[O2] Zestopniowanie skrzyni biegów w O2 FL 1.6 TDI

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Gała
    Classic
    • 2013
    • 3

mirek_p11, :
  • matyk
    Classic
    • 2011
    • 6

witam,

Dla mnie ciekawostką jest skrzynia biegów zestrojona inaczej niż w innych autach o podobnych silnikach i parametrach. W ceed'zie 1,6 CRDi 115 KM przy 160 km/h mam jakieś 3300 obr/min, natomiast w skodzinie przy tej samej prędkości mam tylko 3000 obr/min co jest oczywiście na plus
    --== Matyk ==--

Skoda Octavia II FL, 1,6 TDI CR, CAYC, kombi
    KIA Ceed 1,6 CRDi 117 KM, 255 Nm, Optimum, HB

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

matyk, A jak jazda i osiagi, spalanie w porownaniu tych dwoch aut. Ceed jest chyba lzejszy od OII, wiec powinien mniej palic
      Spritmonitor.de

Komentarz

• matyk
        Classic
        • 2011
        • 6

spalanie podobne, prawie identyczne. Ponieważ ceed jest lżejszy więc lepsze ma odejście.
        Zawieszenie w skodze ciszej pracuje i jest przez to bardziej komfortowe.
        --== Matyk ==--

Skoda Octavia II FL, 1,6 TDI CR, CAYC, kombi
        KIA Ceed 1,6 CRDi 117 KM, 255 Nm, Optimum, HB

Komentarz

• qbec
          Rider
          • 2010
          • 398

Maicroft - potwierdzam; kolega ma ceeda 1,6tdi; na pseudo-ćwiartkę szybsza o długość maski, ale w trasie nie mógł mnie dojść

natomiasto jeśli o jakość wykonania - IMO przepaść; u niego po roku jakieś te plastiki takie trzeszcząco-skrzypiąco-plastikowe, a w szkodniku - dużo przyjemniejsze; ale to tylko takie moje subiektywne odczucie...
          Nie polemizuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem...

mój szkodnik

Komentarz

• Enriquez
            RS
            • 2009
            • 7685
            • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez qbec
            u niego po roku jakieś te plastiki takie trzeszcząco-skrzypiąco-plastikowe,
            hmmmm... a naciskałeś u siebie już na ten panel, gdzie masz przełączniki od zamykania szyb? Nie skrzypi ... to zacznie :diabelski_usmiech Dla mnie to największa wpadka w O2.
            Pozdrawiam
            Marcin

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

Enriquez, To akurat nigdy mi nie skrzypiało, za to od zawsze skrzypi schowek na okulary w podsufitce, ale to pewnie dlatego ze go nie uzywam :twisted:
              Spritmonitor.de

Komentarz

• qbec
                Rider
                • 2010
                • 398

hmmm... nic takiego nie zauważyłem, ale będę musiał sprawdzić
                Nie polemizuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem...

mój szkodnik

Komentarz

• yunior81
                  RS
                  • 2010
                  • 1657
                  • Octavia I (1U2)
                  • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Enriquez
                  Zamieszczone przez qbec
                  u niego po roku jakieś te plastiki takie trzeszcząco-skrzypiąco-plastikowe,
                  hmmmm... a naciskałeś u siebie już na ten panel, gdzie masz przełączniki od zamykania szyb? Nie skrzypi ... to zacznie :diabelski_usmiech Dla mnie to największa wpadka w O2.
                  A dla mnie najwiekszą wpadką z jaką sie spotkałem to trzeszcząca deska rozdzielcza - cała jej górna część podczas zmiany temperatury zimno ( nie tylko klima ) - ciepło. Z czymś takim w żadnym samochodzie się nie spotkałem !!!! strasznie to w......ce !!!!!!!!! Hm.... ciekawe czy to można reklamować ??? :P :szeroki_usmiech

Komentarz

Pracuję...