Koledzy,
czy da się w O2 zamienić radio 1 DIN (obecne) na Bolero? Obecne radio to nie-Skodowe 1 DIN. Czy taka zamiana jest możliwa i w miarę wykonalna, czy może jest to jakaś większa i nieopłacalna operacja?
Koledzy,
czy da się w O2 zamienić radio 1 DIN (obecne) na Bolero? Obecne radio to nie-Skodowe 1 DIN. Czy taka zamiana jest możliwa i w miarę wykonalna, czy może jest to jakaś większa i nieopłacalna operacja?
Da się.
Było o tym wiele razy na forum. Czeka Cię prawdopodobnie wymiana sterownika CAN Gateway + ewentualnie ramka wokół radia. Poza tym żadnego innego problemu nie ma.
Szukaj na forum pełnego rozwiązania (jakie sterowniki, koszty, instrukcja montażu - wszystko już jest).
W mom nowym turze była to operacja plug and play. Co prawda kupiłem spliter antenowy i od razu go założyłem ale radio i tak by ruszyło od razu. Potem jeszcze trzeba vcds by dodać sprzęt i błędy pokasować.
No to widzę, że najlepszym wyjściem będzie kupno samochodu od razu z salonowym Bolero . Kupno samego radia to jedno, kupno sterownika CAN Gateway to drugie (i też pewnie drogie) i jeszcze podpięcie i poustawianie wszystkiego - koszta pewnie zacne. obrus, jesli u Ciebie w Turze poszło to może w O2 FL 2009/2010 (w takim samochodzie byłaby wymiana) też pójdzie bez większych zabiegów
Być może can gateway masz już dobry. Poszukaj jeszcze. Co do założenia - banalna sprawa. Pewnie masz 1 antenę jak ja i w tej sytuacji dokup spliter. Koszt bolero w Aso to chyba 2500 zł więc lepiej samemu dołożyć używane.
Northeusz nie przesadzaj mi się udało wyrwać prawie nówke bolero z superba za 600zł na aledrogo do tego gateway 150 który założył Michał (kropeck) tak więc koszty nie przekroczyły nawet 1 tyś. A zadowolenie mega pozytywne :twisted:
aha i niema się co przejmować że masz jedną antene, ja też mam jedną i radio odbiera bardzo dobrze, dużooo lepiej niż stream którego wywaliłem.
Komentarz