Oszust

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Vicktor
    Classic
    • 2013
    • 1

Oszust

Zamieszczone przez iFi
    Hmm, no Ok, ale finalnie maksymalna moc jest rozwijana przy obrotach, gdzie gada jedynie sprężarka...

Może zadam inaczej pytanie - co fizycznie stoi na przeszkodzie aby napisać poprawny program dający dobre rezultaty przy wykorzystaniu benzyny 95? Jaki dokładnie efekt występuje, który to uniemożliwia?
    Podjąłem próbę napisania programu dla CAXY u znanego magika z Katowic dla 95 Pb
    Z moich 137 koni udało się uzyskać 145 koni i to jak usłyszałem na granicy spalania stukowego. Domniemuje , że programowo przestawia się również moment zapłonu w celu zwiększenia mocy. Przejechaliśmy się ostro z podpiętym laptopem. Ja byłem dalej zdecydowany na Pb 95, więc uznaliśmy, że dla 8 km nie ma to sensu i został wgrany program fabryczny. Co ciekawe nie chciał z powrotem wejść przez złącze i komputer musiał wylądować na stole. Klasą fachowca było to, że potraktował to jako doświadczenie i pomimo 3 godzin pracy rozstaliśmy sie jedynie uściskiem dłoni.
    Przy czym otrzymałem zapewnienie, że przy 98 byłoby spokojnie ponad 150 kucy.
  • pozor1109
    Classic
    • 2012
    • 3

Oszust

Zwracam sie z nietypową sprawą, mianowicie po wypadku ubezpieczalnia wypłaciła część odszkodowania za auto a pozostałą część miał wypłacić klient który wygrał licytację.Auto zostało wystawione na licytację.Wygrał ją pan handlarz .Auto wylicytował na kwote 3650zł, którą zgodnie z pismem z PZU miał nam wypłacic .Po przyjezdzie stwierdził że samochód nie jest wart tej sumy i wymyśał jakieś rzeczy na temat samochodu.Wypłacił teściowi tylko 2500zł ale na umowie było 3650zł.Proszę o pomoc co w takiej sprawie można zrobić. Pozdrawiam i z góry dziękuje

Komentarz

• krzynol
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 10972
      • Superb II combi (3T5)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
      • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

kwit na wypałatę jest?
      coś było podpisane?
      ->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
      ->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
      poprzednie modele:
      ->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
      ->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
      O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003

Komentarz

• sebastian7905
        RS
        • 2009
        • 3488
        • Volkswagen
        • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Jeśli na umowie było 3650 to jak chcesz udowodnić że dał tylko 2500 na moje oko lipa nic nie zdziałasz, chyba że masz pokwitowanie na odbiór takiej kwoty ,wtedy można się starać o resztę kasy . Trzeba było nie brać tej kasy to wtedy byłoby łatwiej wydostać te pieniądze
        Sebastian
        Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
        Jest Passat B7 Highline by sebastian7905
        Była Black ELEGANCE by sebastian7905
        Wczasy nad morzem - klik

Komentarz

• bws34
          Rider
          • 2011
          • 543

Hmm ten koleś brał odemnie seicento powypadku,również po licytacji i odbyło się bez żadnych "sporów"
          "Byli to ludzie, których łączyło coś więcej niż tylko wspólna gra w piłkę. Dla których honor i obrona barw klubowych nie były pustymi pojęciami."

"Możemy działać na zasadach demokratycznych ale rację będę miał Zawsze Ja"- Hubert Jerzy Wagner(1941-2002)

www.zoltar.bielsko.pl

Komentarz

• 4x4BKF
            L&K
            • 2010
            • 1279

Mógł nie brac jak mu sie nie opłacało, trzeba było dziada pogonić.
            Teściu też mógł nie wziąć tych 2,5kpln.
            teraz problem po Waszej stronie.
            4x4

Komentarz

• pozor1109
              Classic
              • 2012
              • 3

No własnie nie ma pokwitowania

[ Dodano: Pon 19 Mar, 12 21:31 ]
              Niestety nie było mnie przy tym

Komentarz

• krzynol
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 10972
                • Superb II combi (3T5)
                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

no to 1k w plecy
                ->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
                ->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
                poprzednie modele:
                ->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
                ->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
                O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003

Komentarz

• 4x4BKF
                  L&K
                  • 2010
                  • 1279

Zamieszczone przez pozor1109
                  No własnie nie ma pokwitowania

[ Dodano: Pon 19 Mar, 12 21:31 ]
                  Niestety nie było mnie przy tym
                  No to po sprawie. Teraz to po zamiatane i tyle.
                  A jakie auto, kolor?? Powiedz żeby się chociaż na "bezwypadka" nie nadziać.
                  4x4

Komentarz

• pozor1109
                    Classic
                    • 2012
                    • 3

srebrne 206

[ Dodano: Pon 19 Mar, 12 21:37 ]
                    A myslicie ze mozna by wyciagnac od goscie powkitowanie na te 2500

[ Dodano: Pon 19 Mar, 12 21:41 ]
                    a czy on ma jakies korzysci co do podatku lub urzędu skarbowego?

