Wymiana mieszka w Octavii I

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • RomanS
    Elegance
    • 2004
    • 804

Marcello01, na zdjęciu z Allegro wygląda ładnie. Ale patrząc na cenę to jakoś trudno to powaznie traktować :roll:
    Pzdr, RomanS, Audi A6 Avant, 2,5 TDI

Komentarz

• Marcello01
      Rider
      • 2009
      • 491
      • Octavia I (1U2)
      • AGP 1.9 SDI 68 KM

nie idzie tego zainstalować za grube są łączenia skóry wygląda super ale wygląd to nie wszystko....
      https://www.facebook.com/tapicerekpranie

Komentarz

• kamiluch90
        Ambiente
        • 2010
        • 199

Jaki jest numer katalogowy mieszka po FL w O1?
        Pozdro
        Nieoznakowana Octavia :twisted:
        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=41691

Komentarz

• gorzu
          Drive
          • 2012
          • 87

podepnę się pod temat, wie ktoś jak najłatwiej ściągnąć ten plastikowy pierścień widoczny na zdjęciu, między który wkłada się górną część mieszka?

to musi być jakiś banał, ale się męczę już z tym chwilę, widzę te zaczepy i nie chce to za cholerę zejść :? może jakaś wskazówka?

Komentarz

• wowa1
            Classic
            • 2012
            • 27

Niedawno kupiłem ten mieszek - z prawdziwej skóry, elegancko wygląda - dedykowany do O1 http://allegro.pl/mieszek-skora-skod...523154844.html i pasuje bardzo dobrze, nie trzeba podklejać do ramki, bo na dole jest podszyty gumą i nie "ucieka" z ramki. Oczywiście wcześniej trzeba oderwać stary, ale to proste.
            Pierścień zaciskowy raczej nie do uratowania, ale bez problemu dopasujesz opaskę uciskową.
            Ten czarny pierścień ścisnąłem mocno palcami i się rozwarł, gorzej było z ponownym założeniem, bo nowy mieszek jest sporo grubszy. Pierścień założyłem więc na lewą stronę mieszka i owinąłem czarnym "skoczem", potem założyłem gałkę, a mieszek wywinąłem na pierścień. Teraz pierścień jest schowany wewnątrz mieszka tuż pod gałką i fajnie to wygląda.
            Bądź tu mądry i pisz wiersze ...
            A mnie szkoda lata :-)
            Octavia I Combi 4x4 Ambiente 2004

Komentarz

• gorzu
              Drive
              • 2012
              • 87

Kod:
              Ten czarny pierścień ścisnąłem mocno palcami i się rozwarł
              Wybacz ale nie mam pojęcia jak ścisnąłeś ten czarny pierścień, przecież on jest z twardego plastiku, ja zauważyłem pod nim takie 4 trzymającego go zatrzaski
              na nich on się trzyma?

Komentarz

• wowa1
                Classic
                • 2012
                • 27

Ten pierścień po jednej stronie ma coś w rodzaju zawiasu, a po przeciwnej jest zatrzask, który można otworzyć. Na skórzanym mieszku, który jest trochę grubszy od oryginalnego, już się tego pierścienia zamknąć raczej nie da. Ja sobie poradziłem jak to opisałem w poprz. poście.
                Bądź tu mądry i pisz wiersze ...
                A mnie szkoda lata :-)
                Octavia I Combi 4x4 Ambiente 2004

Komentarz

• gorzu
                  Drive
                  • 2012
                  • 87

doszedłem do wniosku, że nie ma najmniejszych szans włożyć na swoje oryginalne miejsce plastikowy pierścień dociskający mieszek do gałki :? kombinuję teraz z metalowymi opaskami zaciskowymi, zwykła opaska nawet jest ok, tylko dociska ona zbyt małą powierzchnią mieszek do gałki (jest zbyt cieńka) stąd pojawia się tutaj odstęp 1-2mm od gałki, ale tragedii nie ma, przydałoby się coś szerszego do zaciśnięcia...

Komentarz

• sas2109
                    Drive
                    • 2011
                    • 80

Mam ten sam problem, przydałaby się grubsza opaska.

Wyjdę tez z innym pytaniem, montował ktoś gałkę od golfa 4 do o1? Chodzi o wersje 22mm do 1.6 pasuje p&p? Nigdzie nie widziałem takiego moda a sadze ze ta z golfa/bory jest lepsza.

Komentarz

Pracuję...