co jakis czas uzywam, ale czy co daja to chyba trzeba by wtryski wyciagnac i porownac, nie wiem czy odczujesz cos podczas samej jazdy. W kazdym razie nic zlego tez sie nie dzieje, wiec pozostaje wierzyc.
[O2] Działanie ABS
Zwiń
X
-
[O2] Działanie ABS
Mam do Was pytanie o efekty towarzyszące działaniu ABS. Nie jeździłem do tej pory nigdy autem z takim systemem, więc kompletnie się nie znam. Ostatnio w szkodniku musiałem mocno depnąć na hamulec przed światłami, bo jechałem centralnie w ... kufer poprzednikowi, i wtedy z okolicy prawego koła usłyszałem bardzo głośne, choć krótkotrwałe terkotanie? To mógł być właśnie ABS?
-
-
Re: Działanie ABS
Zamieszczone przez nobodyMam do Was pytanie o efekty towarzyszące działaniu ABS. Nie jeździłem do tej pory nigdy autem z takim systemem, więc kompletnie się nie znam. Ostatnio w szkodniku musiałem mocno depnąć na hamulec przed światłami, bo jechałem centralnie w ... kufer poprzednikowi, i wtedy z okolicy prawego koła usłyszałem bardzo głośne, choć krótkotrwałe terkotanie? To mógł być właśnie ABS?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez t271828Zamieszczone przez nobodyMam do Was pytanie o efekty towarzyszące działaniu ABS. Nie jeździłem do tej pory nigdy autem z takim systemem, więc kompletnie się nie znam. Ostatnio w szkodniku musiałem mocno depnąć na hamulec przed światłami, bo jechałem centralnie w ... kufer poprzednikowi, i wtedy z okolicy prawego koła usłyszałem bardzo głośne, choć krótkotrwałe terkotanie? To mógł być właśnie ABS?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez nobodyNie jestem właśnie pewny - to był nowy dźwięk i chyba nie zwróciłem uwagę na to co się działo z pedałem hamulca...
awaryjne hamowanie. Przy okazji mozesz wyrobic sobie cenny odruch mocnego naciskania
pedalu - w samochodach bez ABS-u zawsze hamuje sie z wyczuciem zeby nie wpasc w poslizg, jadac samochodem wyposazonym w ABS jest to duzy blad.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez t271828Zamieszczone przez nobodyNie jestem właśnie pewny - to był nowy dźwięk i chyba nie zwróciłem uwagę na to co się działo z pedałem hamulca...
awaryjne hamowanie. Przy okazji mozesz wyrobic sobie cenny odruch mocnego naciskania
pedalu - w samochodach bez ABS-u zawsze hamuje sie z wyczuciem zeby nie wpasc w poslizg, jadac samochodem wyposazonym w ABS jest to duzy blad.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez nobodyZamieszczone przez t271828Zamieszczone przez nobodyNie jestem właśnie pewny - to był nowy dźwięk i chyba nie zwróciłem uwagę na to co się działo z pedałem hamulca...
pedalu - w samochodach bez ABS-u zawsze hamuje sie z wyczuciem zeby nie wpasc w poslizg, jadac samochodem wyposazonym w ABS jest to duzy blad.Pozdrawiam
Northeusz
Komentarz
-
Komentarz