Zamieszczone przez MARCINSD
Dziwne odgłosy
Zwiń
X
-
Dziwne odgłosy
Witam!
Mam problem w octavi combi 1999r 1.9TDi. W przednim zawieszeniu od strony pasażera podczas mocnego przechyłu nadwozi(skręt w lewo) dobiegają odłosy trącego metalu o metal. Przy naprawde mocnym przechyle drżą elementy deski rozdzielczej i obicia drzwi. Nieprzyjemne uczucie. Sprawdzałem kolumnę, sprężynę, amortyzator , ogolnie wszystko- i wszysko wygląda ok! Może łożysko w kole przy większym obciążeniu?!
Może ktoś miał taki przypadek?
-
-
Sigma_74
-
U mnie przy skręcie w lewo usłyszałem już dwukrotnie jakiś dziwny chrobot. Akurat ostatnio robiłem badanie techniczne i nie mam żadnych luzów w zawieszeniu wszystko wygłąda ok. Też obstawiam, że mogą to być łożyska, choć nigdy nie miałem z nimi problemów i tak naprawdę nie wiem dokońca czym objawia się zużycie łożysk.
Tomeks78
Czy podczas normalnej jazdy masz wrażenie, że z okolicy kół dochodzi jakieś buczenie (czy podobne odgłosy)?
Sigma_74
Przy przegubach to raczej byłoby słychać stuki. Choć niewykluczone, że w środku elementy są zniszczone i słychać tarcie w momencie ułożenia przegubu pod odpowiednim kątem.Audi A4 1.8TFSI
Komentarz
-
-
Witam
W trakcie normalnej eksploatacji nie ma zadnych podejrzanych odgłosów. Tylko przy mocnym wychyleniu nadwozia. Przeguby raczej odpadaja ze wzgledu na działenie sił podczas takiej jazdy. Mianowicie-przegub pracuje bardzo mocno przy skrecie i dynamicznym ruszaniu, zas u mnie dzwiek ten wystepuje nawet wtedy gdy przegub nie jest obciazony np samochod toczy sie na biegu luzem. Byc moze mocowanie kolumny lub...,sam nie wiem. Mysle ze to raczej na stówe zawieszenie.
pozdrawiam
Komentarz
-
Komentarz