A nie dało się tego niutona bardziej płasko poprowadzić ? Niech by było ciut mniej ale równiej IMO... :roll:
[O1] jazda na oleju spożywczym
Zwiń
X
-
[O1] jazda na oleju spożywczym
Nie wiem czy już było ale spytam.
W nawiązaniu do:
Litr „paliwa po wysmażeniu” kosztuje 1 zł – prawie sześć razy mniej niż oleju napędowego. Zobacz, jak bar stał się stacją benzynową, a olej
Czy Skoda Octavia 1.9 TDI (z roku 2003) pojedzie na jakimś oleju spożywczym ?? :P
-
-
Tu macie test Auto Swiat
Tylko jest jedno malutkie ALE w Polsce wszystko co trafia do baku powinno być objęte akcyzą wiec ryzykujemy, że nas jaki krokodyl lub celnik zatrzyma i będą kłopoty związane z niezapłaconym podatkiem.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł"k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
Jazda na rzepakowym jest co najmniej po pięciokroć bez sensu.
1. Bardzo osłabione osiągi
2. Większe zuzycie - szlag trafia oszczedności
3. Bardzo utrudnione a przy niższych temperaturach nawet niemożliwy rozruch silnika
4. Częstsze wymiany filtra
5. A co najsmieszniejsze jest tak samo NIELEGALNE jak jazda na opale.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kazik4x4Jazda na rzepakowym jest co najmniej po pięciokroć bez sensu.
3. Bardzo utrudnione a przy niższych temperaturach nawet niemożliwy rozruch silnika
5. A co najsmieszniejsze jest tak samo NIELEGALNE jak jazda na opale.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez parasiteZamieszczone przez kazik4x4Jazda na rzepakowym jest co najmniej po pięciokroć bez sensu.
5. A co najsmieszniejsze jest tak samo NIELEGALNE jak jazda na opale.Stać na samochód to powinno być stać na ropę do niego.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zebik1Jak Ci ie szkoda silnika to lej tam co chcesz przepracowany, słonecznikowy czy z pierwszego tłoczenia
Zamieszczone przez zebik1Stać na samochód to powinno być stać na ropę do niego.
Komentarz
-
-
wolnossące diesle pojadą na wszystkim...udokumentowane...
Co do "okradania"państwa... żeby miał możliwość tankować lpg gdzieś nielegalnie to bez żadnych skrupułów bym to robił. Ceny są po wielokroć nieadekwatne do jakości towaru...w tym przypadku paliw.
Ktoś napisał o czystości paliw.... musze Cię zmartwić kolego...to co lejesz i nazwya się olejem napędowym oprócz kaloryczności niewiele się różni od rzeczonego olejju rzepakowego. Tajemnicą poliszynela DLA ZORIENTOWANYCH jest fakt, ze nasze paliwa są beznadziejne słabe...od benzyny, przez gaz i opałowe po olej napędowy...więc z tymi filtrami.... nie przesadzałbym.
Nie wiem jak pompowtryskiwacze będą się zachowywały przy rzepakowym, ale z popularną "oranżadą" dadzą sobie radę.
[ Dodano: Czw 29 Gru, 11 14:02 ]
Zamieszczone przez parasiteZamieszczone przez zebik1Jak Ci ie szkoda silnika to lej tam co chcesz przepracowany, słonecznikowy czy z pierwszego tłoczenia
Zamieszczone przez zebik1Stać na samochód to powinno być stać na ropę do niego.
[ Dodano: Czw 29 Gru, 11 14:04 ]
Zamieszczone przez kazik4x4Jazda na rzepakowym jest co najmniej po pięciokroć bez sensu.
5. A co najsmieszniejsze jest tak samo NIELEGALNE jak jazda na opale.to samo od nowa
Komentarz
-
-
witam troche i ja sie poprodukuje na w/w temat Otóz w dobie kryzysu i zaciskania pasa takze licze kazda zlotowke ale faktycznie jak kogos nie stac na w miare nowe auto, to po co kombinuje z jakims olejem rzepakowym. Niech sobie kupi kilkunaste auto i juz jak sie rozsypie mala strata kupi za pare stowek inne. Ja np widzialem na stacji LPG goscia który lał gaz do Porshe Cayenne :lol: To juz przegięcie Ja osobiscie kiedys wlewalem paliwa premium ale to tylko strata kasy nic nie dają i leje zwykly ON na markowych stacjach. inny temat ze te Nasze paliwa w porównaniu do zachodu, sa do d..y :diabelski_usmiech ale to temat rzeka ....
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez parasiteJa bym się chętnie już pozbył auta, gdyby nie to, że muszę je mieć.
