Furka lśni jak marzenie
Wymiana czujnika parkowania przód O2
Zwiń
X
-
Re: Wymiana czujnika parkowania przód O2
Zamieszczone przez pawelpapMam pytanie... czy wymieniał może ktoś czujnik parkowania przód bez zdejmowania zderzaka ? Tak mi po głowie chodzi odkręcić tą plastikową dolną osłonę zderzaka wtedy powinien być chyba dostęp ?
Komentarz
-
-
No siedzę szukam i jakiś ślepy jestem ... spróbuję rano wyciągnąć tą kratkę obok halogena i zobaczę jaki dostęp... może podpowiecie jak jest mocowany czujnik parkowania ? Bo tak sobie pomyślałem że nie będzie konieczna wymiana... nie wiecie czy jak czujnik jest wciśnięty do środka trochę to będzie wariować ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftPopchniesz od zewnątrz. Odpadnie razem z taka mata ktora jest przykleony, odepniesz wtyczke, podlaczysz nowy i wszystko wskoczy na miejsce. Nie trzeba nowego plastra, ani kleju.
pawelpap U mnie vcds wskazywał na uszkodzenie lewego-środkowego, a faktycznie uszkodzony był prawy środkowy. W blokach pomiarowych rzeczywiście nic nie pokazywał lewy, ale widocznie przewody były pozamieniane. Jak wymieniałem zderzak na RS, to mogli coś namieszać.@200KM
Komentarz
-
-
Ok wymienione... zderzaka nie trzeba zdejmować do tego środkowego bardzo dobry dostęp jest podnosząc maskę przed chłodnicą.... wymieniłem zobaczymy... bo jakaś po wymianie raz zaczął coś głupieć.. wtedy przypomniał mi się jakiś wątek że komuś w serwisie wariował przez niedokręconą tablicę rejestracyjną... dokręciłem zobaczymy... a tak przy okazji wie może ktoś jak sprawdzić np. miernikiem czy czujnik jest dobry ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pawelpapnp. miernikiem czy czujnik jest dobry
na właczonym parktroniku zblizasz palec- jak słyszysz "trzeszczenie" to czujnik jest okprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
Komentarz