Apropos fachowosci ASO

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pawello
    Classic
    • 2005
    • 18

Apropos fachowosci ASO

Witam Wszystkich.Mam pytanie.Orientujecie sie moze,czy poduszka pasazera z octavii ze stara deska bedzie pasowala do nowej deski po lifcie?
  • marcind
    Rider
    • 2005
    • 438

Apropos fachowosci ASO

Jakis czas temu, urwala mi sie klamka od otwierania drzwi od wewnatrz (byla luzna pociagniecie nic nie dawalo). Brat podjechal do ASO i chlopcy stwierdzili ze tylko cos tam spadlo, zaczepili to i nic nie chca za to. Normalnie caly bylem zdziwiony :roll: . Ostatnio okazalo sie dlaczego nie chcieli kasy. Zeby dostac sie do tej klami musieli wyjac ta plytke na ktorej jest pokretlo od lusterek elektrycznych i niestety urwali zaczepy i tylko pokleili na jakis klej ktory poscil i plytka mi wypadla :roll: . Pytalem w sklepie z czesciami do skody ale gosc mnie wysmial ze takiej plytki nie ma w sprzedazy... :|
    Załączone pliki
    Passat 2.0 TDI, 140 KM, 2007, Comfortline
    mam nadzieję, że będzie równie dobry co octavia...

Komentarz

• Pulse
      Rider
      • 2006
      • 461

marcind, pozostaje Ci to dobrze przykleic i miec nadzieje ze juz nie bedzie potrzeby zdejmowania.
      A co do fachowosc to fakt, mozna sie zalamac :evil:
      :: O1 AXR Kombi

Komentarz

• rafi22
        Rider
        S_OCP Member
        • 2006
        • 666
        • Octavia III (5E3)
        • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

A w jakiej to ASO są tacy fachowcy?

Komentarz

• xekon
          Rider
          S_OCP Member
          • 2005
          • 742

chcesz to moge sprezentowac Ci - mam caly korpus tylko bez regulacji lusterek bo ulamana - sama maskownice to no problem.

Komentarz

• marcind
            Rider
            • 2005
            • 438

rafi22 u mnie w Piotrkowie
            xekon oczywiscie ze chce! Wlasnie o maskownice mi chodzi bo reszta dziala bez problemow.

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

Maskownica ma numer to ASO sciagna jakby co. Ja mam tak samo, tylko ze druga i sam sobie polamalem, jak na 20 stopniowym mrozie przyszlo rozkladac drzwi, bo trzeba bylo linke w drzwiach wymienic bo sie urwala. Ale super glue nie uzywalem do tego :diabelski_usmiech
              Spritmonitor.de

Komentarz

• Ziomal
                RS
                S_OCP Member
                • 2005
                • 5841
                • Octavia I (1U2)
                • BFQ 1.6 MPI 102 KM

marcind, nie strasz , bo jak odbieraliśmy samochód to po wyjechaniu z salonu na parking Skody wyjść się nie dało bo linka się urwała , ja nie zaglądam co Oni zrobili z tym .
                Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• Arti23
                  Elegance
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 892
                  • Superb II combi (3T5)
                  • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

coraz bardziej utwierdzacie mnie w mojej decyzji o zrezygnowaniu z usług ASO, warsztat w którym teraz serwisuje autko jak czegoś nie wie to spogląda do instrukcji serwisowej a nie robi na chama
                  Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI BKD DSG (172/395) by R-Motors-klik

Komentarz

• bartolini1978
                    Elegance
                    • 2006
                    • 755

Ja serwisuje i jestem zadowolony, ale mam znajomego w serwisie i tylko on dotyka moja Octavie. 8)

Komentarz

• marcind
                      Rider
                      • 2005
                      • 438

bartolini1978 ja tez mam znajomego w ASO, ale on siedzi w biurze i nie wie co chlopcy robia na warsztacie... a trudno zeby stal caly czas nad nimi. To ten znajomek znalazl mi moja octavke wiec jest wielce zasluzony!! :roll:

