to jedziemy jutro czerwonym MisiekWAW, ?
alarm nie reaguje na pilota
Zwiń
X
-
alarm nie reaguje na pilota
dziwna rzecz...na poczatku było tak że tylko czasami trzeba było kliknąc drugi raz zeby otworzyć autko.....ostatnio juz coraz czesciej....dzisaj potrzebowałem 10 minut zeby je otworzyć....zero reakcji....dopiero chodzac dokoła samochodu wkońcu załapał....co jest grane?...normalnie reaguje nawet z wiekszej odległosci wieć baterie raczej wykluczam........??.........tym bardziej że po otwarciu zamknął sie potem bez problemu i otworzył...i tak kilka razy pod rząd..potem znowu to samo.....aha..dioda na pilocie sie swieci za kazdym razem jak przyciskam przycisk.....
-
-
Sigma_74
Komentarz
-
Zamieszczone przez CastawayWymień jednak baterie. Ja w swoim miałem to samo .....wymieniłem i działa jak dawniej.
Pisałem zreszta o tym na forum, zgłaszałem to także w servisie, niestety chcieli mi wymienić piloty ale się nie dałem :wink:
Przy następnym przeglądzie mam obiecane i kierownika z servisu, ze dokładniej sie problemem zajmą, podobno coś może być zwalone przy centralce...
Zamieszczone przez EŁQBA napisał/a:
EŁ, wymien baterie Tez tak mam i jakos nie moge sie zabrac za to Beda jaja jak calkiem padnie
a zamek zasyfiony bo od 5 lat nieuzywany
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez arci9Swój zamek wyciagnąłem jak jeden z kolegów opisywał na forum, bo nie mogłem znieść braku otwierania szyb z klucza - wlałem do niego mnóstwo płynów i jakiś tam świństw i już myślałem , że to nic nie da jak zastosowałem terapię wstrząsowo-uderzeniewą i syf zaczął powoli wyłazić - polecam
Komentarz
-
-
EŁ, ja miałem kiedyś taki alarm który był wspaniale zmianierowany, czyli były miejsca gdzie widocznie otoczenie blokowało jego komunikację nadajnika z obiornikiem - dwa miejsca które pamiętam jak latałem dookoła auta i wciskałem przycisk na pilocie - (nowe baterie) w Wawie koło ministerstwa gospodarki oraz w Łodzi na górnym parkingu w Galerii Łódzkiej - koło wind.
Nie pamiętam marki ale kiedyś spec od alarmów powiedział mi że te cuda montowali coś koło 2000 roku w skodach a potem były problemy bo firma padła i kiedyś nawet ASO po cichu dofinansowywało wymianę alarmu.
Ja miałem taki alarm który miał podłużnego czarnego pilota oraz dwa okrągłe przyciski gumowe szary i czarny - które bardzo szybko straciły tę gumę - też nikt mi tego nie rozwiązał - a skonczyło się tym że alarm wymieniłem przed sprzedażą - frustracja była na maksa jak auta nie dało się otworzyć a wkładką oczywiście była zasyfiona na amen....
EDIT (dodane po poście Jabara1975 poniżej)
Jabar1975, Dokładnie to ta nazwa - nawet nie wiedziałem że miałem taki renomowany alarm - ja zacząłem go używać już 3 letniego i może jakiś kiepski egzemplarz był.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pafa miałem taki alarm który miał podłużnego czarnego pilota oraz dwa okrągłe przyciski gumowe szary i czarny - które bardzo szybko straciły tę gumę - też nikt mi tego nie rozwiązał - a skonczyło się tym że alarm wymieniłem przed sprzedażą - frustracja była na maksa jak auta nie dało się otworzyć a wkładką oczywiście była zasyfiona na amen....
Co do wkladek to dzisiaj w swoim aucie (11 miesiecznym) z pewnymi oporami udalo mi sie otworzyc kluczykiem auto ops:
Co do nadajnikow to system stosowany swego czasu przez Land Rovera i Rovera - wybitnie nie lubil centrow handlowych, stacji trafo itd.nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jabar1975Co do wkladek to dzisiaj w swoim aucie (11 miesiecznym) z pewnymi oporami udalo mi sie otworzyc kluczykiem auto ops:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodajasna cholera, muze sprawdzic moj zamek - jeszcze nigdy nie byl uzywan
ale kolejny nabywca mial duzy problem bo mu padl akumulator a zamki byly tak zasyfione ze musial jeden rozwalic zeby sie dostac do srodka.nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
Komentarz