Zamieszczone przez broda1920
[O1] Kontrolka poduszki powietrznej a brak poduszki
Zwiń
X
-
[O1] Kontrolka poduszki powietrznej a brak poduszki
Witam, oddałem ostatnio do warsztatu samochód i naprawa podobno wymagała demontażu poduszki powietrznej. Gdy odebrałem samochód paliła mi się kontrolka poduszki powietrznej, zgłosiłem to w warsztacie i po podłączeniu do vag-a kontrolka przestała świecić. Teraz przy rozruchu pali się prawie tak długo jak pika sygnalizacja niezapiętych pasów. Czy więc wszystko jest ok? czy jest taka opcja, że np. zwinęli mi poduszkę powietrzną i namieszali w vagu? Sorki, ale nie ufam warsztatom i pytam dla spokoju, czy jest taka możliwość bo dziwna sytuacja z tą kontrolką :wink:
Pozdrawiam
-
-
Chodziło o wymianę jakiejś kostki w stacyjce. Ona nie pali się cały czas, tylko kilka sekund od przekręcenia kluczyka na pierwszą pozycję, potem gaśnie. Ale chciałem zapytać czy może tak być, że coś jest nie tak z poduszką? czy jak gaśnie to znaczy, że jest ok? Bo kiedyś zapalała się i gasła praktycznie od razu.
Komentarz
-
-
Chyba że musieli zdjąć kierownicę, to logiczne że poduszkę trzeba wymontować.
Tak ma być, jeżeli jest niskie napięcie na aku (np. w zimie) to mam wrażenie że cały układ samodiagnozy czasem wolniej działa, raz od razu wszystko gaśnie a raz po chwili, nawet kontrolka zapiętych pasów pomimo trwałego wypięcia czujnika (w klamrze) raz gaśnie od razu a raz po chwili.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Iwan89Chodziło o wymianę jakiejś kostki w stacyjce.
jak się paliła - to był błąd od poduszki
jak gaśnie - to jest ok->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SevChyba że musieli zdjąć kierownicę, to logiczne że poduszkę trzeba wymontować.Zamieszczone przez krzynolto na pewno zdejmowali poduszkę
Zdjęli kierownicę wraz z poduszką. A potem włożyli kierownicę i podpięli kostkę.
A że robotę spieprzyli, to już inna sprawa.
To, że gaśnie w innym momencie, niz przed demontażem, nie oznacza, że jest cos nie tak. Ale z drugiej strony, dla własnego bezpieczeństwa, podjechałbym do innego warsztatu i podpiąłbym się jeszcze raz, aby potwierdzić prawidłowe działanie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bobolinoZdjęli kierownicę wraz z poduszką->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
Komentarz