Komentarz

• autorus
                        Rider
                        • 2004
                        • 508

A u mnie zmieniali rozrząd w tamten piątek, trwało to 8h. Zostawiłem im pompę wody bo krzyknęli 500zł więc kupiłem w necie. I wyobraźcie sobie jakie było moje wkur... jak przy odbiorze autka okazało się ze nie wymienili mi jednak tej pompki :evil: :evil: :evil:

Na dodatek zakładali mi tarcze i klocki i kazałem wlać nowy płyn hamulcowy Motul (kupiony od Nexusa) . I też nie wymienili. :evil: :evil: :evil:

Jedyne co było ok w tym całym bałaganie to cena 1400zł. Niestety nie mam fv bo gostek się walnał w danych mojej firmy i nie umiał zrobić korekty (obsługują mnie od samego początku).

Teraz się zaczynam martwić, ze wlali mi 5w50 zamiast 5w40. Ale to na fv wyjdzie ale wtedy to się maxymalnie wkur... i tam pojadę i mi będą spuszczali ten olej!!!!

Autorus

PS. Niechlubne ASO jest w Ciechanowie. Auto Jarzyński.

PS2. A jak mi tarcze zaczeła bic to prosiłem zeby mi sprawdzili. Orzekli że nie maja sprzętu i jedyna możlliwość to wymiana tarcz. Naskrobali sobie ostatnio u mnie.
                        http://forum.muratordom.pl/showthrea...5%82a-Autorusa
                        Budowa mojego domku MURATORZE

----------------------------------------------------
                        Octavia AZS TDI 130KM obecnie 407 kkm

Komentarz

• bartolini1978
                          Elegance
                          • 2006
                          • 755

autorus, Jedno co sie nasuwa to olej ten serwis.Oni powinni serwisowac młotki a nie samochody :evil:

Komentarz

• arci9
                            RS
                            • 2004
                            • 2007

Zamieszczone przez autorus
                            PS. Niechlubne ASO jest w Ciechanowie. Auto Jarzyński.
                            hmm, to dziwne...ja u nich od początku servisuje i nigdy nie miałem problemów..
                            Ostatnio jadąc na mazury posypała mi się podłoga pod silnikiem i wjechałem do nich z trasy i bez problemowo GRATIS poprawili wszystko jak trzeba - a posypały się boczne pionowe osłny , które ciągneły resztę w dół

Też wymieniałem u nich rozrząd, ale pompy nie wymienili bo powiedzieli że sprawdzą i jak będzie konieczność to wtedy to zrobią.....
                            No z płynem dali ciała....

Komentarz

• Maicroft
                              Moderator
                              S_OCP MemberModeratorr
                              • 2004
                              • 25757
                              • Audi

Tak, te teksty mi sie podobaja, a potem jest tak , ze nagle temp silnika rosnie i dupa zimna :diabelski_usmiech I znow pasek, rolka, pompa, robocizna. Oszczednosc calych 150zl.

autorus, Tak oni chca 550zl, ale tym gamoniom trzeba tlumaczyc, ze chcesz regenerowana i ze ona ma kosztowac 150-199zl bo to zalezy czy ze starych zapasow czy po podwyzcze ostatnio.
                              Spritmonitor.de

Komentarz

• arci9
                                RS
                                • 2004
                                • 2007

Zamieszczone przez Maicroft
                                Tak, te teksty mi sie podobaja, a potem jest tak , ze nagle temp silnika rosnie i dupa zimna I znow pasek, rolka, pompa, robocizna. Oszczednosc calych 150zl.
                                Maicroft, wiadomo takie dyskusje już były czy wymieniać pompe czy nie :wink: Ja zadecydowałem, że skoro servis ma sprawdzić wzrokowo co i jak i oni podejmują decyzję to niech się martwią, u nich wszystko robione i oni powinii wiedzieć co wymianić :twisted: A skoro pompa przewiziana na 180 tyś. no na tyle teoretycznie powinna starczeć Może i będę żałował a może i nie :wink:
                                Każdy może zadecydować co i jak, jeśli się boi niech wymienia i po bólu

Ja naprawdę jestem zadowolony z ASO Jarzyński, zauważyłem też że chłopaki są wyczuleni na naklejkę kubową i miałem wrażenie iż w sposób szczególny podchodzą do klubowiczów - zależy im na opini,może okres wakacyjny,zostało mało osób na zmianie i dobierają sobie praktykantów do pomocy,a wiadomo jak praktykanci.... oczywiście to ich nie usprawiedliwa że czegoś nie dopilnowali, tak tylko gdybam....

