Zakup autka. c.d.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kamiln82
    Classic
    • 2013
    • 17

Zakup autka. c.d.

Głośniczek pada ! miałem identycznie u mnie do tego czasem nawet trzeszczał jedyna opcja wymiana... i Będzie głośno.

Pozdrawiam
  • lu5asz
    RS
    • 2011
    • 2006
    • Octavia II combi (1Z5)
    • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zakup autka. c.d.

Witam.Mija miesiac od kiedy pisalem o moim wyborze samochodu i wiecie co?nie zamowilem jeszcze Zaraz napisze dlaczego...pomyslalem sobie wtedy ze z szybko podjalem decyzje o kupnie i postanowielm porozgladac sie po rynku,a noz znajde cos lepszego hehe Przyznam sie ze ogladalem nissana QQ,ale jakos moja fascynacja tym samochodem trwala krotko i szybko minela,inne samochody w tej cenie,kia sportage,ihyundai i35 jakies takie nie do konca dopracowane,a ponadto golasy( w granicach 80tys).Teraz natomiast,uwage skupilem na skodzie superb i tak o to rozwazam octavke i superba.Cena 80tys ,ale te 10,15 moglbym jeszcze przelknac i dolozyc.Silnika 1,4 tsi wogole nie rozwazam,tym bardziej po ostatnich problemach z rzekomo bezobslugowym lancuchem rozrzadu itd.Auto kupuje na 8-10 lat,teraz przejezdzam w granicach 25-30tys. ,ale mysle ze z roku na rok bedzie tego mniej.Co Wy byscie zrobili.Dodam ze z wyposazenia najwazneijsze sa dla mnie,climatronic,tempomat i ksenony(ostatnio sie do nich przekonalem).JAk sie domyslacie nie mam cisnienia zeby juz kupic,moze to byc poczatek roku,a nawet luty,marzec.Musze poprostu to dobrze przemyslec i sie poradzic,dlatego tez opisalem moja sytuacje.Pozdrawiam
    Kondziu

OCP

Komentarz

• rOBERTO795
      RS
      • 2009
      • 3465
      • Octavia III (5E3)
      • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

OI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )

DIAGNOSTYKA VAG - CHIPTUNING zapraszam. 791-603-634.

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=29138

Silnik i skrzynię smaruje MILLERS.

Komentarz

• pandzik
        RS
        • 2011
        • 2254
        • Seat

lu5asz, Nie masz ciśnienia to sobie odpuść. 80k zł na ksenony, climatronic itd będzie zdaje sie za mało.

Komentarz

• kille
          Classic
          • 2011
          • 4

Tak zapytam,uzywa ktos tempomatu? Sa do tego odpowiedznie warunki(drogi)?Chodzi mi o czas wiekszy niz pare minut.

Komentarz

• innova
            Rider
            • 2011
            • 554

lu5asz, jesteś pewien że koniecznie musisz kupić nowy samochód podczas gdy kupując używany za połowę tego budżetu miałbyś wszystko co chciałeś a nawet znacznie więcej ?
            --------------------------------------------------------------------------------------------------------------
            Sprzedam multikabel VAG 10.6.4/11.2/11.3 Millenium/11.6 Millenium, VAG 12.12. Wszelkie informacje na e-mail. Cena z wysyłką 170PLN. MPPS v12 cena z wysyłką 130PLN

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

Przeciez ~83tys kosztuje O2 Elegance 2.0TDI, jakies dodatki beda w cenie, a 1.8TSI 6tys mniej.

Superb family 1.8TSI to jak mysle bez problemu za 85tys jest do wziecia z dodatkami typu Bolero, lakier metalik itd.

To sa ceny bez liczenia jakis duzych rabatow dilerow

innova, A uzywany bedzie mial 5 lat gwarancji bez limitu km ??
              Spritmonitor.de

Komentarz

• giiiienek
                Ambiente
                • 2007
                • 242

Tempomat jak miałem to używałem zwłaszcza na autostradzie dobra rzecz i to przez wiele kilometrów,i nie tylko.

