ja pierdoloza
Zabezpieczanie nowego lakieru
Zwiń
X
-
Co prawda nie miałem nówki z salonu ale dobrym rozwiązaniem będzie na zimę powłoka kwarcowa. Musisz się liczyć z kosztem rzędu 300-350zł i musisz dokładnie umyć i odtłścić auto. Gdy gotówki posiadasz mniej to w cenie ok. 60zł są tzw. sealanty czyli woski sztuczne, w płynie. Podam tylko firmy: Duragloss i ValetPro. Na późną wiosnę, lato i wczesną jesień tylko woski naturalne :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
PrzemekS2, jest to tym cały OLBRZYMI WĄTEK !!!
Oto link do niego: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=24594
Zamieszczone przez PrzemekS2czym i czy poleca tą politure
O jaki wosk ci chodzi ? Sealent, naturalny? zapraszam do powyżej podlinkowanego watku, a wszystkiego się dowieszCzarny Elegance
Komentarz
-
-
PrzemekS2, Kup sobie wosk w płynie, przeleć nim cały samochód łącznie z plastikami, bocznymi szybami i starczy. Szybko i wygodnie a do tego tanio. jest to niestety nietrwałe ale opakowanie starcza na dłuuugo. Nowy lakier jest czysty wiec i politura mu niepotrzebna, chyba że masz garaż i trochę czasu...
Komentarz
-
-
winni77, jeżeli odbierałbyś od lakiernika który nie miał nie wygrzewał lakieru to trzeba poczekać z 2-3tyg żeby się utwardził, a jak był wygrzewany to jest utwardzony i gotowy do zabawy. A samochód który z fabryki trafia do nas to pewnie trochę czasu mu to zajmuje więc raczej nie ma potrzeby
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez winni77A nie jest to tak, że nowy lakier musi doschnąć/stwardnieć (?), zanim się cokolwiek na niego nałoży?Antyfotoradar Valentine1
Harry II Classic+Sirio ML145
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez vazw momencie kupna poprzedniego nowego auta otrzymałem od dilera informację aby go nie myć przez kilka tygodni właśnie ze względu na trwający jeszcze proces utwardzania lakieru
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pandzikPrzemekS2, Kup sobie wosk w płynie, przeleć nim cały samochód łącznie z plastikami, bocznymi szybami i starczy. Szybko i wygodnie a do tego tanio. jest to niestety nietrwałe ale opakowanie starcza na dłuuugo. Nowy lakier jest czysty wiec i politura mu niepotrzebna, chyba że masz garaż i trochę czasu...
Komentarz
-
-
Panowie kupiłem Diamondbrita PGS który podobno zabezpiecza lakier na 12 miesięcy. Zrobiłem nim autko i wygląda świetnie.
Jeszcze jest jeden problem. Bardzo cieżko jest domyc szyby. Są bardzo tłuste, szczególnie na zewnątrz. Chyba po tym oklejeniu auta jak przychodzi do dielera. Macie jakis sposób na domycie tych szyb ?
Komentarz
-
Komentarz