perfex, nie jestem jakimś fanem sportów motorowych, ale dobrze, że Kubica siedzi za granicą i tam się realizuje. Ten kraj po pierwsze nie pomógł mu w niczym, a po drugie czytając te wszystkie komentarze i "rady" zakompleksionych ludzi, którzy nic nie osiągnęli stwierdzam, że ten kraj na niego nie zasługuje.
Nr seryjny navi z VIN?
Zwiń
X
-
Nr seryjny navi z VIN?
Witam!
Sprawa jest prosta- dzisiaj w nocy jakiś sk%^&iel za%^#*ł (przepraszam, emocje) mojemu ojcu z Octavii TAKI "drobiazg". O ile za pierwszym razem podmieniony był na RNS510 i nie mieliśmy spisanych numerów seryjnych, o tyle teraz jest to radio fabryczne.
I tu rodzi się pytanie: czy z numeru VIN można jakoś dotrzeć do numeru seryjnego radia które było zamontowane w fabryce?
-
-
szczyp, tak można w Carport. Nie każdy ma tam dostęp są to dane zastrzeżone. W Carport są wszystkie informacje na temat elektronicznych podzespołów. Tym bardziej radio czy navi, które kodowane jest w salonie i informacja o PIN-ie pobierana jest z serwera centralnego.Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
Komentarz
-
-
OK, tak więc rozmawiałem z Octavianosem i powiedział, że takiej możliwości nie ma. Na szczęście wczoraj przy porządkach związanych z niedawną wyprowadzką z biura znaleźliśmy komplet papierów, w tym instrukcję z navi z wklejonym numerem seryjnym Teraz tylko czekać jakieś 2 tygodnie aż przyślą z Dojczlandii szybę...
Temat do zamknięcia
Komentarz
-
-
Ja tylko dodam ze nie ma problemu dowiedziec jaki SKZ przypisany jest do VIN i odwrotnie. Majac SKZ dowiemy sie w jakim samochodzie i z jakim numerem VIN był zainstawloany sprzet (radio, navi) Takie info dastawałem na policji w AT. Nie wiem jak w PL, ale powinno byc analogicznie. Przyznam ze moze to troche potrwac...Zostały mi czesci, po szkodniku:
VCDS 11.2 oddam za 90 PLN!
Instrukcja Skoda Amundsen POLSKA, sterowniki komfortu 1K0959433C AK, CN. oraz dużo cześci do Passata B6
Komentarz
-
Komentarz