Czas dostawy auta do dilera

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Chomczyk
    Classic
    • 2010
    • 22

Szczególnie te ze Szklarskiej :wink:
    Dzięki za spotkanie i do następnego
  • komoornik
    Ambiente
    • 2008
    • 150

Jest sobie O2 FL wyprodukowana w 46 tygodniu 2011 roku.

Diler twierdzi, że auto wjechało do niego na plac 10 stycznia 2012 roku ( ma na to papier ).

Czy tak długi okres pomiędzy produkcją a dostawą jest normalny? Samochód był podobno zamawiany przez klienta, jednak tamten kupił w międzyczasie inne auto ( podobno zamówienie poszło coś koło czerwca ).

Podobno stał na magazynie - co to może być za magazyn ?

Auto wygląda na fabrycznie nowe - 0.5 km przebiegu, folie na dachu, osłonki piankowe na zderzakach, folie w środku.

Komentarz

• pandzik
      RS
      • 2011
      • 2254
      • Seat

Wszystko jest możliwe. Awaria systemu w fabryce (pewnie słyszałeś) itp...
      BTW nie zauważyłeś, że dwie linijki wyżej masz już temat o odbiorach O2?

Komentarz

• andrzej111
        L&K
        • 2010
        • 1391

Zamieszczone przez komoornik
        Parking w Poznaniu na Krańcowej :szeroki_usmiech

Auto wygląda na fabrycznie nowe - 0.5 km przebiegu, folie na dachu, osłonki piankowe na zderzakach, folie w środku.
        Ja miałem 4km jak odbierałem
        Sprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW

Komentarz

• Tatra
          Ambiente
          • 2011
          • 248
          • BSE 1.6 MPI 102 KM

Re: Czas dostawy auta do dilera

Jest sobie O2 FL wyprodukowana w 46 tygodniu 2011 roku.

Diler twierdzi, że auto wjechało do niego na plac 10 stycznia 2012 roku ( ma na to papier ).

Czy tak długi okres pomiędzy produkcją a dostawą jest normalny? Samochód był podobno zamawiany przez klienta, jednak tamten kupił w międzyczasie inne auto ( podobno zamówienie poszło coś koło czerwca ).

Nasz Tour zostałw yprodukowany w 45 tygodniu 2011 r. a w 46 tygodniu był już w Lublinie u dealera. 30 listopada mieliśmy odbiór.
          Coś dłuuuuuuugo to u Ciebie trwało.

" Co Pan zrobisz?...Nic Pan nie zrobisz !"
          Pzdr. - 1.6 MPI

Komentarz

• Eidos71
            RS
            • 2011
            • 2050
            • Octavia II (1Z3)
            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

A może autko miało "przygodę" podczas transportu i trzeba było trochę czasu, aby doprowadzić je do stanu "nówka nie bita"...?
            Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
            MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• Flame
              Elegance
              • 2010
              • 898

A mnie się wydaje, że po prostu wszyscy chcą zaoszczędzić na logistyce i czekają na maksymalne upchanie lawet.
              ORIGINAL GERMAN AUDI A6 C7 AVANT 3.0 TDI 313KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...168233#1168233

ORIGINAL GERMAN AUDI QUATTRO 2.2 200KM- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...460025#1460025

ORIGINAL CZECH SKODA FABIA MONTE CARLO 1.2 TSI 105KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=906416#906416

Komentarz

• t_kucyk
                Ambiente
                • 2010
                • 147
                • Volkswagen

Sprawdź profesjonalnym miernikiem lakieru i tyle.
                Zwróc uwagę na słupki - czy na całej długości są takie same odczyty ;-)

Koledze pomogłem kiedyś nie kupic BMW z przespawanym dachem - handlarze robili się nieco agresywni

Komentarz

• Tatra
                  Ambiente
                  • 2011
                  • 248
                  • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Eidos71
                  A może autko miało "przygodę" podczas transportu i trzeba było trochę czasu, aby doprowadzić je do stanu "nówka nie bita"...?
                  Historia prawdziwa z zeszłego roku (chodziło o zakup służbowego samochodu)
                  W czasie transportu morskiego samochód uległ uszkodzeniu - jakieś zaczepy mocujące się zerwały i jedno auto trafiło w drugie. Szkoda była na tyle duża, że naprawa nie wchodziła
                  w grę (uszkodzony słupek, drzwi itd. - szkoda duża bo ciężki samochód - Navara walnęła w Navarę) i misieli zamówić dla nas drugie auto. Nie mam pojęcia czy przy "niewielkim" uszkodzeniu klepaliby auto do stanu "funkiel nówka".

Sam dealer na piśmie poinformował nas o tym (pewnie dlatego, że miał w umowie kary za nieterminową dostawę - ok 400 zł/dzień opóźnienia), że czas oczekiwania znacznie się wydłuży.
                  Twierdził, że każdy transport jest ubezpieczony i do momentu kiedy auto nie stanie u niego na parkingu to za każdą szkodę odpowiada importer (firma ubezpieczeniowa) - nie dealer, więc auta są "zwracane na przemiał".

