Co to jest? Woda w samochodzie POMOZCIE!!!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Wodziu
    Classic
    • 2007
    • 29

Zamieszczone przez bezduszny
    3mm to za mało.... MINIMUM 5mm.
    Inaczej opony nie bedą "działać" w śniegu...
    Nie przesadzaj! Nowa opona ma 9 mm. Jeżdziłem na bieżniku ok 2,5 mm i dało się. Pewnie że po zmianie na nowe odczujesz dużą różnicę. Jeśli Cię stać na wywalenie opon po jednej zimie to możesz je zmienić ale jest to podejście bardzo nieekonowiczne....
  • ewa.saganowska
    Ambiente
    • 2006
    • 165

Hej!
    Pisalam juz o wodzie w samochodzie. Na forum wyszlo ze to wina drzwi i ich elementow. Z folia jest w porzadku, a woda pojawila sie rowniez dzis. Wsadzilam reke pod styropianowa oslonke - pod schowkiem - sa tam jakies kable, i filc ktorym jest wylozona blacha. Najgorsze jest to ze to jest wilgotne! Zakladam ze leci to gdzies z przedniej szyby. Czy to mozliwe?
    Ewa.

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Pod obudowa filtra przeciwpylkowego, badz przez sam filtr, jesli nad nim nie ma takiej oslony plastikowej.

Czy zauwazylas, jakis ubytek cieczy chlodzacej, w tym wypadku ta woda bylaby tlusta.
      Spritmonitor.de

Komentarz

• RomanS
        Elegance
        • 2004
        • 804

Jest tam jeszcze otwór o fi ~ 15 mm w którym ma być gumowa zaślepka. Jęśli jej nie ma to woda leci wprost do auta. Miałem kiedyś nie wiem dlaczego (poprzedni właściciel ?) tę zaślepkę w aucie w środku. Wodę miałem też, niestety :evil:

Ten otwór jest blisko filtra p.pyłkowego. W wersjach angielskich przechodzi tam pewnie linka otwierania maski.
        Pzdr, RomanS, Audi A6 Avant, 2,5 TDI

Komentarz

• daneczek76
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 3642
          • Toyota

Maicroft, wiem do czego zmierzasz nagrzewnica może lub instalacji do nagrzewnicy? miałem taki problem od strony pasazera z przodu cała mokra podłoga a tu nagrzewnica miała dziurke
          [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• RomanS
            Elegance
            • 2004
            • 804

daneczek76, tyle, że ewa.saganowska, zgłaszała problem wody w aucie już jakiś czas temu. Jeżeli miałaby nieszczelną nagrzewnicę , to teraz od jakiegoś już czasu może jest to pierwsza Octavia chłodzona powietrzem

Komentarz

• Paweł T
              Elegance
              • 2006
              • 784

Zamieszczone przez RomanS
              Ten otwór jest blisko filtra p.pyłkowego. W wersjach angielskich przechodzi tam pewnie linka otwierania maski
              to jest otwór na ramię wycieraczki w wersji angielskiej
              TDI ASV 140KM 300Nm

Komentarz

• nico21
                RS
                S_OCP Member
                • 2005
                • 2640
                • Volkswagen

Paweł T, RomanS mowi o zaślepce nie w podszybiu :!:
                DACAR.team

Komentarz

• Paweł T
                  Elegance
                  • 2006
                  • 784

aha to się pomyliłem, bo nie mama tej zaślepki od wycieraczki w podszybiu, ale woda nie leci
                  TDI ASV 140KM 300Nm

Komentarz

• daneczek76
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 3642
                    • Toyota

RomanS, sory wczesniejszych postów nie czytałem więc mogłem nie wiedzieć :wink:
                    [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• RomanS
                      Elegance
                      • 2004
                      • 804

daneczek76, no problem, nie ma przecież za co to było tylko info z mojej strony. Było to jakiś czas temu już a ja byłem wtedy tym tematem zainteresowany. Obecnie pozostały mi do wymiany tylko folie drzwiowe, mam już zakupione, piankowe tym razem, tylko jakoś nie mogę się do tego zabrać :szeroki_usmiech

Aha i przy okazji pewna oczywistość : należy sprawdzić czy otwór odprowadzający wodę z podszybia do nadkola jest drożny. Czasami jakiś liść może go zatkać i wtedy woda idzie gdzie tylko się jej uda.

Komentarz

• ewa.saganowska
                        Ambiente
                        • 2006
                        • 165

Nie moge tego zdajgnozowac. Zobacze jeszcze te filtry. A moze to szyba?

Komentarz

Pracuję...