[O2] Wymiana auta na gwarancji

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Zorr
    RS
    • 2011
    • 2110

Zamieszczone przez mol
    Zamieszczone przez Zorr
    system im padł, jest o tym w OCP Moto Jurnal
    System im padł bodajże w poniedziałek ... a w moim przypadku to był 33 dzień od zamówienia części w SAP. Może ten system nie działa od dłuższego czasu? :twisted:
    w poniedziałek to media ogłosiły a kiedy im padł to trudno powiedzieć...
    Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
    Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• mol
      Ambiente
      • 2009
      • 118

ASO dostało info że mogę się w trąbkę ... ;-( i se poczekam

Komentarz

• leff
        Elegance
        • 2004
        • 862

a wiadomo chociaz jak dlugo? system podobno dalej lezy

czlowiek na ziemi jest tylko sekunde, nie zmieni nic a zostawi burdel

Komentarz

• mol
          Ambiente
          • 2009
          • 118

zero informacji kiedy naprawią ... :evil:

Komentarz

• leff
            Elegance
            • 2004
            • 862

no to juz bym sie jakiegos prawnika poradzil .........

czlowiek na ziemi jest tylko sekunde, nie zmieni nic a zostawi burdel

Komentarz

• Nematode
              Ambiente
              • 2010
              • 139

Co prawda dużo pewnie nie pomogę, ale miałem taką sytuację, że zareklamowałem felgę z żądaniem wymiany na nową, ponieważ była wykrzywiona. Czekałem na odpowiedź prawie 4 tygodnie upominając się kilka razy mailowo o informację w mojej sprawie (a tak na prawdę sprawa powinna być załatwiona w 14 dni). W końcu zadzwonił do mnie Pan z informacją, że sam wykrzywiłem felgę i nie mogą nic dla mnie zrobić. Na to ja, że i tak muszą mi wymienić na nową ponieważ nie ustosunkowali się w ciągu 14 dni w stosunku do mojej sprawy i według prawa w tym przypadku sprawa zostaje uznana na mocy prawa za rozwiązaną zgodnie z żądaniem klienta. Dostałem informację przez telefon, że mi nie wymienią mimo tego. Wkurzyłem się i wysłałem pismo w tytule "Wezwanie przed sądowe" gdzie powołując się na konkretny przepis wzywam ich do wymiany felgi na nową, a jeśli nie sprawa zostanie skierowana do sądu. Dostałem zwrotne pismo z propozycją rabatu na nową felgę i na ewentualny przegląd w przyszłości. Ponowiłem więc swoje pismo, że chcę wymiany na nową felę. W ostatnim piśmie jakie dostałem od ASO zostałem zaproszony na wymianę felgi i faktycznie wymienili mi na nową.
              Odnosząc się do twojego problemu nowa felga to nie nowe auto, ale pokazuje że można coś załatwić jak się postraszy. Problem w tym, koszt nowej felgi, a nowego auta jest diametralnie różny. Na forum superbów był kiedyś koleś któremu wymienili rocznego Superba 2 z przebiegiem chyba 18k na nowe auto, ale tam gościowi przez panoramiczny dach wlewała się woda ostro i zalewała całe auto i naprawy nic nie dawały.

Komentarz

Pracuję...