Kupuje nowa O1 z 1.9TDI

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • cieq
    Rider
    S_OCP Member
    • 2005
    • 745
    • Octavia I (1U2)
    • AGU 1.8 20VT 150 KM
    • BKD 2.0 TDI 140 KM

Ja podjechałem pewnego dnia do Żagla (bezduszny anonimowo :szeroki_usmiech ) w celu sprawdzenia działania słynnej koncernowej zmieniarki na 6CD, której stałem się przypadkowym posiadaczem. Zarówno w salonie jak i na serwisie kierownik próbował mnie spławić tekstem "nie mamy w tej chwili samochodów z podłączonymi zmieniarkami". Prawda była taka, że mieli wtedy 3 Superby na jeździe próbnej w wersji "Elegance", która to wersja ma seryjnie taka zmieniarke. Kwestia wypięcia kabelka i wpięcia do mojej. Minuta roboty. Dopiero po 20min szwędania się po salonie i serwisie zagadałem z mechanikiem, który zrobił sprawdził ją od ręki...

[ Dodano: Nie 27 Sie, 06 17:24 ]
    Zamieszczone przez jotka
    ha no wlasnie jestem po negocjacjach z wiekszoscia dealerow z lubelskiego. Faktycznie najlepiej wypada Chelm
    jest fajna sztuka z ksenonami i alusami juz dla mnie zaklepana co prawda nieco przekroczyla moj zakladany na poczatku budzet ale niech tam
    www.pinkbike.com

Komentarz

• YubY
      Drive
      • 2006
      • 74

Zamieszczone przez RomanS
      A obejrzyj sobie auto dokładnie przy odbiorze !
      to prawda, mi wcisneli niedziałające ogrzewanie tylnej szyby i był bóóóóóóóól, wymieniali ją potem dwa razy(za pierwszym ciekła) :twisted: (ASO do d..y), tak więc sparwdź wszystko dokładnie i o wszystko sie dopytaj

pozdrawiam
      Octavia Combi Tour Plus 1,9 TDI ASV '05
      President Harry II Clasic + DV 27 S w dziurce po fm-owej + spliter (ale myslę nad drugą dziurką na fm-ową)

Komentarz

• Nastar
        Rider
        • 2005
        • 460

Re: Kupuje nowa O1 z 1.9TDI

Zamieszczone przez Rudi
        kultowe dywaniki gumowe ( z zawijającym się pod lewą stopą językiem ) + siatka w bagażniku.
        Wow ! Dali ci siatkę do bagażnika ?! A ode mnie chcieli za to 200PLN !!! A co do "zawijaącego się języka" - prawda...!!!
        Do czego to człowiek się nie przyzwyczai !
        Pozdrawiam
        Wałcz - Poznań -Wrocław - miasta partnerskie :-)

Komentarz

• Rudi
          Ambiente
          • 2006
          • 195
          • Octavia II combi (1Z5)
          • AXR 1.9 TDI PD 101 KM
          • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez Nastar
          Zamieszczone przez Rudi
          kultowe dywaniki gumowe ( z zawijającym się pod lewą stopą językiem ) + siatka w bagażniku.
          Wow ! Dali ci siatkę do bagażnika ?! A ode mnie chcieli za to 200PLN !!! A co do "zawijaącego się języka" - prawda...!!!
          Do czego to człowiek się nie przyzwyczai !
          Pozdrawiam
          Są ( przynajmniej u nich ) 2 rodzaje siatek. Moja to prostokąt ,praktycznie tylko na podłogę, z tandetnymi blaszanymi karabińczykami. ten model kosztuje 50 pln więc się zanadto nie wysilili. Ten drugi model składa sie jakby z 2 części. Małej i dużej. I tym zestawem można ładnie podzielić bagażnik. Jeśli sprawdza się tak jak na fotkach z katalogu to jest niezła i prawie warta tych 2 setek. Karabińczyki plastikowe, spineczki, bajerki i o ile dobrze widziałem możliwość skracania i wydłużania po obwodzie.
          Do tego jęzora od spodu podkleję pasek velcro (wystające tak z 10 cm poza obrys gumy ) i bedę mocował w górę i pod pedałami.
          W wyborach miss, stwierdzenie "Dać za wygraną" nabiera zupełnie innego znaczenia.

Komentarz

• Techno200
            Elegance
            S_OCP Member
            • 2005
            • 782
            • Tesla

Zamieszczone przez bezduszny
            Ja mam roletę na tylnej szybie i prawie nic nie widać... i o to chodzi

Nie mam dzięki temu problemów z oślepiającymi światłami w nocy. Inna sprawa, że ta szyba w O1 nie brudzi się...

Ja tez nie mam z tym problemow- mi zaslania spoiler z tylu. Fajnie jak sie w nocy jedzie to jest akurat na wysokosci swiatel . no ale z drugiej strony co innego na parkingu... :roll:

A co chodzi o Chelm to trzeba miec reke na pulsie w czasie kontaktow z serwisem.
            Old Octavia 1.9 AHF - New Leon 2.0 BKD - New Passat 2.0 HGW ;-) Pontiac Trans Am 7.5

Spoty Lublin - kazda pierwsza sroda miesiaca. Zapraszamy

Komentarz

• jachu
              Drive
              • 2006
              • 78

Zamieszczone przez jotka
              Witajcie
              Jestem tu nowy, w przyszlym tygodniu skladam zamowienie na O1 w wersji Ice+, z silniczkiem 1.9TDI.
              Czy to dobry wybor w tej cenie? Silnik podobno jest niezly?

Tu mam pytanko do kolegow z woj. lubelskiego. W ktorym salonie powaznie traktuja klientow no i potem w miare powaznie podchodza do naprawy ew usterek? Myslalem o Bialej Podlaskiej...

aha.
              jak myslicie co moge wysepic z tzw extrasow ? Auto bedzie kosztowalo okolo 63 tys, myslalem o wysepieniu lakieru metalik i podlokietnika.

Jakiekolwiek tipsy i porady dla swiezaka mile widziane :szeroki_usmiech

pozdrowienia
              HS
              Witam ,

mam taka octe od czerwca. Przejechalem 6k km . Silniczek qll rewelka. Zawieszenie - moglo by byc twardsze ale nie jest zle. Na dzien dobry podnioslem ja i wstawilem blache. I radze to zrobic - to moje zdanie. Jesli chodzi generalnie to za te pieniadze chyba warto kupic . Ja jestem super zadowolony. Wiadomo sa furki lepsze ale nie za ta kase. Sprawdzilem ja w drodze do Chorwacji. 200 km/h lekko osiaga. Spalanie srednie na trasie 1700 km z tym silnikiem 5.6 l , predkosc srednia 130 ( deptalem nie oszczedzalem jak napisalem miejscami 180-200 ale to dla sprawdzenia ile auto poleci). Mysle ze bedziesz zadowolony. Jak inni napisali targuj sie ile wlezie oni chca sprzedac a ty nie musisz u nich kupic
              pozdrawiam

Jachu
              www.pdaclub.pl

Komentarz

Pracuję...