[O2] Demontaż kierownicy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Remek Szczecin
    Drive
    • 2008
    • 54

[O2] Demontaż kierownicy

Założona zasłonka/roleta przeciwsłoneczna tylnej szyby (Oryginał Skoda) - do kompletu z zasłonkami bocznymi!
    Remek ze Szczecina
  • Tabel
    Rider
    • 2007
    • 312
    • Octavia II (1Z3)
    • BSE 1.6 MPI 102 KM

[O2] Demontaż kierownicy

Musze zdjąć kierownicę. Niestety nie znalazłem manuala jak to zrobić, może źle szukałem. Jeżeli temat był to proszę o podanie linku, a jak nie to czekam na klarowny opis. Pozdrawiam
    ŚKODA 120 L z 1977 roku.
    ŚKODA OCTAVIA II z 2007 roku.

Komentarz

• capriman
      Ambiente
      • 2008
      • 199

Jestem na podobnym etapie-obecna kierownica załatwiona już przez pierścionki żony i na dnicha będę robił wymianę.W O1 wygląda to tak,że odłączasz aku,wyciągasz regulacją kierownicę max do siebie,skręcasz ją 90% tak żeby z tyłu można było się dostać śrubakiem do otworu przez który odepniesz jedną stronę airbagu-później skręcasz w drugą stronę(stacyjka przekręcona żeby nie włączyła się blokada) i przez drugi otwór odpinasz drugą stronę(jak w otworze zahaczysz co trzeba to robisz dźwignię i ciągniesz rączkę śrubokręta do góry),rozpinasz poduszkę,klakson i kluczem NZX odkręcasz kierownicę..Jeśli nie odepniesz zasilania i z odpiętą poduszką przekręcisz kluczyk komputer odnotuje błąd..

Komentarz

• piotrek_os
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 8162
        • Octavia II (1Z3)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Re: Demontaż kierownicy

Zamieszczone przez Tabel
        Musze zdjąć kierownicę. Niestety nie znalazłem manuala jak to zrobić, może źle szukałem. Jeżeli temat był to proszę o podanie linku, a jak nie to czekam na klarowny opis. Pozdrawiam
        był, był tu masz http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...hlight=#412289
        Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• Biszczu
          RS
          • 2011
          • 5567

Może nie manual, ale może być przydatne

"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

Pracuję...