Jaka skrzynia 6? i gratuluje takiego szybkiego samochodu ))
Bond ma ASZ, tak wiec i skrzynie 6.
U mnie niestety przy piatce max 220-225 i to ze sporo przesunietym limiterem. Wiecej Marek nie chcial przesunac, co bym skrzyni nie zabil.
"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść" STOP ECO-TERRORISM!
Jaka skrzynia 6? i gratuluje takiego szybkiego samochodu ))
Bond ma ASZ, tak wiec i skrzynie 6.
U mnie niestety przy piatce max 220-225 i to ze sporo przesunietym limiterem. Wiecej Marek nie chcial przesunac, co bym skrzyni nie zabil.
No fakt, ale ze mnie gapa..............
Ja tam nie będę pisał ilę pomykałem swoją Octą, bo to zaprzecza pewnym prawom fizyki jak twierdzi mój nadworny Tuner ALIGATOR - Wojtek i mój brat Tymon :twisted: :twisted: :twisted: ale dość szybko i to mi wystarcza, musze koniecznie wymienić licznik na nowy model
"Życie jest bezwzględne, nie lituje się nad nikim"
Pokój jego duszy - Kris 27-09-2003
Pionek znów gra.......
Rodzinne Combiaczki AHF i BKD by ALI oraz E 30 www.dynosoft.pl
200 na niemieckiej autstradzie z gorki, samochod zaladowany, 4 osoby i narty na dachu.
A tak spokojnie na prostej to 180. Silnik 1,9 TDI 90 KM.
PS moglby ktos wytlumaczyc mi te 3 literki okreslajace silnik (np AHF, ASV itp), bo do tej pory nie spotkalem sie z takim oznaczeniem ops:
W mojej rakiecie doszło licznikowo do 215 km/h, więcej mi nie potrzeba. Może po lekkim jeszcze katowaniu doszłoby do 220, może.... ale po co
Oczywiście gps wskazywał około 5-7 km/h mniej
aczkolwiek... NajtFukinPatrol North-West Techno-destroyed by dobrygrzeswawa WhitePride :smokedevil
Kiedyś już pisałem że max to było 220, lekko z górki na niemieckiej autostradzie i chyba włoskiej ropce, ale tak normalnie to buja się do 210. Na pierwszej fotce to max na 4 biegu. Na drugiej jest jakieś 205, bo zabrakło miejsca na "bujanie", dochodziłem jakiegoś marudera i trzeba było hamować. :-) Takie tam próby na A4 Opole-Wrocław.
u mnie jak narazie najwiecej było 200,mozliwe ze jeszcze z 5 by skoczył ale jakos sie spękałem.Moze kiedys w lepszych warunkach poleci wiecej kto wie :szeroki_usmiech
ja swoją 1.8t NA LPG bez problemu zamykam licznik czyli 240 i co jest (chyba dziwne) czuje tak od 180 jakby turbo podwoiło swoją moc ?! Nie wiem czy tak powinno byc czy nie,ale na 5 biegu tak od 180 czuje jakby mi auto wyrywało jeszcze mocniej do przodu...moze to turbo źle działa? Tak czy inaczej fura śmiga aż miło
Ps; to 240 to licznikowe, nie wiem ile według GPS bedzie, bo takiego ustrojstwa nie posiadam
Moja 1.8T 4x4 ARX na starym (oryginalnym) liczniku który miał straszne przekłamanie dochodziła do 230km/h.
Teraz po zmianie licznika na maxidota max to około 210km/h ale do tego potrzeba kilku km autostrady. Prędkość ta jest identyczna z prędkością pokazywaną przez GPS (dokładnie to różnica jest około połowy wskazówki, ale nie chce mi się wskazówki poprawiać w liczniku).
Do 180 idzie jak burza, potem zdycha. Spalanie przy 200km/h wg kompa około 25l/100km.
chester121, a brales poprawke na to ze yoschua, ma 4x4 i inna/wieksza mase auta (+ na przeklamanie Twojego licznika??).
ps:
moja przetestuje na wiosne - zimowki mam do 190 a kupilem go na slikach kiepskiej jakosci wiec najszybciej odwazylem sie 190 pociagnac - byl jeszcze spory zapas pod butem
Komentarz