Witam,
jestem nowym użytkownikiem i też chętnie bym się zapisał na listę dotyczącą smycz.
jestem nowym użytkownikiem i też chętnie bym się zapisał na listę dotyczącą smycz.
i trudno je uwzględniać) różnią się mocno od innych Octavii, z bardziej popularnymi silnikami?
i trudno je uwzględniać) różnią się mocno od innych Octavii, z bardziej popularnymi silnikami?
. Jak się sprawuje z automatem to tego niestety nie wiem. Ale sam silnik jest dobrze znany i raczej bezproblemowy, naprawdę godny polecenia. Do jego niechlubnych cech należą padające cewki, ale jakbyś kupił to w ASO w ramach akcji serwisowej wymieniają cały komplet na koszt Skody
, jeśli już nie zostały wymienione. Szczegółowe info o tych wymianach znajdziesz na forum. Ze względu na turbo wymaga nieco innego podejścia do eksploatacji i jeśli poprzedni właściciel jeżdżąc pamiętał, że ma turbo to możesz być spokojny - większych kosztów nie powinno być. Gazowanie 1.8T nie sprawia większych problemów pod warunkiem, że monter używa głowy, a Ty nie będziesz oszczędzał na instalce. Instalka "po kosztach" może się zemścić
. O1 1.8T z LPG gwarantuje uśmiech i na trasie i podczas tankowania
. Sama skrzynia automatyczna nie ma wpływu na dobór instalacji LPG.
.
Foresterem. Ogólnie problem jest cały czas, chociaż nieco załagodzony (czeka mnie jeszcze jedna wizyta), ale co gazownik zrobił to nie wiem, nawet nie pytałem bo i tak się nie znam. Ale początkowo miał zagwozdkę i w sumie chyba dalej ma, mimo że w zagazowywaniu Subaru jest podobno najlepszy.
Foresterem. Ogólnie problem jest cały czas, chociaż nieco załagodzony (czeka mnie jeszcze jedna wizyta), ale co gazownik zrobił to nie wiem, nawet nie pytałem bo i tak się nie znam. Ale początkowo miał zagwozdkę i w sumie chyba dalej ma, mimo że w zagazowywaniu Subaru jest podobno najlepszy.
. Forestery jeżdża i na LPG i z automatami i turbodoładowane (mam na myśli 2.0T oraz 2.5T 230KM) i nie sprawiają problemów. Chociaż zagazowanie Subaru to nie to samo zagazowanie powiedzmy Punto
.

). Były jakieś inne wersje mniej i bardziej polecane?

Komentarz