pytani naprawa/eksploatacja po zakupie auta

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • radar2
    Classic
    • 2013
    • 23

Zamieszczone przez tomy_2000
    prosze o podanie ceny i dostępności cześci o numerze 028 129 101 E
    145zł, wysylka pocztą 7zł

dostepny u mnie w ciagu 2-3 dni

pozdrawiam, Paweł
  • zlociutki999
    Classic
    • 2012
    • 37

Witam Panowie

Zakupiłem 3 dni temu Octawkę 1,6 w benzynce z 2002 w wersji elegance przebieg 109 tys
    Byłem u badaniu technicznym od a do z i wykryto mi że mam do wymiany będny z tyłu bo już trochę szorują, z tym niema problemu ale moje pytanie jest do was takie czy przy wymianie bębnów jak już robię tył czy nie zainwestować w klocki i tarcze, linke recznego?
    czy nalezy do bębnów wymienić jeszcze piasty ? jak robic wszystko za 1 zamachem to odrazu zeby nie bylo pozniej problemow.

do tego mam jescze jeden maly problem. lekko trzesie mi autkiem ale tak delikatnie, moze byc to wina swiec czy silniczka krokowego? co obstawiacie? czy do wymiany swiec wymieniać też przewody?

Komentarz

• Biszczu
      RS
      • 2011
      • 5567

zlociutki999, ja bym założył nowe tarcze i klocki za jednym zamachem. Linkę bym zostawił. Jeżeli wiesz, że masz sprawne przewody to przy wymienia świec nie trzeba ich wymieniać. Przy wymianie oleju też nie wymieniasz silnika przecież :wink:
      "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• blazer47
        Drive
        • 2011
        • 65

Ja bym też zrobił tarcze i klocki przód. Tył też sobie zrób cały. Jak mechanik raz będzie rozbierał auto to raz Cię skasuje, prawda???

Komentarz

• zlociutki999
          Classic
          • 2012
          • 37

no jasne tylko chciałem zaczerpnąć waszego doświadczenia a jak wygląda sprawa piast na tyle bębny? też je wymienić czy niema potrzeby ? linkę kupiłem , sprawa groszowa więc niema problemu z tym akurat.

Komentarz

• piotrek_os
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 8160
            • Octavia II (1Z3)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Re: pytani naprawa/eksploatacja po zakupie auta

Zamieszczone przez zlociutki999
            Witam Panowie

Zakupiłem 3 dni temu Octawkę 1,6 w benzynce z 2002 w wersji elegance przebieg 109 tys
            Byłem u badaniu technicznym od a do z i wykryto mi że mam do wymiany będny
            przebieg teoretyczny czy praktyczny???? Ja jak teraz kupiłem 01 to tez bebny troszku szorowały, a to raczej było po wizycie w ASO bo po 10 dniach od tej wizyty autko kupilem. Najlepiej je zdjac i zobaczyc. Jak moja 01 była na przegladzie to przy zakładaniu bebnow zostala "zagieta" tak obódka i to lekko szorowalo. Bo juz myslalem, ze bede musiał wymianiac szczeki ale bo zdjeciu i obejrzeniu o co biega.... nie było takowej potrzeby.
            Odnośnie kloców to widac jakie są, a jak masz jeszcze w miare tarcze i nie bija to nic nie ruszaj. A jak masz zamiar zakładac lpg to do gazownika zawieź odrazu nowe świece - koszt ok 60 zł, i bedziesz miał z głowy.
            Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• zlociutki999
              Classic
              • 2012
              • 37

Auto salonowe z pełną dokumentacją w pełni udokumentowany przebieg, wszystko robione w ASO. Środek skóra beżowa z welurem jak by wyjechał z salonu, Nie jest sprowadzany, tylko od osoby prywatnej (rodziny)

Mogę zarzucić zdjęcia

Komentarz

• Borsuk2
                L&K
                • 2010
                • 1203

Zamieszczone przez zlociutki999
                Mogę zarzucić zdjęcia
                Jak już podszykujesz, to pochwal się w "Nasze auta".
                Fajna stronka

Komentarz

Pracuję...