nie działa wskaźnik temperatury

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Mufi
    Classic
    • 2007
    • 38

Maicroft, ja mająć RS'a nie rozwaliłem miski...

Owszem miałem osłonę ale chyba w głównej mierze choniła silnik przed zanieczyszeniami niż zawdzeniem o studzienkę czy krawężnik. Jeżeli nie zjechałem z ubitek drogi nie miałem takich problemów, że o coś zaczepiałem.

Panowie, każdy ma oczy i jak widzi studzienkę mooocno wystającą to nie bierze jej między koła a omija, na krawężniki (nie mylić z tymi w mundurkach :diabelski_usmiech ) też nie wjeżdzamy z prędkościami kosmicznymi i nie centralnie ( bo już po zderzaku ) a pod kątem.

Podniesienie zawieszenia o kosmiczną wartość 2 cm :!: faktycznie da coś mocno znaczącego... bez przesady. Solidna aluminiowa, lekka osłona w zupełności wystarczy.

Nie wiem jak inni, ale ja nie zawadziłem miska ani razu.....
  • Wojtek
    Drive
    • 2006
    • 59

Panowie jak podejść do tej sprawy? Na wyświetlaczu nic mi nie pokazuje na pozycji temperatury prócz kilku kresek, tj. nie mam żadnych cyfr (taki już typ odkupiłem). Myślę, że może czujnik trzeba sprawdzić na początku ale jak jego znaleść. Trochę znam się na elektryce ale radiowej :P więc myślę, że może też uda się coś zrobić w samochodzie.

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Chodzi o temp zewnetrzna?? Masz climatronik?? Czujnik jest pod zderzakiem z przodu. Jak zdejmie sie ten plastik to bedzie widac kabelek. Moze auto mialo dzwona i ktos nie podlaczyl po wyjeciu :roll:
      Spritmonitor.de

Komentarz

• Wojtek
        Drive
        • 2006
        • 59

Nie, auto jest ok na 100% ale jakiś majster podobno naprawiał klime i od tego czasu przy okazji przestał działać wskaźnik temp. Na Klimatroniku pokaz temp. jest ok ale chodzi o zewnętrzną na wskaźniku obrotomierza. Poza tym wszystko działa!

[ Dodano: Pią 08 Wrz, 06 16:11 ]
        zapomniałem, sprawdzałem błędy na kompie i tu też wyskoczył tylko ten jeden

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

No ale nie napisales tych dwoch rzeczy w pierwszym poscie to dlatego pytalem, bo to jest roznica jak pokazuje w jednym miejscu albo nie ma wcale :diabelski_usmiech

Czujnik przy obrotomierzu jest jakos polaczony w szereg z tym wyswietlaczem od climatronika i jesli na nim jest temperatura, to cos jest nie tak na zbiegu tych dwoch rzeczy. Jesli cos bylo grzebane przy klimie, to moze wystarczy wyjac wtyczki i sprobowac wlozyc na nowo, czasem cos zasniedzieje, chodz tam akurat nic nie powinno.

A co dokladnie grzebal, jesli wiesz.
          Spritmonitor.de

Komentarz

• Wojtek
            Drive
            • 2006
            • 59

Przyczyną okazała się wada sterownika climatronica. Po prostu po podmiance sterownika zaczęło działać. Mam pytanie czy panel sterownika musi być identyczny (dokładne oznaczenie cyfrowe) czy też można podmienić na identyczny z wyglądu np. z Gofla IV ?
            Te ostatnie są na allegro za 100-200 zł więc nie był by to problem....

[ Dodano: Czw 14 Wrz, 06 16:27 ]
            Chłopaki wierzę, że Wy na wszystkim się znacie w Octach :!: 8)

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

Nikt chyba nie powie, czy sa identyntyczne, bo numer beda mialy innych, chocby z uwagi na inny napis na obudowie. Same bebechy mozna w kazdej chwili przelozyc, zeby nie bylo znaczka VW na nim Widac jak ktos w nim grzebal to uwalil sygnal do szafy, no tak tez bywa
              Spritmonitor.de

Komentarz

• Wojtek
                Drive
                • 2006
                • 59

no dobra ryzykuję i biorę od paska, zobaczymy co będzie :szeroki_usmiech

[ Dodano: Czw 14 Wrz, 06 20:56 ]
                ...może to tylko układ wykonawczy poszedł - np. tranzystor. wtedy zrobię i popchnę na allegro :diabelski_usmiech

Komentarz

Pracuję...