Zamieszczone przez radek123
Stacja LPG w Austrii na A1
Zwiń
X
-
Stacja LPG w Austrii na A1
Witam
Mam pytanie czy ktoś jest w stanie potwierdzić, że ta stacja istnieje i ma LPG?
Czy cena LPG w Austrii 0,60 Euro, podana na PZM http://www.pzmtravel.com.pl/paliwa-w-europie.html jest prawdziwa?Skoda Octavia Tour MORE 1.6 TWIN POWER
Yamaha FZ6 s2 Fazer ABS
-
-
Re: Stacja LPG w Austrii na A1
Zamieszczone przez mlacCzy cena LPG w Austrii 0,60 Euro, podana na PZM http://www.pzmtravel.com.pl/paliwa-w-europie.html jest prawdziwa?
W tym linku sa chyba bardziej realne ceny gazu w Austrii
Komentarz
-
-
jezeli interesuja Cie ceny juz odpowioadam- ceny w AT 0,9-0,99 takie widzialem, ceny PB95 ok 1,30-1,4o EUR, wiec jesli tankowac to tylko czechy tam od 16,9-18,5KĆ.
O ile w czechach mzoan znaleźć w encie liste stacji o tyle w AT nie widzialem listy Kiedys na Shellu w zakaldce klienci indywidualni mieli oinfo nt rodzajó paliw dostepnych. link do listy stacji LPG w Czechach:
OI Combi 1.6 LPG BFQ
Komentarz
-
-
Wróciłem z Włoch więc potwierdzam że stacja istnieje. Jest bezpośrednio przy zjeździe z autostrady A1 (można zjechać w obie strony). Otwarta całą dobę i ma dystrybutor z dwoma końcówkami zarówno naszą (włoską) jak i niemiecką.
Jedyna wada to trzeba tankować samemu.
Cena 03-03-2012: 0,799 Euro
PS na północy Włoch cena LPG 0,83 Euro (Predazzo)Skoda Octavia Tour MORE 1.6 TWIN POWER
Yamaha FZ6 s2 Fazer ABS
Komentarz
-
-
Nalewanie samemu nie jest takie trudne. Podstawa to robić to w rękawicach.
Przed wyjazdem do Francji poćwiczyłem u nas na stacji :szeroki_usmiech
Jedyna mała trudność to uruchomienie dystrybutora. Raz mają wajchę z przyciskiem, a raz tylko przycisk, który albo się trzyma cały czas podczas tankowania albo tylko uruchamia. 8)
Komentarz
-
-
Po 1. To znając życie cena nie byłaby wcale niższa jakby się samemu tankowało
Po 2. Samemu tankuje się w Niemczech, Austrii, Francji. Nalewacze są we Włoszech, Czechach, Słowacji. Także nie tylko u nas
Po 3. Nalewanie jest proste ale trzeba wiedzieć jak i mieć trochę siły w rękach. Damy mogą mieć czasami problem. Ja swoje pierwsze tankowania robiłem z "adapterem" w Niemczech w 2000 roku. Raz nawet zrobiłem "zasłonę dymną" z LPG Kuzyn myślał że już polecimy w niebo
Po 4. Rękawiczki warto mieć bo faktycznie kiedyś sobie przymroziłem ostro kciuka. Warto mieć stare skórzane w bagażniku choćby po to żeby się nie ubabrać przy wymianie kołaSkoda Octavia Tour MORE 1.6 TWIN POWER
Yamaha FZ6 s2 Fazer ABS
Komentarz
-
Komentarz