a ja mam pytanie z innej beczki czemu w turbo benzynach w skodzie nie ma czegoś takiego jak rev limiter tylko odcina na 7 tys i konieC??
przykładowo czemu tak nie brzmi ??
Witam forumowiczow! Posiadam jeden kluczyk typu scyzoryk do Octavii I a chcialbym miec zapasowy. W zwiazku z tym moje pytanie do kolegow - czy jak kupie inny kluczyk (np. uzywany) i po dorobieniu nowego grota bede mogl go sam przeprogramowac aby dzialal jak orginalny? Prosze o informacje co musze posiadac i jak to zrobic. Pozdrawiam.
majestic, musisz kupić kluczyk-pilot o tej samej częstotliwości,jak masz 343Mhz to taki musi być a nie 344 czy 343,92 to już nie będzie działał, oczywiście musisz kupić nową pastylkę -transponder do immo ,na pilocie obecnym powinna pisać częstotliwość ale aby być pewnym to najlepiej sprawdzić vagiem jaki masz numer modułu komfortu (9cyfr i litera-ry)
jakbyś potrzebował to mam scyzoryk na 344Mhz sprawny.ok
majestic, musisz kupić kluczyk-pilot o tej samej częstotliwości,jak masz 343Mhz to taki musi być a nie 344 czy 343,92 to już nie będzie działał, oczywiście musisz kupić nową pastylkę -transponder do immo ,na pilocie obecnym powinna pisać częstotliwość ale aby być pewnym to najlepiej sprawdzić vagiem jaki masz numer modułu komfortu (9cyfr i litera-ry)
jakbyś potrzebował to mam scyzoryk na 344Mhz sprawny.ok
pozdro
Na pewno 344? Mój pracuje na 434 MHz.
Łatwo to sprawdzić, bo jak się otworzy kluczyk, to na obudowie, we wnęce kluczyka jest podana częstotliwość.
pardom koledzy ,mała pomyłeczka się wdarła 433Mhz ,ja mam taką częstotliwość u siebie, napisałem wam o tych różnicach po swojej wcześniejszej niewiedzy i pośpiechu ponieważ ktoś dorabiał u mnie nowy ori grot i było na nim 434Mhz, więc zakupiłem odpowiedni pilot i byłem szczęśliwy że będzie to scyzoryk jednak później się okazało po podpięciu kompa i odczytaniu numeru modułu komfortu iż powinien być pilot na 433Mhz i teraz scyzoryk leży w szufladzie z dorobionym grotem i pastylką
trudno :|
pardon koledzy ,mała pomyłeczka się wdarła 433MHz ,ja mam taką częstotliwość u siebie, napisałem wam o tych różnicach po swojej wcześniejszej niewiedzy i pośpiechu ponieważ ktoś dorabiał u mnie nowy ori grot i było na nim 434MHz, więc zakupiłem odpowiedni pilot i byłem szczęśliwy że będzie to scyzoryk jednak później się okazało po podpięciu kompa i odczytaniu numeru modułu komfortu iż powinien być pilot na 433MHz i teraz scyzoryk leży w szufladzie z dorobionym grotem i pastylką
trudno :| ...
Polon, w pilocie jest układ scalony odpowiadający za częstotliwość i nie tylko różnice są również na płytce także lepiej od razu kupić pilot z odpowiedni a częstotliwością a że scyzoryków na 433Mhz jest jak na lekarstwo i sztuką jest trafić dobry i sprawny .
Komentarz