Zamieszczone przez Bobas122
no wiec dzis pierwszy raz po kupieniu umylem auto ;)
Zwiń
X
-
no wiec dzis pierwszy raz po kupieniu umylem auto
jak w temacie, zadziwiła mnie "sliskość" lakieru na różnych elementach. Na dachu jest najbardziej śliski, na drzwiach już mniej, bagażnik jeszcze mniej, a najbardziej "chropowata" jest maska :?
Jak to jest malowane ze są takie różnice :?:Max moc [KM/kW] 119.6/88.0
Max moment [Nm] 280 przy 1982 obr./min.
-
-
Zamieszczone przez eR_Zamieszczone przez szkodaa co, eR_ tez ma czarny
Zamieszczone przez eR_Zamieszczone przez szkodaswoja droga nie badz taki wnikliwy eR_saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez eR_BioBogon,
to co mam se je nawoskowac i bedzie git :?:
[ Dodano: Czw 17 Sie, 06 21:47 ]
i zrezygnowac z automatycznej myjki :!: :!: :!:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodanaprawde, nie ma co byc za bardzo dociekliwym
Zamieszczone przez szkodaogole warto co jakis czas zapodac wosk
Zamieszczone przez szkodai zrezygnowac z automatycznej myjkiMax moc [KM/kW] 119.6/88.0
Komentarz
-
-
Mówią, że ciemny lakier metalic to trzeba przynajmniej 2 razy na rok na twardo woskiem pojechać.
Ja mam jedyny słuszny kolor - czerń magiczną i niestety widać na niej wszystko - trzeba myć często. Rys mi się mnóstwo zrobiło zaczynam myśleć o polerce, ale jak się auto umyje no to coś pięknegoLeon FR 2.0TDI 170KM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodapytalem, bo podobno (jak twierdza wlasciciele), czarny w skodzie to porazkabyły:
L&K Combi 1.9 Ahf 2001r - ehhhhh
Passat Combi highline 1.8T Awt 2001r
jest:
Golf highline 3d 1.9 Asz 2001r
Komentarz
-
-
z innego watku
kolega konos tam napisał:
Wszystko jest dobrze jak robisz polerkę na świeżym lakierze i wiesz jaka jest jego warstaw (grubość). Bardzo łatwo jest przeciąć lakier do bazy ( metalik) lub do podkładu (akryl).
co to znaczy? jak sie chwile przygladalem mojej "chropowatej" masce to znalazlem jakby nietypowa wadę fabryczną. Cos w rodzaju owalu jakby przeciecie i nad tym jakby takie narzygane jak na głowie gorbaczowa :lol: - lekko widoczne bo to jak wczesniej mowilem dopiero dzis :shock:Max moc [KM/kW] 119.6/88.0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez eR_jak sie chwile przygladalem mojej "chropowatej" masce to znalazlem jakby nietypowa wadę fabryczną. Cos w rodzaju owalu jakby przeciecie i nad tym jakby takie narzygane jak na głowie gorbaczowa :lol: - lekko widoczne bo to jak wczesniej mowilem dopiero dzis :shock:
Tak poważnie to z opisu na forum ciężko coś poradzić. Jedź do porządnego lakiernika i jak powie, że nie jest to niedomyta kupa ptaka to musisz do ASO z pyskiem jechać, że lakier do wymiany
Czarny kolor jest masakra i z tą polerką to się też bojęLeon FR 2.0TDI 170KM
Komentarz
-
-
To nie anomalia, to jakaś qpa rzeczywiście Wracając do czarnego lakieru w Skodzie - widziałem kilka aut w tym kolorze i wszystkie mają tak samo. Smużki na całym aucie. Wosk leczy te rany, ale jednak lakier jest bardzo, bardzo kiepski. Porównywałem do Toyoty Avensis sąsiada. Też czarny, auto z 2000 roku oraz do Passata innego sąsiada, auto gdzieś 3-4 letnie. Nie ma porównania. Ich lakier jest wolny od smużek. Najśmieszniejsze jest to, że auto myję tylko na myjniach ręcznych. Nawet nie chcę myśleć, jak by wyglądało po wizycie na automacie. Wyleczyłem się z czarnego, jak na razie...Skoda Octavia Kombi II 2005r. 1.9TDI 77kW Elegance czerń magiczna - sprzedana...
Renault Scenic III 1.4TCe 2010 - jest...
Komentarz
-
-
Ja sobie wczoraj kupilem wosk Turtle, zastanawialem sie nad T-Cut ktory jest niby do renowacji i przeznaczony dla konkretnych odcieni lakieru, ale poki co zrezygnowalem i kupilem zwykly wosk. Jutro wypoleruje i zobacze co to jest warte... :roll:Passat 2.0 TDI, 140 KM, 2007, Comfortline
mam nadzieję, że będzie równie dobry co octavia...
Komentarz
-
Komentarz