Komentarz

• lu5asz
                  RS
                  • 2011
                  • 2006
                  • Octavia II combi (1Z5)
                  • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

pandzik, mysle ze w granicach 80-95tys mozna kupic calkiem dobrze wyposazona octavie,a nawet superba i to nowke z salonu
                  innova, co prawda rozwazlem zakup 2,3 letniego samochodu ,ale tylko z polskiego salonu.Sa takie samochody,przebieg kolo 90tys. ,cena 68tys. wiec nie wiem czy to sie oplaca,a poza tym chce auto na kilka dobrych lat.
                  Co gorsza jest jeszcze scoucik 1.8tsi,ktory miesci sie w moich granicach cenowych-oczywiscie po rabacie dobrego dielra
                  I badz tu czlowieku madry.
                  Kondziu

OCP

Komentarz

• Eidos71
                    RS
                    • 2011
                    • 2050
                    • Octavia II (1Z3)
                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

lu5asz - najpierw wybierz sobie kilka (3-4) marek i modeli aut, potem poganiaj po salonach i wykonaj tymi autami próbne jazdy. Jednocześnie poczytaj o wybranych autach na odpowiednich forach użytkowników tych aut. I wtedy zdecyduj. Ja tak zrobiłem i uważam, że dokonałem słusznego wyboru. Zakładanie kolejnych, dublujących się tematów to tylko trzaskanie postów, które w rzeczywistości nie daje nic nowego.
                    Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                    MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• Mihau
                      RS
                      • 2009
                      • 7460
                      • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

http://otomoto.pl/skoda-octavia-skod...C21819573.html takie coś?
                      Albo tak jak pisze Maicroft lub powalczyć o jakiegoś Superba.
                      O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• pandzik
                        RS
                        • 2011
                        • 2254
                        • Seat

lu5asz, To w takim razie, jak ci zależy na przestronności i wygodzie, walcz o dobrą cenę na Superba... Najlepiej z 10-cioma salonami na raz. Będzie szybciej.

Komentarz

• paweł2
                          L&K
                          • 2010
                          • 1405

bierz hyundaja 1.6
                          Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.

Komentarz

• wielb
                            Ambiente
                            • 2011
                            • 188
                            • Octavia II combi (1Z5)
                            • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez lu5asz
                            25-30tys. ,ale mysle ze z roku na rok bedzie tego mniej
                            to po co Ci tempomat?
                            Klimatronic i ksenony jak najbardziej TAK.

Jak się zastanawiasz jakie auto wybrać czy octavię czu superba to najpierw się zastanów po co Ci ten samochód i do jakich celów będzie używany, ja wybrałem octavię bo choć potrzebny mi rodzinny dupowóz to nie potrzeba mi autobusu
                            O2 FL COMBI 1.6 TDI CR CAYC[/url]

Komentarz

• innova
                              Rider
                              • 2011
                              • 554

Zamieszczone przez Maicroft
                              innova, A uzywany bedzie mial 5 lat gwarancji bez limitu km ??
                              gwarancję która niczego nie gwarantuje albo z założenia trzeba się szarpać przy każdej usterce ? realia tych gwarancji bez problemu poznaję na forum i nie żebym jakoś specjalnie szukał. Moje spojrzenie na sprawę jest następujące: wolę samochód z którym poprzedni właściciel już swoje nerwy i czas stracił na usunięcie wszystkich fabrycznych defektów, niedoróbek oraz naniósł ewentualne poprawki lub znalazł rozwiązania problemu. To się rewelacyjnie sprawdza w praktyce i stąd sugeruję je pod rozwagę innym zwłaszcza w obliczu coraz bardziej skomplikowanych samochodów, wysokich cen oraz jakiegoś artykułu którego nagłówek mi mignął na onet'cie a którego tytuł nawiązywał do rozrzutności Polaków.
                              --------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                              Sprzedam multikabel VAG 10.6.4/11.2/11.3 Millenium/11.6 Millenium, VAG 12.12. Wszelkie informacje na e-mail. Cena z wysyłką 170PLN. MPPS v12 cena z wysyłką 130PLN

Komentarz

• Maicroft
                                Moderator
                                S_OCP MemberModeratorr
                                • 2004
                                • 25757
                                • Audi

innova, Mialem stycznosc w OI z ubezpieczeniem gwarancyjnym i bylo to latwiej i szybciej zalatwiane niz na fabrycznej gwarancji. Podjezdzalo sie, mowilo co jest nie tak, pisali protokol i umawiali na wymiane.

Kupno uzywanego to jednak kupno niewiadomej. Przeciez zawsze moze sie wysypac praktycznie wszystko w tym aucie na drugi dzien po zakupie, lacznie z rozpadnieciem silnika
                                Spritmonitor.de

Komentarz

• lu5asz
                                  RS
                                  • 2011
                                  • 2006
                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                  • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez lu5asz
                                  25-30tys. ,ale mysle ze z roku na rok bedzie tego mniej
                                  to po co Ci tempomat?

A to taki kaprys a powaznie ,auto na kilka lat,wiec nie chce potem borykac sie z problememm dokladania tej opcji
                                  Kondziu

OCP

Komentarz

Pracuję...