Propozycja

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • olimp2222
    Classic
    • 2013
    • 19

Propozycja

Zamieszczone przez Maicroft
    Aha, dzis uslyszalem, ze jak sie upieram to moge zostawic samochod, zostanie wyjeta skrzynia, dokonana analiza i w razie potrzeby wymienione sprzegla, z tym, ze jesli sa przypalone to place sam, a jak nie to Skoda. No tak, ale pytam jaki wplyw ja mam na jazde na pol sprzegle i przypalanie badz nie samych sprzegiel w automatycznej skrzyni biegow :lol:
    Typowe spławianie klienta i kolejne smutne teksty w wykonaniu ASO :evil:

Zgodnie z instrukcją obsługi, fragmenty dla DSG:
    "Zatrzymując się pod górę (na spadku drogi), nigdy nie próbować zatrzymać samochodu w miejscu, mając włączony stopień jazdy i „operując gazem“, czyli wykorzystując poślizg sprzęgła. Może w ten sposób dojść do przegrzania sprzęgła. Jeżeli wskutek przeciążenia występuje niebezpieczeństwo przegrzania sprzęgła, jest ono automatycznie wyłączane i samochód zaczyna się toczyć wstecz — niebezpieczeństwo wypadku!"

i dalej

" Podwójne sprzęgło w automatycznej skrzyni biegów DSG jest wyposażone w zabezpieczenie przed przeciążeniem. Gdy używane jest wspomaganie podjazdu pod górę, a samochód stoi lub pomału jedzie w górę, występuje zwiększone obciążenie cieplne sprzęgieł. Jeżeli dojdzie do ich przegrzania, na wyświetlaczu centralnym pojawia się (ikonka) i wyświetla się tekst komunikatu ostrzegawczego....."

Jak można spalić sprzęgła w nowym samochodzie z takimi zabezpieczeniami ?
    Zakopany traktor z pola trzeba wyciągnąć, czy jak ?

Objawy są ewidentne i rozwiązanie znane. Zamiast przeprosić i zorganizować jak najszybszą naprawę to się organizuje klientowi "ścieżkę zdrowia". Niestety trzeba być w ASO mocno namolnym i sprawę krok po kroku pchać do przodu.
  • Mariusz87
    L&K
    • 2011
    • 1286
    • Octavia II combi (1Z5)
    • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM
    • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Propozycja

Witam. Proponuję założene nowego działu "Uwaga oszust". Ostrzegalibyśmy w nim innych klubowiczów przed korzystaniem z mechaników, warsztatów, komisów, serwisów itp. o których wiemy, że działają nieuczciwie. Co wy na to?
    moje stare auto
    jest scout

Komentarz

• blaise1973
      Classic
      • 2011
      • 15

Witam

Już widzę, jak wskazany przez Ciebie nieuczciwy (oczywiście Twoim zdaniem) człowiek wysyła z pomocą policji do admina żądanie ujawnienia Twoich danych, a potem Tobie pozew.

Bardzo uważałbym z takim wskazywaniem oszustów...
      Najtrwalszymi zasadami wszechświata są przypadek i błąd (FH)

Komentarz

• Mariusz87
        L&K
        • 2011
        • 1286
        • Octavia II combi (1Z5)
        • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM
        • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Tylko taka osoba/firma musiałaby przeglądać nasze forum. Poza tym wątpię, że ryzykowaliby pozew bo wtedy ich oszustwo także trafiłoby do sądu.
        moje stare auto
        jest scout

Komentarz

• lilo
          RS
          • 2006
          • 4315
          • Mercedes-Benz

Można to zrobić w innej formie , np. Uwaga zostałem naciągnięty przez tego gościa , warsztat itp. I w takim przypadku nie ma mowy o pozwie
          Daniel

Komentarz

• Ceed1
            Rider
            • 2012
            • 461

Dobry pomysł z tym działem. Możnaby było opisać swoją sytuację gdzie subiektywnie zostaliśmy poszkodowani. Jednak należałoby to zrobić kulturalnie i taktownie bez żadnych wulgaryzmów i nazwisk. Po prostu lakoniczna relacja z podaniem najważniejszych danych ( miasto adres i co robili ) a każdy już sam wyciągnąłby z tego wnioski. Może w ten sposób uda sie ochronić kolejną osobę przed nadużyciami ze strony różnych podmiotów.

Komentarz

• Rosomak
              L&K
              • 2011
              • 1365
              • Octavia II (1Z3)
              • BSE 1.6 MPI 102 KM

Koledzy wcześniej bylem posiadaczem Mercedesa W124 i oczywiście miałem (nadal mam) dość aktywny profil na tym forum http://mb201-124.eu/ i tam jest dział "Warsztaty, sklepy - polecane i odradzane z opisem powodu i podzialem na województwa kraju aby łatwiej było to uporządkować" Jest to IMO bardzo dobrze poukładane i czytelne...Powinno znaleźć się i na forum OCP. http://mb201-124.eu/forum/23-warsztaty-sklepy/
              Były wypowiedzi negatywne (oczywiście wulgarne wypowiedzi nie wchodziły w grę!) o warsztatach i nie spotkałem się aby ktoś został pozwany...
              Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
              http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
              Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...

