Octavia I już tak ma, że paruje przednia szyba, u mnie ratuje tylko klima, moim zdaniem to źle zaprojektowane nawiewy.
parowanie szyb
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez RODROGOctavia I już tak ma, że paruje przednia szyba, u mnie ratuje tylko klima, moim zdaniem to źle zaprojektowane nawiewy.
mi nic nie paruje. ale musze przyznac ze woele osob ma z tym problemy.
moze gdzies woda ci sie wlewa pod dywaniki albo cos. bo napewno parowanie szyb to nie normalka
pozdrawiamOCTAVIA `03 ASZ
SLIJCIE DATKI SLIJCIE !!!
Komentarz
-
-
ja ostatnio się wściekłem na moją octavkę. Trochę mocniej popadało i szyby tak się posiły, że aż się z nich lało, a do tego z pod półki woda ciekła do auta ciurkiem. Okazało się, że miałem zatkane odpływy w podszybiu i zebrało się tam tyle wody, że przelewała się przez filtr przeciw pyłowy. Po spuszczeniu wody, wysuszeniu auta i wymianie filtra wszystko jest ok. Nie mam klimy ale daję nawiew na szybę i wiatrak na 2 biegu i po chwili nie ma śladu po zaparowanych szybach.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez coxZamieszczone przez RODROGOctavia I już tak ma, że paruje przednia szyba, u mnie ratuje tylko klima, moim zdaniem to źle zaprojektowane nawiewy.
pozdrawiam
i powiem, ze ten jeden punkt nawiewu na szybe mnie nie przekonuje
tak na czuja lepiej by bylo jakby byly dwa albo jeden ale sporo szerszy
Komentarz
-
-
A ja zauwazylem ze jak np pada deszcz lub jest wilgotno i mam wlaczony nawiew na 1lub2 bieg i nadmuch skierowny na szybke to w prwym dolnym rogu pojawia sie l;ekkie zaparowanie szyby, gdy wlacze klime lub mocniejszy wentylator to to znika! bez sensu troche bo o ile pamietam felicie to na 2 nie bylo zaparowanej przedniej szyby!
Komentarz
-
-
u mnie jest tak samo. W lewym lub prawym dolnym rogu, lub w obu. Jak by pomyśleli to zrobili by szerszy nadmuch na szybę i przy 1 lub 2 nie parowała by szyba.O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez FeryMoże nagrzewnica dziurawa, towarzyszy jej też tłusty nalot na szybach i słodki zapach przy ciepłym nawiewie.
Ale nam chodzi tylko o parowanie bez tych objawów, tylko para wodna bez innych "dodatków"O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez FeryMoże nagrzewnica dziurawa, towarzyszy jej też tłusty nalot na szybach i słodki zapach przy ciepłym nawiewie.
Komentarz
-
Komentarz