Jak juz mu sie uda, to zeby nie okazalo sie ze to jakis z tych oszolomow co pojawia sie zeby burdel zrobic i wqrwiac modow.
Gdzie jest wlacznik swiatla wewnetrznego w drzwiach octavi
Zwiń
X
-
Gdzie jest wlacznik swiatla wewnetrznego w drzwiach octavi
Ostanio pojawil sie problem z prawidlowym dzialaniem wlacznika swiatla wewnetrzengo tzn po otwarciu i zamknięciu drzwi swiatlo nie za kazdym razem gaslo :evil:
No i dzisiaj juz nie gasnie wcale macham drzwiami jak oszalaly i nic nie zaskakuje :evil: :evil: :evil:
Probowalem znalezsc ale nic.
Jak ktos wie gdzie to ustrojstwo jest prosze o info bede wdzieczny.
Jest jeszcze opcja ze to moze przekaznik lecz wczesniej gdy otworzylem i zamknalem kilka razy drzwei to zaskoczylo z tad wniosek ze to wlacznik LECZ GDZIE ON JEST ??????????
Dodam jeszcze tylo ze od tego czasu rowniez nie moge zamykac na pilota drzwi musze miec wlaczony zaplon w stacyjce wtedy dziala :diabelski_usmiech :diabelski_usmiechbyła czeszka jest franca ale wolałem czeszkę
-
-
Re: Gdzie jest wlacznik swiatla wewnetrznego w drzwiach octa
Zamieszczone przez lyzy 110No i dzisiaj juz nie gasnie wcale macham drzwiami jak oszalaly i nic nie zaskakuje :evil: :evil: :evil:
Komentarz
-
-
danielpoz
ale to bedzie mala zezba bo ten styk jest fabrycznie zgrzewany do plastyku ale napewno da sie cos wykombinowac
Komentarz
-
Zamieszczone przez Przemojak pojedziesz do serwisu to kaza Ci wymienic zamki (ida na latwizne) nie daj sie.
U mnie padl czujnik, tylko tak, ze samochod nie "widzi" otwartych drzwi kierowcy. W sumie to mi nie przeszkadza, bo i tak swiatlo sie odpala po wyjeciu kluczyka ze stacyjki lub otwarciu samochodu.
Jednak zglosilem ten problem na ostatnim przegladzie i tez powiedzieli mi, ze trzeba zamek wymieniac, wiec im podziekowalem za taka usluge.
Bede musial sie pobawic w wolnym czasie...TDI 205PS
Komentarz
-
-
Wszystko zajelo mi jakies 2 godzinki najwiecej czasu zajelo mi dobranie sie do samego zamka :evil: tak naprawde to nawet nie wiem dokladnie co bylo nie tak przedmuchalem sprezonym powietrzem nastepnie olej silikonowy w spray-u, podlaczylem i gitara :P no moze nie do konca
poniewaz podobnie jak u ciebie nie widzi otwartych drzwi kierowcy lecz olewam to poniewaz i tak wlacza sie samoczynnie swiatlo od centralnego i po wyjeciu kluczyka ze stacyjki :szeroki_usmiech
A to mnie juz calkowicie satysfakcjonujebyła czeszka jest franca ale wolałem czeszkę
Komentarz
-
-
danielpoz
no bo jak otwiera drzwi pasazera i sie swiatelko nie zpala to chyba wina wlasnie tego zamka skoro np.od kierowcy jest ok :wink:
Komentarz
-
mnie ponoć padł zamek w klapie wymieniłem kilka wkładek w różnych aso podłubali podłubali i chwile działało i później klops i znowu dopiero gdy w krakowie w salonie emida natrafiłem na ludzi którzy myślą przy tym co robią wymienił wkładke i
niedziałała i co zrobił przeglądnął instalacje elektryczną i naprawił przegnite kostki a przyczyną główną wizyty w serwisie była zepsuta wycieraczka tylna.
polecam dwa serwisy w krakowie to interauto i emida.
Komentarz
-
-
u mnie też od 2 lat nie działa stycznik w drzwiach ( naszczęscie tylnich) powiedziano mi w serwisie że zamek mogą wymienić ale żebym lepiej nie pytał o cene...
....więc nie pytałem , i czekam aż się zdecyduje i sam go wyjme i wymienie stycznik
tylko nie wiem jak zamek wyjąć?
trzeba całe drzwi rozbierać?
potem się go reguluje żeby drzwi się dobrze zamykały?Seria 188KM/270Nm na 95RON
Komentarz
-
-
heh... :x
U mnie wysral sie dzis kolejny czujnik... :evil:
Caly czas swieci sie kontrolka, ze niby, ktores drzwi sa niezamkniete. No i oczywiscie oswietlenie wnetrza swieci sie caly czas. Musialem je przelaczyc w pozycje OFF.
Jutro podlacze VAG-COM - mam nadzieje, ze bedzie jakis komunikat, ktore to drzwi, ale podejrzewam tylne prawe, bo od kilku tygodni lekko swirowaly przy otwieraniu.
:xTDI 205PS
Komentarz
-
-
W Golfie IV była zdaje sie dioda w drzwich - w ASO 40 zł+ wymiana II tyle :twisted: :twisted: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: - nie chcieli uznac na gwarancji bo stwierdzili, ze to jest jak żarówka.... :wink: :wink: :wink:
Moze tu jest podobnie?Pozdrawiam Bartek.
Current: Honda Civic
Ex: O1
Komentarz
-
-
Witam. Jak dobrać się do zamka?
Mam problem z tylnymi drzwiami. Nie działa czujnik i ostatnio nie zawsze zamyka/otwiera zamek z pilota.
Proszę o porady jak się dostać do zamka tylnych dzrwi.Najlepsze poradniki w polskim Internecie
http://new-ebook.ovh.org
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez karhenWitam. Jak dobrać się do zamka?
Mam problem z tylnymi drzwiami. Nie działa czujnik i ostatnio nie zawsze zamyka/otwiera zamek z pilota.
Proszę o porady jak się dostać do zamka tylnych dzrwi.
a wiec musisz sciagnac tapicerke z drzwi (banalnie proste) a nastepnie z czola drzwi tam gdzie widac czesc zamka jest gumowa zaslepka musisz ja wyciagnac i popuscic srube ktora podtrzymuje zamek za pomoca srubokreta k
musisz jeszcze odpiac ciegno od rygielka oraz klamki, i chyba jeszcze jakas srube trzymajaca zamek (nie pamietam dobrze)
powodzeniabyła czeszka jest franca ale wolałem czeszkę
Komentarz
-
Komentarz