Cała sytuacja zakończyłą się OK, tzn. otrzymaliśmy zamówione auto - co prawda z opóźnieniem, ale dealer zapłacił ok 5000 kary.

Problem pojawia się, jeżeli uszkodzenie nastąpi już na placu u delera.
                  Ponoć najwięcej szkód - głównie otarcia lakieru powdują pracownicy serwisu przy przeglądzie tzw. zerowym.

Taka wiadomość o kupnie auta w salonie - może komuś wydać się dziwnie znajoma (oby nie) - oto link: http://moto.onet.pl/1650285,1,najwie...tml?node=18531

P.S. Tak jak wyżej poprzednicy pisali - chyba warto sprawdzić auto "nieco dokładniej" przed odbiorem. Mam nadzieję, że wszystko z Twoim autem jest OK, a zwłoka wynika z pracy urzędników .

" Co Pan zrobisz?...Nic Pan nie zrobisz !"
                  Pzdr. - 1.6 MPI

Komentarz

• DJ MŁODY
                    RS
                    • 2007
                    • 5908
                    • Octavia II (1Z3)

u mnie do tej pory przedstawia sie to tak

zamówiona 23.11.2011 u dilera ,
                    u importera 9.12.2011 - powód autko miało być z 2012 roku
                    wyprodukowali 26 stycznia 2012
                    w Poznaniu 31 stycznia 2012
                    8.02.2012 transport do ASO

czekam ...
                    pozdrawiam Adam
                    Octavia 2 - Tour II - Kosiarka

Spontany Katowickie

Komentarz

• voytek
                      Rider
                      • 2010
                      • 480
                      • Octavia III (5E3)
                      • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Mój o ile dobrze pamiętam był wyprodukowany w drugim albo trzecim tygodniu 2010. Do dilera w Warszawie dotarł dokładnie 19 lutego, więc po miesiącu. Więc to nic nadzwyczajnego. No i żadnych uszkodzeń nie było, przyjechał fabrycznie oklejony, kolega sprawdził lakier miernikiem - wszystko było OK.

Komentarz

• Arundill
                        Rider
                        • 2012
                        • 321

Witam
                        Ja zamówiłem drugi tydzień stycznia odbiór na kwiecień czyli mam nadzieje ze na święta będę śmigał nową octaffffkąąą
                        Pozdrowionka

Komentarz

• Chris11
                          RS
                          • 2011
                          • 1587

Auto wygląda na fabrycznie nowe - 0.5 km przebiegu
                          To coś już nie tak, bo tyle to prawie po samej fabryce auto potrzebuje, żeby się przemieścić z punktu do punktu (w tym kabiny rolkowe), o torze objazdowym nie wspominając.
                          Przebieg zdecydowanie za mały.

Komentarz

• Kicer
                            Ambiente
                            • 2011
                            • 217

Eidos71,
                            Tak pewnie wydachowany, zmielony przez pociąg i na koniec tramwaj w niego wjechał i zrobił z niego banana. I co drugi tak ma...

Ludzie szukacie dziury w całym. Wiadomo że laweta z Poznania nie będzie jechała z jednym czy dwoma autami, tylko musi jechać pełna z ośmioma (bo tyle wchodzi chyba), inaczej się raczej nie opłaca.

Naprawa blacharsko lakiernicza jak jest pilna to może być wykonana w dwa-trzy dni, a nie tydzień. Że normalnie nie zauważycie kiedy co gdzie jak.

Kolega pewnie zauważył 0.5 km z licznika przebiegu dziennego, bo jak samochód nie ma ściągniętego trybu transportowego zamiast całkowitego przebiegu ma wyświetlone napięcie spoczynkowe w instalacji elektrycznej.

Auto przyjeżdża oklejone białą folią na klapie bagażnika (parapet), dach, i maska z górnymi częściami błotników. Pod klamką kierowcy są paski folii naklejone w x aby zabezpieczyć wnęki klamek przed zbyt długimi paznokciami przestawiaczy. Zderzaki są zabezpieczone gąbkami i na rancie drzwi kierowcy jest też kawałek przed obijaniem innych samochodów.

Pozdrawiam Marcin

P.S. naoglądaliście się turbo kamery i teraz boicie się jak kot psa....
                            Skoda... Hmmm... No jak się niema co się lubi, to się lubi co się ma...

Komentarz

• komoornik
                              Ambiente
                              • 2008
                              • 150

Kolega nie dawno odbierał nowy samochód.

Stał w salonie gotowy do drogi - i co się okazało? Trzy opony zimowe były założone na odwrót.

Oczywiście zauważył to przy oglądaniu, ale możemy teraz tylko gdybać co by się stało gdyby wyjechał takim autem.

Komentarz

• graco_34
                                Classic
                                • 2009
                                • 7

A ja Panowie już odebrałem Zamówienie 24.11.12 a auto było u dilera 01.02.2012
                                Octa family plus 1.8 tsi Wszystko extra i wogóle masakra!!! Gall ICM W-w się spisało
                                Pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...