sew1981, czy militec to kiedyś nie był reklamowany - na sucho bez oleju? Za moich młodych czasów coś takiego było. Stosowałem do do Poldka caro z olejami Quaker State. Ale nie sprawdziłem czy daje to nieśmiertelność, bo Caroszczak przy 75.000 km poszedł do ludzi, a jego miejsce zajęła Nexia.
ceramizery
Zwiń
X
-
Gdyby kto pytał, to ja używam/użyłem tych z ceramizer.pl.
Mała "strzykawka" - jedna doza do silnika i jedna do skrzyni wraz z nowym olejem...
Przed tym użyłem Militec 1, ale bez większych efektów ops:
Moje wcześniejsze wypowiedzi o jakichkolwiek poprawach, dotyczyły tych konretnych ceramizerów z ceramizer.pl
Sorki, za "krypto-reklamę" :twisted:O2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
Była O2: Antracytowy Żonkowóz 1,6 FSI
Była O1: Nastoletnia Oliwka ~140KM/325Nm
Komentarz
-
-
Po pierwsze nowy olej :twisted:
Ceramizer dopiero zaczyna robić poprawkę...
Gratki poprawy sprawyO2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
Komentarz
-
-
Marcin230693, chyba nie czytałeś wątku od początku :wink:
mattyah4x4, sorry, ale się nie zgadzamO2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
Komentarz
-
-
4tech to nie krypto reklama ale jawna reklama Ale ja też właśnie z tej strony zamówiłem, wydająsię być na rynku długo.
Byłem zmierzyć kompresję: wypadła słabo, mam spisane ale wyniki gdzieś podziałem, znajde to powiem dokladnie :]
Marcin jestem pod wrazeniem, w takim razie. CZyli jeden działa, ciekawe czy do silnikow tez zadziala :]
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ovisiemka,
no proszę znowu ktoś u kogo też działa :] FAjnie, ciekawi mnie czemu u innych niby nie dziala...
bo u mni też widzę poprawę, nie chce mi się opisywać dokladnie, zrobie to jutro jak się wyśpie dzisiaj :]Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
To może ja jeszcze się powtórzę :wink:
Do silnika zapodaję regularnie co drugą wymianę oliwy
W moim odczuciu silnik pracuje równiej i ciut ciszej - zapewne popychacze. W ekstrymalnych warunkach (np. zima -20) odpala bez problemu, nie bierze tyle oleju co wcześniej, turbo tak nie śwista jak kiedyś, mniejsza ilość oleju w dolocie.
Jak dla mnie bomba :diabelski_usmiech
Porównania sprężania nie robiłem - bo mi się nie chciało :P
Ale cały czas produkty z ceramizer.pl
A te co są dodatkami do paliwa, to w/g mnie szkoda prądu.O2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBale pierścieni, zaworów tym nie uszczelnisz na pewno jak są już mocno zużyte.
Przecież to nie remont silnika :diabelski_usmiechO2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
Komentarz
-
-
Dawno mnei tu nie było, a z Ceramizerem troche już pojeździłem.
Ogolnie powiem, że warto. Nie mamy przeciez nic do stracenia, a środek nie kosztuje kosmicznych
pieniędzy.
Zrobiłem już tyle kilometrów, że mogę napisac co u mnie:
Przede wszystkim, szybciej się zbiera. I nie jest to mała różnica, powiedziałbym, że duża samochod
chodzi płynniej i czuje ze silnik pracuje bardziej rowno :]
Niestety nic się nie zmieniło pod względem spalania, ale nie można mieć wszystkiego :] z drugiej
strony jak się tak fajnie zbiera to aż chce się wcisnąc mocniej :]
Ogolnie można powiedziec, ze samochod odżył o pare lat wiec jestem zadowolony. Zaczne stosowac
regularnie, prewencyjnie. Mysle tez o innych produktach cerami zera
Jak macie jakies pytania to słucham
Komentarz
-
-
Ja zastosowałem kiedyś Ceramizer do silnika 0,8 Matiza po przebiegu 145.000km i co...?
Po przejechaniu ok. 2000km nie zauważyłem ubywania oleju z silnika (przed zastosowaniem było - nieznaczne, ale było). Praca silnika jakby cichsza i równiejsza - zwłaszcza na biegu jałowym.Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
Komentarz
-
-
Witam kolegów, ja do skrzyni też wlałem dwie tubki LIQUI MOLY GETRIEBEÖL ADDITIV 20g (jedna na 1l oleju) gdyż przy hamowaniu silnikiem troszkę słychać było mi 5 bieg. Po 1tkm objaw ucichł o 70%, miałem też problem z wbijaniem biegów (trochę haczą - czyli nie jest to jeden przeskok lewarka ale dwa przy wbijaniu każdego biegu choć nic nie zgrzyta i ten objaw bez zmian. Moja skrzynia JCR - może one tak mają, proszę o opinie.
Co do silnika (przebieg 115tkm) wlałem produkt LIQUI MOLY CERATEC. Objaw po wlaniu (po ok. 100km) wyciszenie silnika, nie klepie na zimnym, ogólnie było by ok. gdyby po 1000km na zimnym zaraz po odpaleniu słychać delikatne klepanie (popychacze?) ale klepanie zaraz ustaje gdy silnik wskoczy na wyższe obroty (po wyjeździe z garażu, temp. na zewnątrz ok. 0st. C. wtedy wskakują wyższe obroty "ssanie").
Chodzę z zamiarem ponownej wymiany oleju (Motul X-clean 5W-40) żeby stwierdzić wpływ cerateca na elementy metalowe czy tylko po prostu zagęścił on olej.Kubala
------------------------------------
było 139 KM i 310 Nm
jest 105 KM i 240 Nm (i jest dobrze)
Komentarz
-
-
Ja zastosowałem Ceramizera do swojej Octy i spadło delikatnie zapotrzebowanie na olej. Niestety nie miałem możliwości sprawdzić kompresji ani nie robiłem żadnych prób olejowych. Przez pewien czas zbierała mi się woda pod korkiem od oleju. Systematycznie co kilka dni wycierałem tą wodę do czysta odtłuszczając korek wlewu. Teraz jest suchutko nic mi się nie zbiera pod korkiem a jeżdżę głównie po mieście i robię małe przebiegi. Ale nie dam sobie głowy obciąć czy to zasługa ceramizera.
Komentarz
-
Komentarz