alarm nie reaguje na pilota

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Marek Tempe
    Drive
    • 2005
    • 76

to jedziemy jutro czerwonym MisiekWAW, ?
  • EŁ
    L&K
    • 2004
    • 1168
    • Octavia III (5E3)
    • BJB 1.9 TDI PD 105 KM
    • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

dziwna rzecz...na poczatku było tak że tylko czasami trzeba było kliknąc drugi raz zeby otworzyć autko.....ostatnio juz coraz czesciej....dzisaj potrzebowałem 10 minut zeby je otworzyć....zero reakcji....dopiero chodzac dokoła samochodu wkońcu załapał....co jest grane?...normalnie reaguje nawet z wiekszej odległosci wieć baterie raczej wykluczam........??.........tym bardziej że po otwarciu zamknął sie potem bez problemu i otworzył...i tak kilka razy pod rząd..potem znowu to samo.....aha..dioda na pilocie sie swieci za kazdym razem jak przyciskam przycisk.....

Komentarz

• Castaway
      Ambiente
      • 2005
      • 125

Wymień jednak baterie. Ja w swoim miałem to samo .....wymieniłem i działa jak dawniej.
      POzdro - Pit

Komentarz

Zamieszczone przez Castaway
        Wymień jednak baterie.
        zdecydowanie popieram kolege wyżej ...

Komentarz

• EŁ
          L&K
          • 2004
          • 1168
          • Octavia III (5E3)
          • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

bateria nie majątek...wymienie i zobaczymy...dzieki za podpowiedz

Komentarz

• QBA
            RS
            • 2004
            • 2646

, wymien baterie Tez tak mam i jakos nie moge sie zabrac za to :P Beda jaja jak calkiem padnie :lol:

Komentarz

• EŁ
              L&K
              • 2004
              • 1168
              • Octavia III (5E3)
              • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez QBA
              , wymien baterie Tez tak mam i jakos nie moge sie zabrac za to :P Beda jaja jak calkiem padnie :lol:
              a zamek zasyfiony bo od 5 lat nieuzywany :lol:

Komentarz

• QBA
                RS
                • 2004
                • 2646

U mnie od 7 :twisted: Klucz nawet do polowy nie wchodzi :twisted: Ale jak to mowia, No Risk No Fun :P

Komentarz

• arci9
                  RS
                  • 2004
                  • 2007

Zamieszczone przez Castaway
                  Wymień jednak baterie. Ja w swoim miałem to samo .....wymieniłem i działa jak dawniej.
                  nie był bym taki pewien 8) , u mnie miałem i mam podobnie, działa tylko z pewnej odleglości i musze prawie pilota w szybe wsadzić żeby zadziałał - baterie wymieniłem ze 3 razy, pilota wyciągnałem i dupa, musze blisko nadal stać auta żeby zadziałał.
                  Pisałem zreszta o tym na forum, zgłaszałem to także w servisie, niestety chcieli mi wymienić piloty ale się nie dałem :wink:
                  Przy następnym przeglądzie mam obiecane i kierownika z servisu, ze dokładniej sie problemem zajmą, podobno coś może być zwalone przy centralce...

Zamieszczone przez
                  QBA napisał/a:
                  EŁ, wymien baterie Tez tak mam i jakos nie moge sie zabrac za to Beda jaja jak calkiem padnie

a zamek zasyfiony bo od 5 lat nieuzywany
                  Swój zamek wyciagnąłem jak jeden z kolegów opisywał na forum, bo nie mogłem znieść braku otwierania szyb z klucza - wlałem do niego mnóstwo płynów i jakiś tam świństw i już myślałem , że to nic nie da jak zastosowałem terapię wstrząsowo-uderzeniewą i syf zaczął powoli wyłazić - polecam

Komentarz

• QBA
                    RS
                    • 2004
                    • 2646

Zamieszczone przez arci9
                    Swój zamek wyciagnąłem jak jeden z kolegów opisywał na forum, bo nie mogłem znieść braku otwierania szyb z klucza - wlałem do niego mnóstwo płynów i jakiś tam świństw i już myślałem , że to nic nie da jak zastosowałem terapię wstrząsowo-uderzeniewą i syf zaczął powoli wyłazić - polecam
                    Sorka mialem nie wiem czemu na mysli zamek w tylnej klapie ops: Ten w drzwiach kierowcy jest w 100% sprawny :P

Komentarz

• paf
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 3140

, ja miałem kiedyś taki alarm który był wspaniale zmianierowany, czyli były miejsca gdzie widocznie otoczenie blokowało jego komunikację nadajnika z obiornikiem - dwa miejsca które pamiętam jak latałem dookoła auta i wciskałem przycisk na pilocie - (nowe baterie) w Wawie koło ministerstwa gospodarki oraz w Łodzi na górnym parkingu w Galerii Łódzkiej - koło wind.