Komentarz

• b707
                L&K
                S_OCP Member
                • 2006
                • 1272

Dla mnie to bez sensu. Ludzie lubią się nakręcać i tworzyć bajki. Jeden napisze prawdę, a inny będzie pisał wyssane z palca pierdoły tylko po to by się zemścić czy odreagować na kimś innym.
                Dobrym przykładem jest to:

Swego czasy cały internet się użalał jaki to gość jest biedny. A jak człowiek pozna sprawę od drugiej strony to okazuje się że to wszystko to stek bzdur i wyssanych z palca teorii. Bo raz że serwis poszedł gościowi na rękę wiele razy, a dwa, że prawnicy trafili na dojną krowę i korzystają ile wlezie.

Kolejna sprawa to że niezadowolony klient krzyczy najbardziej i taki dział nijak mógłby raczej nie odzwierciedlał by realiów. Bo to tak jak by wyciągać wniosek że nasze Skodzinki są strasznie awaryjne bo wszędzie tematy o usterkach.

Takie coś ma sens kiedy na prawdę widać fuszerkę i jest ona stałym elementem warsztatu.

Zresztą taki dział w zasadzie jest:

pzdr
                Adam

Komentarz

• Pulp
                  Drive
                  • 2009
                  • 71
                  • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

A ja proponowałbym z kolei inny dział o nazwie "Zakup Kontrolowany", w którym można by sie poradzić czy konkretna oferta sprzedaży auta jest godna uwagi. Mogłoby to byc pomocne dla kupujacego, oszczedzić np. kosztów dojazdu do auta, które już na zdjęciach jest wątpliwe, etc. Podobne działy z powodzeniem funkcjonują na forach np. Audi a4
                  151KM by masters tuning

Komentarz

• ADMINISTRACJA
                    Ambiente
                    • 2007
                    • 223

Pulp, u nas jest specjalny wątek, ale widać 3 lata to za mało, żeby go znaleźć :szeroki_usmiech
                    Administracja Forum OCP

Komentarz

• Biszczu
                      RS
                      • 2011
                      • 5567

Zamieszczone przez Pulp
                      A ja proponowałbym z kolei inny dział o nazwie "Zakup Kontrolowany", w którym można by sie poradzić czy konkretna oferta sprzedaży auta jest godna uwagi. Mogłoby to byc pomocne dla kupujacego, oszczedzić np. kosztów dojazdu do auta, które już na zdjęciach jest wątpliwe, etc. Podobne działy z powodzeniem funkcjonują na forach np. Audi a4
                      tadam patrz jest

"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• Pulp
                        Drive
                        • 2009
                        • 71
                        • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez Biszczu
                        Pulp napisał/a:

tadam patrz jest

http://forum.octaviaclub....p=886304#886304
                        człowiek cale życie sie uczy...
                        151KM by masters tuning

Komentarz

• winni77
                          RS
                          • 2009
                          • 2183
                          • Octavia II combi (1Z5)
                          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Na innym forum jest biala i czarna lista
                          Mój "Batmobil"

Komentarz

• ulysse
                            Rider
                            • 2010
                            • 496

Jeżeli jesteśmy przy nowym dziale to chciałbym przedstawić moja propozycję.

Chodzi o uporządkowanie działu

Problemy i usterki

oraz

FORUM GŁÓWNE - tematy ogólne i eksploatacyjne

Chodzi mi o podział na O1 i O2. To zdecydowanie poprawiło by nawigację po forum i szukanych tematach. Ewentualnie dodatkowo w dziale O1 i O2 podziały na: silnik, elektrykę etc.

Drugą sprawą jest natychmiastowe blokowanie/kasowanie zdublowanych tematów.
                            Bo z tego co widzę to większość odpowiada, że dany temat już był poruszany ale po chwili dodaje odpowiedź na zadane pytanie. W ten sposób nigdy nie nauczymy ludzi korzystać z wyszukiwarki.

Pozdrawiam Łukasz

Komentarz

• Ceed1
                              Rider
                              • 2012
                              • 461

Racja. Też proponuję podział na O1 i O2. Teraz jest bałagan.

Komentarz

• Mariusz87
                                L&K
                                • 2011
                                • 1286
                                • Octavia II combi (1Z5)
                                • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM
                                • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Racja też myślałem o podziale na o1 i o2 tylko zastanawiałem się co z tematami ogólnymi, które pasują do obydwu?
                                moje stare auto
                                jest scout

Komentarz

• Enriquez
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 7685
                                  • Superb III (3V3)

za dużo sidzicie na SCP, dlatego Wam takie pomysły do głowy przychodzą... :idea:
                                  Pozdrawiam
                                  Marcin

Komentarz

• ulysse
                                    Rider
                                    • 2010
                                    • 496

Zamieszczone przez Enriquez
                                    za dużo sidzicie na SCP, dlatego Wam takie pomysły do głowy przychodzą... :idea:
                                    Nic z tych rzeczy :nono :nono

Według Ciebie nie była by to zmiana na + ?

Komentarz

• skalar
                                      Rider
                                      • 2010
                                      • 575

tu jest temat http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
                                      może nie do końca dotyczący tej sprawy ale jest.

Komentarz

Pracuję...