Wymiana szyb

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Wymiana szyb

Qzwa panowie, ale wy pied%&*#cie
    Po jakiego grzyba taka napinka?
    Od zwykłej rady do rozważań o życiu
    Nie od dziś wiadomo, że prawo natury jest jedno, przetrwają najsilniejsi,
    Czy się to komuś podoba czy nie, w życiu trzeba kombinować i sobie radzić w różny sposób.
    Jeśli ktoś chce zostać kolejną Matką Teresą to jego sprawa tylko nie wiem czy wie, z czym się to wiąże.
    Jeśli mogę komuś pomóc, to to robię, ale w sytuacji gdzie koleś rozbija mi auto (niejednokrotnie takie sytuacje to czyste chamstwo na drodze) mam jeszcze uważać, aby czasem nie narobić mu przykrości to sory...teraz mnie ktoś tu rozśmieszył. Jeśli jest grzeczny to jeszcze pół biedy, ale gdy ma jakieś pretensje, (choć przyznaje się do winy) > telefon po drogówkę a teraz dodatkowo będę mówił, że koleś wygląda jakby był wczorajszy. Jeśli to coś przyspieszy to, czemu nie. Również nie rozumiem, czemu interwencja policjantów na miejscu zdarzenia miałaby wyglądać, przy takim zgłoszeniu inaczej, niż gdy nie powiedziałbym o moich podejrzeniach.
    Ogólnie chciałem powiedzieć, że życie mnie nauczyło „rozpychać się łokciami”, choć jeśli spojrzeć na to, co przeżyłem to, jeśli szedłbym po trupach osiągnąłbym duuuużo więcej, jednak każdy ma swoje granice wyznaczone na innym poziomie tak też wykształcony może być dziwką a prostak może być frajerem. CHORE UOGÓLNIANIA! Nie czuje się ani jednym ani drugim, dbam o własną dupę, ale pomóc też potrafię

Wymiana szyb

Wymieniłem szybę na nowa w swojej Octavi.
    ale to nie istotne ważne jest to że :
    1. w Hestii ci co maja AC wymieniaja na koszt Hestii nie tracąc zniżek
    2 prawdopodobnie w LINK4 też tak maja

więc jeśli macie odpryski warto to wymienić jakby nie było około 400 zł w kieszeni.
    pozdrawiam

Komentarz

• EŁ
      L&K
      • 2004
      • 1168
      • Octavia III (5E3)
      • BJB 1.9 TDI PD 105 KM
      • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

zadna rewelka..w PTU tez naprawa do 1500 zł i opcja zamki....bez utraty zniżek....

ale na koszt hestii to napewno nie jest.......obniżeniu ulega wartość ubezpieczenia autka.....

Komentarz

• Rendi
        Drive
        • 2024
        • 65
        • Octavia II (1Z3)
        • CDAA 1.8 TSI 160 KM

w PZU traci sie znizki w razie zgloszenie takiej szkody
        Byłe...:
        Skoda S100L, rok produkcji: 1974
        Skoda 120L, rok produkcji: 1988
        Skoda Felicia, rok produkcji: 1995
        Skoda Fabia I, rok produkcji: 2000
        Skoda Octavia 1U, rok produkcji: 2005

Jest
        Octavia 2, rok produkcji 2010

Komentarz

• mariobros
          Rider
          S_OCP Member
          • 2005
          • 551

W Allianz traci się zniżki. Tak mnie przynajmniej poinformowano w rozmowie telefonicznej... Płaciłem z własnej kieszeni
          Skoda Octavia Kombi II 2005r. 1.9TDI 77kW Elegance czerń magiczna - sprzedana...
          Renault Scenic III 1.4TCe 2010 - jest...

Komentarz

• ===Tomy===
            Rider
            • 2006
            • 552

Re: Wymiana szyb

Zamieszczone przez Sigma_74
            Wymieniłem szybę na nowa w swojej Octavi.
            ale to nie istotne ważne jest to że :
            1. w Hestii ci co maja AC wymieniaja na koszt Hestii nie tracąc zniżek
            2 prawdopodobnie w LINK4 też tak maja
            Zniżki nie straciłeś, ale zaniżą wartość auta przy następnym ubezpieczeniu, stara metoda.
            W PZU jeśli zrobiłbym wymianę szyby z AC to przez 2 lata odejmują mi 10% zniżek, gdyż traktują to jako szkodę.
            Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
            Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
            Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Komentarz

• RomanS
              Elegance
              • 2004
              • 804

Trzeba po prostu skalkulować, co więcej kosztuje : wymiana szyby, czy ta częściowa utrata zniżki AC :wink:
              Poza tym za szybę trzeba zapłacić od razu całość a mniejsza zniżka uderzy dopiero przy następnej polisie. Jednak gdy zdarzy się komuś druga szkoda z AC to wtedy zależnie od ubezpieczalni znowu zabierają część zniżki. Tyle, że tego to się zaplanować nie da :wink:
              Pzdr, RomanS, Audi A6 Avant, 2,5 TDI

Komentarz

• mariobros
                Rider
                S_OCP Member
                • 2005
                • 551

Zamieszczone przez RomanS
                (...)Jednak gdy zdarzy się komuś druga szkoda z AC to wtedy zależnie od ubezpieczalni znowu zabierają część zniżki. Tyle, że tego to się zaplanować nie da :wink:
                Dodatkowo w Allianz jeśli zdarzy Ci się ta druga szkoda w trakcie pierwszego roku, to nie dostaniesz już u nich pakietu... Tak mnie poinformowano... Zbóje... :roll:
                Skoda Octavia Kombi II 2005r. 1.9TDI 77kW Elegance czerń magiczna - sprzedana...
                Renault Scenic III 1.4TCe 2010 - jest...

Komentarz

Pracuję...