Zamieszczone przez maciek.sz
[O2] Skoda Octavia Kombi Ambiente 1.4 TSI 122KM
Zwiń
X
-
[quote="babaluga"]Zamieszczone przez rXNo to życzę powodzenie w negocjacjach Ciśnij go
Zamawiasz do produkcji, czy bierzesz to co jest?
A wiesz już może ile musiałbyś czekać na auto, gdyby poszło do produkcji?
Komentarz
-
-
Mam octavie 1.4 tsi (przejechane 5 tys km) i jak wszyscy chwalą to ja trochę ponarzekam aczkolwiek nie uważam, żeby wybór był zły.
wady:
słabo wyciszenie wnętrza samochodu - słychać szum opon aczkolwiek spowodowane może być to bardzo cichą pracą silnika stąd takie odczucia.
twarde zawieszenie - dla jednych zaleta choć ja uważam, że przy takiej wielkości auta powinno się mniej nierówności odczuwać
Silnik bardzo fajnie daje rade z tym samochodem. U mnie spalanie
miasto: 8l
trasa: 6,2 l
Jak na taki samochód i 122 KM myslę, że ok
Komentarz
-
-
Ja miałem rozterkę pomiędzy Cappuccino a Arctic, ale po obejrzenie obu na żywo przekonało mnie do tego pierwszego. Chciałem czerń ale ślubna by się zapłakała. Zanim wybierzesz kolor przede wszystkim zdecyduj się jaka buda. Cappuccino w kombi wygląda IMO źle, tak w liftbacku już całkiem nieźle - kwestia gustu. Co do terminów to wszystko zależy od wyposażenia (więcej tutaj) Ja zamówiłem standardowe wyposażenie Elegance, dobrałem tylko Cornery (wiem że mogłem sobie sam włączyć za grosze, ale pies trącał) i grzane spryski. Resztę, tj alarm, blokada skrzyni wziąłem przez ASO - nie standardowe i po opiniach w necie, mniej awaryjne. Zamówiłem na początku lipca i fura od piątku w Krakowie. Niestety ktoś, gdzieś przetrącił kufer i teraz nie wiadomo co będzie :niewiem Trzeba dalej będzie znosić jajko w oczekiwaniu.
Komentarz
-
-
No ja tak samo miał być Ambient a wyszedł Elegance
Co do cornerów to nic nie domawiałem, nawet nie wiedziałem że będą, a tu masz przypadkiem zauważyłem w odbiciu samochodu naprzeciw
A ktoś wie czy te ogrzewane spryskiwacze to tylko fabrycznie czy można sobie to jakoś domontować w skodzie??1.4 TSI Elegance
Komentarz
-
-
ja bym domowil podgrzewane spryski. Mialem kiedys O2 Bez podgrzewanych spryskow. Bedac wtrasie kupilem jakis mieszany plyn niby zimowy. Samochod spedzil noc pod chmurka i oczywisie plyn zamarzl. Dolalem spirystus, Odstawilem go do garazu (niestey nie ogrzewanego) nic nie pomoglo. Pomyslalem pojade w trase to pusci. Wyjechalem z krakowa i do warszawy nie puscilo. Nie bede mowil jak sie jedzie w zimie w nocy przy blocie posniegowym bez spryskow. Modlilem sie o padajacy snieg zeby ten syf z szyby zmywal. Dopiero w ogrzewanym garazu sie rozpuscil. Konczac ta przydlugawa historie. Jezeli masz mozliwoswc domowic ogrzewane spryski to bierz, kosztuje grosze a nie wiesz kiedy moze sie przydac.Zostały mi czesci, po szkodniku:
VCDS 11.2 oddam za 90 PLN!
Instrukcja Skoda Amundsen POLSKA, sterowniki komfortu 1K0959433C AK, CN. oraz dużo cześci do Passata B6
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Art221Dobrze policz czy się opłaca ambient, jeśli weżmiesz trochę dodatków to masz już prawie Eleganca.
Natomiast podgrzewane dysze spryskiwaczy to jeden z najtańszych dodatków, który może być przydatny.Antyfotoradar Valentine1
Harry II Classic+Sirio ML145
Komentarz
-
-
Dobrze policz czy się opłaca ambient, jeśli weżmiesz trochę dodatków to masz już prawie Eleganca
Zamieszczone przez Art221A po co te podgrzewane spryski, jeżdżę autami 16 lat i jeszcze nigdy mi płyn nie zamarzł
Zamieszczone przez marlej108Biala Ambiente wyglada bojowo - ja bym wzial taka
Zamieszczone przez irekkaudio Swing
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez irekkPodobnie jest z Family Plus. Jeżeli nie zależy komuś na alusach, audio Swing w górę czy klimie w automacie, to wówczas można brać Ambiente.
A i silnik 1.8TSI jest duzo lepszy, co prawda spala sobie troszke wiecej ale przyjemnosc jazdy wszystko wynagradza :P
Komentarz
-
Komentarz