Zamieszczone przez kazik4x4. A co najsmieszniejsze jest tak samo NIELEGALNE jak jazda na opale.
Za chwilę usłyszę, że w Niemczech/Francji czy gdziekolwiek indziej jest lepiej i taniej i panstwo nie okrada tak ludzi.
Tak, państwo nie okrada ludzi, bo ludzie nie okradaja państwa. No i tam ludzie wiedzą, że jak przepis mówi "nie wolno" to znaczy nie wolno, a nie - wolno, ale mogą zlapać i wtedy trzeba będzie zapłacić - jak myslą polacy.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigZamieszczone przez parasiteJa bym się chętnie już pozbył auta, gdyby nie to, że muszę je mieć.
Może jeszcze wywal kilkunastu innych użytkowników, którzy pisali, że mają już dość tego auta ze względu na sumy jakie w nie włożyli? Jeżdżę Skodą bo w okresie, w którym szukałem auta to był jedyny sensowny egzemplarz, a forum wydaje mi się, że służy do wymiany opinii i pomocy przy rozwiązywaniu problemów, ale może się mylę.
A jak się nie podoba to sobie załóż swój temat, w którym się będziesz tylko spuszczał nad swoją piękną, wypucowaną Octavką z zarąbistym silnikiem 1.6 i udowadniał swoją wyższość bo nie znieważyłeś jej LPG. żal
Zamieszczone przez Bigi to normalnym ludziom powinno wystarczyć za argument, aby tego nie robić
Za chwilę usłyszę, że w Niemczech/Francji czy gdziekolwiek indziej jest lepiej i taniej i panstwo nie okrada tak ludzi.
Tak, państwo nie okrada ludzi, bo ludzie nie okradaja państwa. No i tam ludzie wiedzą, że jak przepis mówi "nie wolno" to znaczy nie wolno, a nie - wolno, ale mogą zlapać i wtedy trzeba będzie zapłacić - jak myslą polacy.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez parasiteKim Ty jesteś
Zamieszczone przez parasiteA jak się nie podoba to sobie załóż swój temat
A tak wogóle to najpiew przemyśl to co piszesz, a potem miej pretensje do innych że wyciagaja z tego wnioski
Oto twoje słowa:Zamieszczone przez parasiteJa bym się chętnie już pozbył auta, gdyby nie to, że muszę je mieć
Zamieszczone przez parasiteRozumie, że również nigdy Ci się nie zdarzyło przekroczyć prędkości, taki święty jesteś? Tłumaczenie z okradaniem państwa to sobie między bajki włóż.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigTwoim najgorszym koszmarem
Zamieszczone przez BigJesli bede miał taką ochotę to to uczynie. Jak narazie jej nie mam
Zamieszczone przez BigA tak wogóle to najpiew p
parasite napisał/a:
z a potem miej pretensje do innych że wyciagaja z tego wnioski
Oto twoje słowa:Zamieszczone przez parasiteJa bym się chętnie już pozbył auta, gdyby nie to, że muszę je mieć
wiec po co ktoś kto mysli w ten sposób wchodzi i traci czas ma jakimkolwiek forum motoryzacyjnym ??
Zamieszczone przez Bigchyba jednak nie rozumiesz tego co piszesz
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez parasiteRaczej nikim.
Zamieszczone przez parasiteJeśli będę miał ochotę to się tu będę logował i nic Ci do tego.
Zamieszczone przez parasiteNo jak nie wolno to nie wolno, czy robisz jakieś wyjątki jak Ci się podoba?
Zamieszczone przez parasiteOczywiście pewnie normalny człowiek nie okradał by państwa bo ty akurat nie masz takiej możliwości, ale jakby się trafiła to byś skorzystał nie?
Wolę umrzeć biedniejszy, ale z czystym sumieniem - wiem, że to dla ciebie nie do pojecia, ale sa jeszcze ludzie którzy na złodziejstwo mówią złodziejstwo, a nie zaradność.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigAleż ja ci nie bronie się tu logować. Siedz tu i 24 godz na dobę. Pytam tylko co tu robisz skoro dla ciebie samochody moga nie istnieć ??
Zamieszczone przez BigPytam tylko co tu robisz skoro dla ciebie samochody moga nie istnieć ?? Tym co napisałeś potwierdziłeś właśnie moje słowa z postu powyżej - albo pierniczysz głupoty, albo nie rozumiesz tego co piszesz.Ciekawe, gdzie ja napisałem, że dla mnie mogą nie istnieć? Napisałem tylko, że gdybym go nie potrzebowała to bym go sprzedał bo generuje mi tylko koszty. Wiem, że niektórzy muszą mieć auto za wszelką cenę, abo pokazać się sąsiadom. Mogę tylko współczuć.
