Ja tankowalem w wakacje zeszlym roku (na stacji przy autostradzie na Graz) i bylo drozej, wiec nie sadze zeby teraz cena spadla. W podanym przez Ciebie linku jest e-mail do tej stacji - moze napisz i spytaj o cene gazu.
W tym linku sa chyba bardziej realne ceny gazu w Austrii
jezeli interesuja Cie ceny juz odpowioadam- ceny w AT 0,9-0,99 takie widzialem, ceny PB95 ok 1,30-1,4o EUR, wiec jesli tankowac to tylko czechy tam od 16,9-18,5KĆ.
O ile w czechach mzoan znaleźć w encie liste stacji o tyle w AT nie widzialem listy Kiedys na Shellu w zakaldce klienci indywidualni mieli oinfo nt rodzajó paliw dostepnych. link do listy stacji LPG w Czechach:
Wróciłem z Włoch więc potwierdzam że stacja istnieje. Jest bezpośrednio przy zjeździe z autostrady A1 (można zjechać w obie strony). Otwarta całą dobę i ma dystrybutor z dwoma końcówkami zarówno naszą (włoską) jak i niemiecką.
Jedyna wada to trzeba tankować samemu.
Cena 03-03-2012: 0,799 Euro
PS na północy Włoch cena LPG 0,83 Euro (Predazzo)
Skoda Octavia Tour MORE 1.6 TWIN POWER
Yamaha FZ6 s2 Fazer ABS
Nalewanie samemu nie jest takie trudne. Podstawa to robić to w rękawicach.
Przed wyjazdem do Francji poćwiczyłem u nas na stacji :szeroki_usmiech
Jedyna mała trudność to uruchomienie dystrybutora. Raz mają wajchę z przyciskiem, a raz tylko przycisk, który albo się trzyma cały czas podczas tankowania albo tylko uruchamia. 8)
Raczej odmrozić :wink:
Problem pewnie w tym, że nie mamy doświadczenia w nalewaniu. Ja na przykład nie wiedziałem w Czechach po co guma owinięta wokół dystrybutora :wow
Po 1. To znając życie cena nie byłaby wcale niższa jakby się samemu tankowało
Po 2. Samemu tankuje się w Niemczech, Austrii, Francji. Nalewacze są we Włoszech, Czechach, Słowacji. Także nie tylko u nas
Po 3. Nalewanie jest proste ale trzeba wiedzieć jak i mieć trochę siły w rękach. Damy mogą mieć czasami problem. Ja swoje pierwsze tankowania robiłem z "adapterem" w Niemczech w 2000 roku. Raz nawet zrobiłem "zasłonę dymną" z LPG Kuzyn myślał że już polecimy w niebo
Po 4. Rękawiczki warto mieć bo faktycznie kiedyś sobie przymroziłem ostro kciuka. Warto mieć stare skórzane w bagażniku choćby po to żeby się nie ubabrać przy wymianie koła
Skoda Octavia Tour MORE 1.6 TWIN POWER
Yamaha FZ6 s2 Fazer ABS
Komentarz