nie schodzi z obrotów.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• nie schodzi z obrotów.

Zamieszczone przez Tymon
    Jest możliwe, ale będzie to "lightowy" program, bo w momencie jak strzeli "dymka" to wejdzie w tryb awaryjny a dokładnie jak filtr wykryje zbyt duże zanieczyszczenie spalin czy jakoś tak.
    Pzdr.
    T

[ Dodano: Pią 27 Paź, 06 21:25 ]
    Zamieszczone przez djczas
    arci9, można wyciąć taki mi kiedyś powiedzieli w serwisie skody w nowym targu i wstawić rurke
    pierwsze słysze :roll:

Czyli generalnie zrobienie virusa to trochę jak wstawienie boxa, może bedzie działał ale niekoniecznie

Ciekawi mnie to bo też myślałem o RSie w wersji diesel, choć pewnie u mnie to wiosna najwcześniej....albo i to nie....

nie schodzi z obrotów.

ostatnio mój silnik po zapaleniu trzyma obroty na jakieś 1100obr a powinien na 900-950obr jest to denerwójące bo z zewnątrz słychać że silnik pracuje na gazie i odrazu słychać że coś jest nietak. dodam że takie goś czasem przechodzi a czasem po zapaleniu jest ok ale robi sie tak po kawałku drogi.
    dodam że kiedyś w serwisie mówili że uszkodzony jest jakiś czujnik temp siln czy coś

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

No i pewnikiem mieli racje. Dlatego podlacza sie VAG-a patrzy jaki mamy blad i wymienia odpowiedni czujnik i po sprawie.
      Spritmonitor.de

Komentarz

• Samiec
        RS
        S_OCP Member
        • 2004
        • 4287
        • Octavia I (1U2)
        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
        • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

A w ktorym mejscu jest ten czujnik i czy zawsze jak cos jest z nim nie tak to pokazuje to na VAGu?
        U mnie efekt jest podobny.Tzn w zimniejsze dni silnik po odpaleniu zwieksza troche obroty ,chyba do 950obr/min i spadaja po chili do 850obr/min. Takie wachanie trwa przez jakis czas do lekkiego rozgrzania silnika. Na przegladach w ASO po podlaczeniu do kompa bledow podobno brak :roll:
        TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
        SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
        SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

Zdarza się tak jak nalejesz kiepskiej ropy.
          Jak ropa jest ok nie powinno nic się dziać. Jak jest złej jakości paliwo to czyjnik wariuje i mogą występować takie objawy. Złe paliwo może w efekcie uszkodziś czyjnik spalania i będziesz musiał go wymienić.

Silniki 1,9 tdi są mniej czułe na kiepskie paliwo niż np 2.0 tdi.
          Jak masz możliwość to nalej dobrej jakości paliwo i zobacz co się będzie działo.

Komentarz

• Krzych
            Rider
            • 2005
            • 671

Zamieszczone przez Łuki
            Złe paliwo może w efekcie uszkodziś czyjnik spalania i będziesz musiał go wymienić.
            który :?: :?:

Paliwo może ewentualnie uszkodzić pompe, wtryskiwacze lub zatkać katalizator.
            DigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
            www.chiptuning.katowice.pl
            DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

W benzynie jest czujnik spalania stukowego, ale tu lejesz i ma jechac, szczegolnie kibel VP nawet na frytkach, albo transformatorowym.
              Spritmonitor.de

Komentarz

• Masmo
                L&K
                • 2005
                • 1145

Re: nie schodzi z obrotów.

Zamieszczone przez gizio
                ....w serwisie mówili że uszkodzony jest jakiś czujnik temp siln czy coś
                Prawdopodobnie mieli rację. Koszt w ASO ok 80 zł i po sprawie.

[ Dodano: Wto 08 Sie, 06 08:30 ]
                Zamieszczone przez Samiec
                A w ktorym mejscu jest ten czujnik i czy zawsze jak cos jest z nim nie tak to pokazuje to na VAGu?
                Czujnik jest na obudowie termostatu od strony grodzi (z lewej strony silnika patrząc z tyły auta do przodu). U mnie był błąd w Vag-Comie.

[ Dodano: Wto 08 Sie, 06 08:33 ]
                Zamieszczone przez Łuki
                Zdarza się tak jak nalejesz kiepskiej ropy.
                Te objawy nie wskazują na złe paliwo, tylko tak jak mówi ASO na czujnik temperatury.
                Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD

Komentarz

poliwo leje z 2 stacji 90% orlen i 10%shell.na paliwie nigdy niemam zamiaru oszczedzac bo kocham moje auto.(sam wole pić piwo niż czyjeś śiki) wiec auto traktuje podobnie.
                  zmieniłem czujnik temp koszt 85zł i robocizna 70zł
                  wyszło mnie czyjnik 72zł i 20zł dla kierownika serwisu.zobaczymy co sie bedzie działo.pozatym żadnych błedów a cisnienie turbiny to stałe 1,4

Komentarz

Miałem passka 2.0 TDi i po zatankowaniu kiedyś na BP diesla ultimate silnik wskakiwal na wyższe obroty. Po wyłączeniu silnika i włączeniu było ok ale zaraz po przejechaniu kilkuset metrów sytuacja się powtarzała. Of course spalanie podskakiwało znacznie.

Po wyjeżdzeniu pół baku dolałem gdzie indziej i sytuacja się uspokoiła. Wpadł jeszcze kilka razy na wyższe obroty ale sporadysznie.
                    Po wyjeżdzeniu całego baku zalałem u znajomych na stacji i wszystko było ok.
                    Podobno passek 2.0 8V jest bardzo czuły na złe paliwo.
                    Po kilku akcjach ze złym paliwem wymeniali mi czujnik w ASO SZEWCZYK - nie pamietam dokładnie jaki - może i temperatury. Było potem ok.

Wydaje mi się że i tu może chodzić o złe paliwo. Pamietajmy że coraz większe gówno mają na stacjach.

Komentarz

czujnik był uszkodzony.zmieniłem i narazie spokój.jak cos bedzie nie tak to napisze ale narazie chyba temat zamkniety

Komentarz

Pracuję...