieć o czymś pisać.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez deportivonie wiem, co lepsze. wiec ide tam "gdzie tlum". co wybrali forumowicze 8) ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigZamieszczone przez t271828Czytales artykul?
Po pierwsze nikt nie może mi zabronić zrobienia wcześniej przegladu.
Po drugie jeśli zrobię przegląd wczęsniej i kolejny zgodnie ze wskazaniami komputera to mieszcze sie w interwałach przegladowych i NIKT nie jest w stani mi niczego zarzucić !!
Po trzecie sezon ogórkowy i dziennikarzyny wyciagają takie "mega sensacje" zeby mieć o czymś pisać.
Bzdury, bzdury bzdury, powinni dodac jeszcze tylko, ze jesli kandydat X lub Y zostanie prezydentem, zrobi z tym porządek!Sezon ogórkowy w połączeniu z kampania odmużdza dziennikarzy.
W przeciwieństwie do nich, zadałem sobie trud i sprawdzilem warunki gwarancji.Jezeli jest mowa o nieprzekraczaniach ustalonych warunkow tj. przebieg lub czas np rok/dwa lata to miniimum logiki z szkoły podst rozwiewa wątpliwości.OI Combi 1.6 LPG BFQ
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez deportivoS3 CHRIS, no wlasnie mam QG1, czyli cytujac ksiazeczke serwisowa:
"Aby przeglady samochodu mogly byc wykonywane wg zmiennego okresu QG2, do silnika koniecznie trzeba stosowac wylacznie olej, ktory spelnia w/w specyfikacje".
Olej zadany przez ASO mam kupiony i juz dolewalem go 1-2 razy.ET 13.064 1/4 mili 2009 Octavia Rs I
ET 13.576 ---->13.3xx---->13.006 1/4 mili Golf I TFSI bY GTO
Komentarz
-
-
Dzień dobry.
Mam pytanie nieco z innej beczki:
Zbliża mi się przeglad po 15.000 i znajomy nastraszył mnie, że po podłączeniu komputera (VCDS) zostają ślady widoczne dla ASO w postaci logów, co grozi utratą gwarancji. W sumie nie robiłem większych modyfikacji (w turze nie ma co liczć na wodotryski), jednie co zostało, to zmniejszona jasność świateł w trybie dziennym i samodzielnie założone bolero zamiast niefabrycznego radia, zakładanego w ASO. Nowe radio oczywiście musiałem dodać do listy urządzeń i skasować błędy, natomiast nie robiłem żadnych przeróbek. Z innych modów to wymiana kierownicy, gałki biegów, lampki oświetlenia wnętrza, halogeny jako atrapy (1400 zł za podłączenie woła ASO :shock: .)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez obrusże po podłączeniu komputera (VCDS) zostają ślady widoczne dla ASO w postaci logów->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
Komentarz