Komentarz

• autorus
                                  Rider
                                  • 2004
                                  • 508

Do tej pory też wszystko było ok. Ale rozumiesz jak mówisz że mają wymienić i mówisz że jest nowa w bagażniku to powinni wymienić. Z bagażnika wyjęli tarcze, klocki, płyn do hamulców już nie no i tej pompy też nie.
                                  http://forum.muratordom.pl/showthrea...5%82a-Autorusa
                                  Budowa mojego domku MURATORZE

----------------------------------------------------
                                  Octavia AZS TDI 130KM obecnie 407 kkm

Komentarz

• Arti23
                                    Elegance
                                    S_OCP Member
                                    • 2005
                                    • 892
                                    • Superb II combi (3T5)

no i widzicie jakie macie problemy
                                    ja zrezygnowałem z ASO latem ubiegłego roku jak po kolizji z jelonkiem ASO niezauważyło 2 dziur wielkości małego ziarenka grochu w chłodnicy klimatyzacji i oddali mi po naprawie auto z niesprawną klimą jak zwróciłem im uwage że klima nie działa i że nie wymieniona jest chłodnica to zrobili wielkie oczy i tłumaczyli sie że nie zauważyli. a chłodnica była cała roztrzaskana i trudno było nie zauważyć.

od tego momentu ASO mówię dość, mam dość niekompetencji panów z serwisu, podjeżdżam do warsztatu, graty do wymiany na stół, kartka w zęby co ma być zrobione i jak na razie nie mam problemów

Pozdrawiam panów z jednego z ASO w Szczecinie na lewobrzeżu

Komentarz

• lisiaczek
                                      Ambiente
                                      • 2006
                                      • 210

Wlasnie nawiazujac do tego co masz popsute co oni ci popsuli jak to sie wogle nazywa i jaki ma numer katalogowy? Czy ktos z was ma takei cos do sprzedania?

Komentarz

• marcind
                                        Rider
                                        • 2005
                                        • 438

No to jest maskownica przy klamce, niestety numeru kat. nie znam ale na pewno ktos znajdzie i Ci poda...

Komentarz

• Arti23
                                          Elegance
                                          S_OCP Member
                                          • 2005
                                          • 892
                                          • Superb II combi (3T5)

wg ETKI:

1U1 867 185 B - nakładka z wykrojem do ustawiania lusterka do lusterek ustawianych elektr. do deski rozdz. wyściełanej

1U1 867 185 C - nakładka z wykrojem do ustawiania lusterka do lusterek ustawianych elektr.

Komentarz

• Maicroft
                                            Moderator
                                            S_OCP MemberModeratorr
                                            • 2004
                                            • 25757
                                            • Audi

marcind, Dokladnie to jest jako czesci zapasowa. Ze srodka ten mechanizm do lusterek trzeba wygrzebac i przelozyc do nowej ramki.
                                            Spritmonitor.de

Komentarz

• marcind
                                              Rider
                                              • 2005
                                              • 438

Maicroft zgadza sie, tylko wlasnie tej ramki nie mam, ale xekon obiecal mi podeslac.... :roll:

Komentarz

• xekon
                                                Rider
                                                S_OCP Member
                                                • 2005
                                                • 742

wysle, wysle tylko ostatnio mi na poczte nie po drodze

Komentarz

• marcind
                                                  Rider
                                                  • 2005
                                                  • 438

xekon spokojnie nie piekarnia, jakis miesiaj juz jezdze z urwanym to jeszcze troche dam rade... :roll:

Komentarz

Pracuję...