Nie pamiętam marki ale kiedyś spec od alarmów powiedział mi że te cuda montowali coś koło 2000 roku w skodach a potem były problemy bo firma padła i kiedyś nawet ASO po cichu dofinansowywało wymianę alarmu.

Ja miałem taki alarm który miał podłużnego czarnego pilota oraz dwa okrągłe przyciski gumowe szary i czarny - które bardzo szybko straciły tę gumę - też nikt mi tego nie rozwiązał - a skonczyło się tym że alarm wymieniłem przed sprzedażą - frustracja była na maksa jak auta nie dało się otworzyć a wkładką oczywiście była zasyfiona na amen....

EDIT (dodane po poście Jabara1975 poniżej)
                      Jabar1975, Dokładnie to ta nazwa - nawet nie wiedziałem że miałem taki renomowany alarm - ja zacząłem go używać już 3 letniego i może jakiś kiepski egzemplarz był.

Komentarz

• Jabar1975
                        RS
                        • 2006
                        • 3331

Zamieszczone przez paf
                        a miałem taki alarm który miał podłużnego czarnego pilota oraz dwa okrągłe przyciski gumowe szary i czarny - które bardzo szybko straciły tę gumę - też nikt mi tego nie rozwiązał - a skonczyło się tym że alarm wymieniłem przed sprzedażą - frustracja była na maksa jak auta nie dało się otworzyć a wkładką oczywiście była zasyfiona na amen....
                        Takie piloty mial system AutoWatch - ale z tego co pamietam byly praktycznie niezniszczalne - przynajmniej te o ktorych mysle - pilot byl wodoszczelny - jak go mialem to najwyczajniej w swiecie plywalem z nim na basenie, moglem nim rzucac o sciane i nic. No ale to moze byc zbieznosc wygladu. W 1999 roku byl to dosc drogi alarm (kosztowal okolo 3 razy tyle co jakis zwykly Langford czy Silicon - trzymal poziom Clifforda - drozszych modeli)
                        Co do wkladek to dzisiaj w swoim aucie (11 miesiecznym) z pewnymi oporami udalo mi sie otworzyc kluczykiem auto ops:
                        Co do nadajnikow to system stosowany swego czasu przez Land Rovera i Rovera - wybitnie nie lubil centrow handlowych, stacji trafo itd.
                        nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• szkoda
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2005
                          • 22543

Zamieszczone przez Jabar1975
                          Co do wkladek to dzisiaj w swoim aucie (11 miesiecznym) z pewnymi oporami udalo mi sie otworzyc kluczykiem auto ops:
                          jasna cholera, muze sprawdzic moj zamek - jeszcze nigdy nie byl uzywany
                          saport techniczny baj DGW
                          była BKD+DSG '05 120kkm
                          była BXE '08 190kkm
                          no i nie ma :-)

Komentarz

• EŁ
                            L&K
                            • 2004
                            • 1168
                            • Octavia III (5E3)
                            • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

wymieniłem baterie i działa :lol:

Komentarz

• Jabar1975
                              RS
                              • 2006
                              • 3331

Zamieszczone przez szkoda
                              jasna cholera, muze sprawdzic moj zamek - jeszcze nigdy nie byl uzywan
                              to tak jak w moim passacie - co prawda mialem go okolo roku ale ani razu od kupna do sprzedazy nie korzystalem z zamka - tylko baterie w pilocie wymienialem
                              ale kolejny nabywca mial duzy problem bo mu padl akumulator a zamki byly tak zasyfione ze musial jeden rozwalic zeby sie dostac do srodka.
                              nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• arci9
                                RS
                                • 2004
                                • 2007

Zamieszczone przez
                                wymieniłem baterie i działa :lol:
                                to dobrze, że jednak sie myliłem

Komentarz

• Castaway
                                  Ambiente