Zamieszczone przez BigOj zdziwiłbyś sie gdybym ci napisał jakie mam mozliwości,. Tylko mam wpojone pewne zasady między innymi tą, że się NIE KRADANIE.
Wolę umżec biedniejszy ale z czystym sumieniem - wiem że to dla ciebie nie do pojecia ale sa jeszcze ludzie którzy na złodziejstwo mówią złodziejstwo, a nie zaradność.
Faktycznie, jestem głupcem i złodziejem bo zawsze tankuję ropę z haraczem dla państwa. Ze się interesuję trochę paliwami alternatywnymi i produkcją biodiesla przez estryfikację oleju roślinnego to nie znaczy, że go wlewam do baku.
I instalacje do jazdy na rzepaku można kupić głównie w Niemczech wiec o tych ich "jak nie wolno, to nie" to możesz dzieciom opowiadać.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez parasiteRęce opadają
Zamieszczone przez parasiteWiem, że niektórzy muszą mieć auto za wszelką cenę, abo pokazać się sąsiadom. Mogę tylko współczuć.
pS.
Mój samochód sąsiedzi widzieli może 2 razyGdybym chciał sie pokazac jeździłbym BMW czy Mercedesem, a nie Skodą. Ale to dla ciebie niepojęte, no nie
Nie doszło jeszcze do ciebie to, że są ludzie których motoryzacja INTERSUJE i PASJONUJE, czyli tacy jak ja, a posiadanie samochodu to dla nich przyjemnośc i hobby. To własnie tacy ludzie tworza fora etuzastów.
Wiesz dziwne jest dla mnie tylko to ze olewasz temat motoryzacji (co rozumiem bo nie każdy musi sie motoryzacją interesować), piszesz że auto moze dla ciebie nie istnieć i to ze je masz to tylko przykry obowiązek bo trzeba sie jakoś przemieszczać, a tracisz czas na forum motoryzacyjne i gadanie o tym czego podobno nie lubisz i cie nie pasjonuje - tak wynika z twojej wypowiedzi. Mnie na forum konputerowym nie uświadczysz, choć do komputerów mam takie podjescie, jak ty do samochodówCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigOj tak mas zracje, rece opadaja jak czyta sie to co napisałeś
I for na pewno nie tworzą tacy pieniacze jak Ty, tylko je raczej niszczą.
Komentarz
-
-
... a swoja droga zastanawiam sie kiedy sie zaczna 'eksperymenty' z olejem spozywczym do TDI.... do tych najnowszych pewnie nie, ale skoro kilkunastoletni egzemplarz mozna miec za kilka tysiecy...
pamietam jak kiedys producenci drukarek przestrzegali przed tzw 'refillami' (tusz do samodzielnego napelniania cartridge'ow) argumentujac ze drukarka na 100% sie zniszczy - praktyka pokazala jednak co innego i szanowni producenci musieli ceny poobnizac....
akurat osobiscie uwazam ze jestesmy od pokolen wychowywani tak, by NIE WIERZYC wladzom, a przyczyn tego nalezy szkukac w naszej historii.kazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...
Komentarz
-
-
możemy się jeszcze o coś pokłócić? uwielbiam draki
Ktoś pisał o zasadach, ze się nie kradnie... żeby te zasady obowiązywały wszystkich to były by ok. Zapominasz, że państwo jest ponad prawem, kolego jeśli o opodatkowania chodzi i to mnie kurewsko boli. Wiesz, że od 2 stycznie będziesz pracował do początku czerwca na podatki, a potem na siebie, rodzinę i swój ukochany samochód? Chrzanię taki układ...jeśli Tobie odpowiada, to nie mamy o czym dyskutować
[ Dodano: Sob 31 Gru, 11 12:11 ]
pisałeś ,że państwo nas okrada, bo obywatele okradają państwo.... zaprawdę powiadam Ci.... szufladkowanie jest złe, a państwo szufladkuje.... obywatel x nas wydymał na podatkach, to go ściagamy...a ze się ulotnił, to zapłaci za niego obywtel Y,Z i cała reszta. Pieprzę taką sprawiedliwość..ale nie mogę za bardzo nic zrobić.... to chociaz na forum sobie popiszę.
a to czy swoimi uwagami w sposób zawoalowany chcesz kogoś określić mianem złodzieja, wiedz że robisz to na podstawie wpisu na forum...więc radze ważyć słowato samo od nowa
Komentarz
-
Komentarz