[O2] Zestopniowanie skrzyni biegów w O2 FL 1.6 TDI
witam,
Dla mnie ciekawostką jest skrzynia biegów zestrojona inaczej niż w innych autach o podobnych silnikach i parametrach. W ceed'zie 1,6 CRDi 115 KM przy 160 km/h mam jakieś 3300 obr/min, natomiast w skodzinie przy tej samej prędkości mam tylko 3000 obr/min co jest oczywiście na plus
--== Matyk ==--
Skoda Octavia II FL, 1,6 TDI CR, CAYC, kombi
KIA Ceed 1,6 CRDi 117 KM, 255 Nm, Optimum, HB
spalanie podobne, prawie identyczne. Ponieważ ceed jest lżejszy więc lepsze ma odejście.
Zawieszenie w skodze ciszej pracuje i jest przez to bardziej komfortowe.
--== Matyk ==--
Skoda Octavia II FL, 1,6 TDI CR, CAYC, kombi
KIA Ceed 1,6 CRDi 117 KM, 255 Nm, Optimum, HB
Maicroft - potwierdzam; kolega ma ceeda 1,6tdi; na pseudo-ćwiartkę szybsza o długość maski, ale w trasie nie mógł mnie dojść
natomiasto jeśli o jakość wykonania - IMO przepaść; u niego po roku jakieś te plastiki takie trzeszcząco-skrzypiąco-plastikowe, a w szkodniku - dużo przyjemniejsze; ale to tylko takie moje subiektywne odczucie...
Nie polemizuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem... mój szkodnik
u niego po roku jakieś te plastiki takie trzeszcząco-skrzypiąco-plastikowe,
hmmmm... a naciskałeś u siebie już na ten panel, gdzie masz przełączniki od zamykania szyb? Nie skrzypi ... to zacznie :diabelski_usmiech Dla mnie to największa wpadka w O2.
u niego po roku jakieś te plastiki takie trzeszcząco-skrzypiąco-plastikowe,
hmmmm... a naciskałeś u siebie już na ten panel, gdzie masz przełączniki od zamykania szyb? Nie skrzypi ... to zacznie :diabelski_usmiech Dla mnie to największa wpadka w O2.
A dla mnie najwiekszą wpadką z jaką sie spotkałem to trzeszcząca deska rozdzielcza - cała jej górna część podczas zmiany temperatury zimno ( nie tylko klima ) - ciepło. Z czymś takim w żadnym samochodzie się nie spotkałem !!!! strasznie to w......ce !!!!!!!!! Hm.... ciekawe czy to można reklamować ??? :P :szeroki_usmiech
Komentarz