Ku przestrodze: paliwo na Neste w czasie zimy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Bravais
    Ambiente
    • 2011
    • 164

od 3 lat leję zwykły ON z Olrenu - i nigdy nie miałem ( i nie mam) żadnych problemów
    -jeździ ze mną od 05.2011
    - jeździ ze mną od 04.2015

Komentarz

• aro_40
      RS
      • 2007
      • 1529
      • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zapominacie o jeszcze jednym...Ktoś to paliwo przewozi z "rozlewni" do stacji benzynowej, a po drodze nie brakuje przecież amatorów na tańsze paliwko. Zatrzymuje się cysterna na poboczu, podjeżdża klient busikiem i leje się do beczek przyzwoite paliwo... A że rachunek musi się zgadzać, to potem trzeba to czymś uzupełnić i tu się zaczyna polka
      If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.

Komentarz

• natash
        RS
        • 2011
        • 2599

Shell ma czujniki nie zrobisz takiego wałka...

Komentarz

• Luk@s
          Ambiente
          • 2010
          • 212

Nój Fiacik Fiorino co tak ładnie odpalał , zalałem raz na shellu do pełna, dodałem dodatku, i tak lipa zawaliło cały filtr paliwa... przy temperaturach rzędu -25 stopni. Tyle że w tym autku ta przyjemność kosztowała mnie 239zł za sam filtr.... + robota. Skodę tankuję na Statoil i to tej tańszej (1-2-3) i odpukać ani raz nie zawiodła..
          service by Auto Tar

Komentarz

• czyzyk64
            Elegance
            • 2008
            • 866

a może fajnie byłoby pomyslec o takim termosiku - pojemniczku ze steropianu w który by wchodziła cała metalowa pucha z filtrem paliwa ? Zawsze to było by cieplej, zwłaszcza podczas jazdy nie wyziebiałaby sie tak mocno. Co wy na to ?

Komentarz

• greg44
              L&K
              • 2011
              • 1198
              • Octavia II combi (1Z5)
              • BKD 2.0 TDI 140 KM

To już może pójść jeszcze dalej i zrobić dogrzewanie, grzałkę w filtrze. Moim zdaniem nie ma co poprawiać fabryki, przecież paliwo i tak jest grzane w silniku i wraca ciepłe przez filtr do zbiornika, po co jest chłodnica ON pod podłogą.

Komentarz

• szkoda
                RS
                S_OCP Member
                • 2005
                • 22543

po raz setny...
                nie ma sensu przerzucać się nazwami koncernów, tylko polecać\odradzać konkretne stacje, ja tankuje od lat na wrocławskiej\powstańców, akurat jest to statoil i NIGDY nie miałem tam problemów z paliwem, oczywiście leję zwykły gnój, nie jakiś tam gold, srold czy co to tam jest, temperatury w tym roku miałem do -23 stopni.
                saport techniczny baj DGW
                była BKD+DSG '05 120kkm
                była BXE '08 190kkm
                no i nie ma :-)

Komentarz

• Dzida
                  RS
                  • 2006
                  • 2253

Zamieszczone przez szkoda
                  akurat jest to statoil i NIGDY nie miałem tam problemów z paliwem, oczywiście leję zwykły gnój, nie jakiś tam gold, srold czy co to tam jest, temperatury w tym roku miałem do -23 stopni.
                  I bardzo dobrze że jest to Statoil, bo ma moim zdaniem jeden z najlepszych (jak nie najlepszy) gnój dostępny w Polsce. Ja też ostatnio coraz częściej leje Statoill, ale ten "z segmentu stacji ekonomicznych" (1-2-3).

Komentarz

• Flacha
                    Rider
                    • 2011
                    • 315
                    • Superb II combi (3V5)

Potwierdzam, od 2 lat tankuje tylko i wyłącznie na Statoil i problemów z paliwem nie mam.
                    Renault Megane Grandtour 1.4TCe Dynamique

Komentarz

• Arti23
                      Elegance
                      S_OCP Member
                      • 2005
                      • 892
                      • Superb II combi (3T5)
                      • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

ja też tankuję na Statoil 1-2-3 Szczecin ul. Chopina i jak na razie bez problemów, a dzisiaj było -23 st.C
                      Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI BKD DSG (172/395) by R-Motors-klik

Komentarz

• progressowy
                        Rider
                        • 2008
                        • 453

Zamieszczone przez czyzyk64
                        a może fajnie byłoby pomyslec o takim termosiku - pojemniczku ze steropianu w który by wchodziła cała metalowa pucha z filtrem paliwa ? Zawsze to było by cieplej, zwłaszcza podczas jazdy nie wyziebiałaby sie tak mocno. Co wy na to ?
                        Te paliwko we filtrze nie wyziębi sie podczas jazdy kolego. Popatrz co masz pod podwoziem na powrocie układu paliwowego. Tam masz chłodnice paliwa. W tych w układzie paliwowym(podczas wtrysku) jest tak wysokie cisnienie,że paliwo osiąga wysoką temperaturę.
                        Pomijając fakt,że filtr jest zawalony syfem i dlatego może się zablokować w mrozne dni.
                        Już odebrane A3 TFSI limuzyna

Komentarz

• trooper
                          Rider
                          • 2011
                          • 525
                          • Octavia III combi (5E5)
                          • CJSB 1.8 TSI 180 KM

Ja ostatnio zatankowałem na Orlenie na Andersa w Krakowie, zwykły ON, przy - 15 miałem okropne problemy z odpalaniem. Kręcił jakby paliwo było przymarznięte. Po powrocie na moją stałą stację (również Orlen, tylko w Mszanie Dolnej) wszystko wróciło do normy.
                          Moja Balbina

Komentarz

• zepter00
                            RS
                            • 2008
                            • 2304

Ja często tankuje na Tesco na Górczewskiej i na Orlenie w Węgrowie, kilka godzin na -22 i bez problemów.
                            Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx

Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401

Komentarz

Pracuję...