Marcello01, na zdjęciu z Allegro wygląda ładnie. Ale patrząc na cenę to jakoś trudno to powaznie traktować :roll:
Wymiana mieszka w Octavii I
Zwiń
X
-
Niedawno kupiłem ten mieszek - z prawdziwej skóry, elegancko wygląda - dedykowany do O1 http://allegro.pl/mieszek-skora-skod...523154844.html i pasuje bardzo dobrze, nie trzeba podklejać do ramki, bo na dole jest podszyty gumą i nie "ucieka" z ramki. Oczywiście wcześniej trzeba oderwać stary, ale to proste.
Pierścień zaciskowy raczej nie do uratowania, ale bez problemu dopasujesz opaskę uciskową.
Ten czarny pierścień ścisnąłem mocno palcami i się rozwarł, gorzej było z ponownym założeniem, bo nowy mieszek jest sporo grubszy. Pierścień założyłem więc na lewą stronę mieszka i owinąłem czarnym "skoczem", potem założyłem gałkę, a mieszek wywinąłem na pierścień. Teraz pierścień jest schowany wewnątrz mieszka tuż pod gałką i fajnie to wygląda.Bądź tu mądry i pisz wiersze ...
A mnie szkoda lata :-)
Octavia I Combi 4x4 Ambiente 2004
Komentarz
-
-
Ten pierścień po jednej stronie ma coś w rodzaju zawiasu, a po przeciwnej jest zatrzask, który można otworzyć. Na skórzanym mieszku, który jest trochę grubszy od oryginalnego, już się tego pierścienia zamknąć raczej nie da. Ja sobie poradziłem jak to opisałem w poprz. poście.Bądź tu mądry i pisz wiersze ...
A mnie szkoda lata :-)
Octavia I Combi 4x4 Ambiente 2004
Komentarz
-
-
doszedłem do wniosku, że nie ma najmniejszych szans włożyć na swoje oryginalne miejsce plastikowy pierścień dociskający mieszek do gałki :? kombinuję teraz z metalowymi opaskami zaciskowymi, zwykła opaska nawet jest ok, tylko dociska ona zbyt małą powierzchnią mieszek do gałki (jest zbyt cieńka) stąd pojawia się tutaj odstęp 1-2mm od gałki, ale tragedii nie ma, przydałoby się coś szerszego do zaciśnięcia...
Komentarz
-
Komentarz