stukanie w bagazniku

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Mis
    Classic
    • 2005
    • 25

stukanie w bagazniku

Zamieszczone przez yoschua
    Zamieszczone przez Masmo
    Uda mi się z nim dogadać?? Czy będziemy sobie wzajmnie przeszkadzać i skończymy w rowie???
    No system jak jest właczony jest nadrzędny nad Tobą. On jak będzie miał ku temu przesłąnki zacznie przyhamowywać i/lub odcinać moc silnika.
    To go chyba nie lubię. Ja mu w rurę a on mi hamulcami po oczach i jeszcze gazu mi nie pozwala dać. :twisted:

[ Dodano: Wto 17 Paź, 06 09:00 ]
    Zamieszczone przez yoschua
    Haldex przy zaciąganiu ręcznego się automatycznie rozłącza - niezależnie czy jest połaczony czy nie - innymi słowy jeździsz jakbyś miał FWD, ręczny, poślizg. Oczywiście ESP wyłaczone, bo inaczej to z tego poślizgu wyjdzie posliżdzek
    A to miło :szeroki_usmiech . A ESP chyba nie dla mnie.
    Etykieta zastępcza. Podpis w trakcie renowacji
  • michu
    Ambiente
    S_OCP Member
    • 2004
    • 235

stukanie w bagazniku

witam
    nie znalazłem nic podobnego więc pisze co się dzieje:

na nieruwnościach stuka cosik sobie w bagażniku, dzwięk taki jak by to była cała klapa lub rejestracja, więc pierwsze co zrobiłem to podregulowałem wszystkie cztery gumowe podparcie klapy że ledwo da się ją zamknąć ale to nie to.

Potem jeszcze dokręciłem koło zapasowe, wszystkie plastiki, wywaliłem półkę i już nie wiem co to może być.

jeszcze tablice rej. przykleiłem silikonem do ramki a ramkę do blachy na 4 śrubki.

i jak stukało tak stuka

:confused
    - No nic. Życie jest piękne, ale trzeba się pchać do przodu.Kulturalnie, ale pchać. o. Rydzyk

Komentarz

• arci9
      RS
      • 2004
      • 2007

U siebie też zauważyłem pewien stukot dochodzący ze strony bagażnika, a po za tym jak koledzy pisali w innym temacie plastiki w tym upale trzeszczą nie miłosiernie...
      A wracając do pukania w bagażniku: u siebie obstawiam..trzecie światło stopu...?
      Może sprawdź też u siebie czy to nie ono... :idea:

Komentarz

• luki b
        Drive
        • 2006
        • 48

siema
        najprawdopodobnej jest to co myśle ale mogę się mylić
        w tylnich zakolach wystają haki do ryglowania drzwi sprój odkręcić jedną stronę całkowicie aż do wyciągnięcia śruby a drugą poluzój ,wyczyść pod spodem i nasmaruj takim smarem którego nie wypłukuje woda i przykręć w to samo miejsce
        powinno pomóc pzdr luki
        Czy może być inaczej!!!!! a jednak
        RIDER ----- limited edition

Komentarz

• spoxic
          Classic
          • 2006
          • 13

Miałem ten sam problem. Tez sprawdzasłem pułke itp. Zacząłm wyciągać elementy pokolei i sprawdzalem. Okazało sie ze to cala klapa hałasuje. Podkrecilem rygiel od klapy zeby i bylo duzo duzo lepiej. Ale wkoncu pojechalem do warsztatu blacharskiegi i odkrecili mi całą klape i przekręcili na podkladkach i problem sie skonczyl.

Pozdrawiam
          spoxic L&K xenon

Komentarz

• aciu
            Rider
            • 2005
            • 685

Zamieszczone przez spoxic
            odkrecili mi całą klape i przekręcili na podkladkach i problem sie skonczyl.
            :?: :?: :?: o co loto ???

Komentarz

• michu
              Ambiente
              S_OCP Member
              • 2004
              • 235

Zamieszczone przez spoxic
              Miałem ten sam problem. Tez sprawdzasłem pułke itp. Zacząłm wyciągać elementy pokolei i sprawdzalem. Okazało sie ze to cala klapa hałasuje. Podkrecilem rygiel od klapy zeby i bylo duzo duzo lepiej. Ale wkoncu pojechalem do warsztatu blacharskiegi i odkrecili mi całą klape i przekręcili na podkladkach i problem sie skonczyl.

Pozdrawiam
              no wałaśnie dali podkładki pod zawiesy czy jak ????
              - No nic. Życie jest piękne, ale trzeba się pchać do przodu.Kulturalnie, ale pchać. o. Rydzyk

Komentarz

• Alberto
                Ambiente
                • 2006
                • 202

Coś mi stuka na nierównosciach w bagażniku tylna klapa??? nie dużo ale jednak jest to słyszalne co radzicie tak jak wcześniej pisane tu było . Tylna klapa wydaje sie stać sztywno.

Komentarz

• loru
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 4286
                  • Octavia II (1Z3)
                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Alberto posadź kogoś z tylu i niech nasłuchuje, to może być "miliom" różnych rzeczy a jak już wysłucha to niech przytrzyma dla potwierdzenia.
                  O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• zgredek220
                    Classic
                    • 2007
                    • 20

a w mojej skodzie stuki które wydawały sie być w bagażniku (styłu auta) okazały się złączkami tłumika które podczas przyspieszania bądź zwalniania czyli generalnie podczas normalnej jazdy wywoływały lekkie stuki na podwoziu a które objawiały się właśnie stukiem z tyłu auta!!!!
                    więc proponuję sprawdzenie sobie mocowania tłumika na całej jego długości.
                    :wink: pozdrawiam
                    ZGREDEK220

Komentarz

• misk
                      Ambiente
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 122

U mnie problemem okazały sie luzy na zatrzasku w klapie bagażnika. Regulacja klamki bagażnika oraz metalowego zatrzasku w bagażniku załatwiła w 100% sprawe.

Komentarz

Pracuję...