Nr seryjny navi z VIN?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • belin77
    Classic
    • 2013
    • 2

Nr seryjny navi z VIN?

perfex, nie jestem jakimś fanem sportów motorowych, ale dobrze, że Kubica siedzi za granicą i tam się realizuje. Ten kraj po pierwsze nie pomógł mu w niczym, a po drugie czytając te wszystkie komentarze i "rady" zakompleksionych ludzi, którzy nic nie osiągnęli stwierdzam, że ten kraj na niego nie zasługuje.
  • szczyp
    Classic
    • 2012
    • 3

Nr seryjny navi z VIN?

Witam!
    Sprawa jest prosta- dzisiaj w nocy jakiś sk%^&iel za%^#*ł (przepraszam, emocje) mojemu ojcu z Octavii TAKI "drobiazg". O ile za pierwszym razem podmieniony był na RNS510 i nie mieliśmy spisanych numerów seryjnych, o tyle teraz jest to radio fabryczne.

I tu rodzi się pytanie: czy z numeru VIN można jakoś dotrzeć do numeru seryjnego radia które było zamontowane w fabryce?

Komentarz

• Biszczu
      RS
      • 2011
      • 5567

szczyp, po VINie wyjdzie CI jakie radio miałeś włożone w auto, ale nie jestem przekonany, że nr seryjny radia też C wyskoczy. Napisz do kolego Octavianos - on pracuje w ASO powinien Ci jakoś pomóc
      "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• kecaj
        RS
        • 2009
        • 1511
        • Superb II (3T4)

szczyp, tak można w Carport. Nie każdy ma tam dostęp są to dane zastrzeżone. W Carport są wszystkie informacje na temat elektronicznych podzespołów. Tym bardziej radio czy navi, które kodowane jest w salonie i informacja o PIN-ie pobierana jest z serwera centralnego.
        Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice

Komentarz

• szczyp
          Classic
          • 2012
          • 3

OK, tak więc rozmawiałem z Octavianosem i powiedział, że takiej możliwości nie ma. Na szczęście wczoraj przy porządkach związanych z niedawną wyprowadzką z biura znaleźliśmy komplet papierów, w tym instrukcję z navi z wklejonym numerem seryjnym Teraz tylko czekać jakieś 2 tygodnie aż przyślą z Dojczlandii szybę...

Temat do zamknięcia

Komentarz

• Biszczu
            RS
            • 2011
            • 5567

Zamieszczone przez szczyp
            OK, tak więc rozmawiałem z Octavianosem i powiedział, że takiej możliwości nie ma.
            :szeroki_usmiech
            "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• heretyk
              Rider
              • 2009
              • 549
              • Octavia III (5E3)
              • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Ja tylko dodam ze nie ma problemu dowiedziec jaki SKZ przypisany jest do VIN i odwrotnie. Majac SKZ dowiemy sie w jakim samochodzie i z jakim numerem VIN był zainstawloany sprzet (radio, navi) Takie info dastawałem na policji w AT. Nie wiem jak w PL, ale powinno byc analogicznie. Przyznam ze moze to troche potrwac...
              Zostały mi czesci, po szkodniku:
              VCDS 11.2 oddam za 90 PLN!
              Instrukcja Skoda Amundsen POLSKA, sterowniki komfortu 1K0959433C AK, CN. oraz dużo cześci do Passata B6

Komentarz

• natash
                RS
                • 2011
                • 2599

Kurde kradną takie starocie... myślałem, że niema na to chętnych.

Komentarz

• szczyp
                  Classic
                  • 2012
                  • 3

Wcześniej zwinęli RNS 510... Jakieś niecałe pół roku temu :/

Komentarz

• natash
                    RS
                    • 2011
                    • 2599

Dobrze mieć wtedy AC... bo nic innego nie uratuje, a szyba out, czy otworzyli bolid?

Komentarz

Pracuję...