Komentarz

• tomikt
                      Rider
                      • 2007
                      • 391

nie ma pokwitowania - znaczy teść nic nie dostał, tak?? :diabelski_usmiech
                      ech...
                      TomikT

Komentarz

• kowal 2002
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 5161

pozor1109, powinieneś ( a właściwie twój teściu ) chyba dostać do podpisania umowę na sprzedaż wraku, w której powinna być wymieniona suma ( ja jako firma wystawiałem handlarzowi Fvat na wrak ). U mnie sytuacja podobna, goście przyjechali po wrak, ale stwierdzili, że nie zapłacą tyle ile wylicytowali na aukcji ubezpieczyciela, bo w aukcji nie były opisane dokładnie wszystkie uszkodzenia. Powiedzieli, że zapłacą 5 czy tam 8 tyś mniej, bo inaczej im się nie opłaca. Popukałem się w głowę powiedziałem "wypad" i poinformowałem ubezpieczyciela, o całej sytuacji. Za kilka dni dostałem info, że zgłosi się ktoś inny ( kupi za niższą cenę ) a oni dopłacą po prostu wyższą kwotę do pełnej wartości auta w momencie wypadku. W twoim przypadku było by zapewne tak samo, ale jeśli teściu zgodził się na niższą cenę i to bez pokwitowania to raczej po przysłowiowych "ptokach", bo ubezpieczycielowi jest to jak najbardziej "na rękę"...
                        Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
                        Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• cysterniarz
                          RS
                          • 2008
                          • 1887
                          • Octavia II combi (1Z5)
                          • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Teraz już pozamiatane!
                          pozor1109, jak kupujący dostał umowę do ręki tzn., że się rozliczyliście. Nikt normalny nie da stronie umowy podpisanej bez wcześniejszej zapłaty. Jeżeli przekazałeś gościowi umowę, a on wypłacił tylko 2,5k tzn. że druga strona to zaakceptowała i nie masz o co walczyć teraz. Przed żadnym sądem nie udowodnisz, że zostałeś poszkodowany, bo jak Ci warunki nie odpowiadały to trzeba było gonić typa i nie spisywać umowy.
                          myslicie ze mozna by wyciagnac od goscie powkitowanie na te 2500
                          Facet roześmieje Ci się w twarz.
                          Umowa (w tym przypadku) jest dowodem, że wpłaty dokonał, bo towar został wydany (logicznym jest że nikt nie da umowy i towaru pez zapłaty - czyli przed sądem kicha), i mało tego, gdyby coś było nie tak jak w umowie ze sprzedanym towarem to zwracasz gościowi kwotę z umowy, a nie 2,5k, ale to już inna bajka.

Komentarz

• 4x4BKF
                            L&K
                            • 2010
                            • 1279

a czy on ma jakies korzysci co do podatku lub urzędu skarbowego?
                            Oooo... Widze że kolega będzie działać tradycyjną, staropolską metodą podpierd..alania
                            " Jo ni mom, un tyz nie bedzie mioł"

Proponuję zmienić tytuł wątku z "oszust" na "kupiec cwaniak i teściu jeleń"

P.S. Teściu też może mieć problemy jak do skarbówki zgłosisz, bo mu mogą dowalić za poświadczenie nieprawdy na umowie
                            4x4

Komentarz

• piramida
                              RS
                              • 2009
                              • 12222
                              • Superb III (3V3)

skoro gosc nie ma pokwitowania to znaczy ze wam kasy nie dał i wisi na dzień dzisiejszy 3650 :szeroki_usmiech
                              superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• 4x4BKF
                                L&K
                                • 2010
                                • 1279

Zamieszczone przez piramida
                                skoro gosc nie ma pokwitowania to znaczy ze wam kasy nie dał i wisi na dzień dzisiejszy 3650 :szeroki_usmiech
                                To teściu gapa pokwitowania nie dostał, ale znając życie to tamtemu teściu wszystko podpisał....
                                4x4

Komentarz

• Tomato
                                  Rider
                                  • 2010
                                  • 303
                                  • Volkswagen
                                  • CHPA 1.4 TSI 140 KM

jak z tata sprzedawaliśmy wrak to też nie chcieli zapłacić tyle ile było umówione. zrobiliśmy umowę na odpowiednio niższą kwotę, telefon do ubezpieczalni i bez problemów dopłacili różnicę. widać to staje się codziennością że oni wraki taniej kupują

Komentarz

• 4x4BKF
                                    L&K
                                    • 2010
                                    • 1279

A w ogóle stary to śmierdzi mi nieco Twój watek. Jesteś z Redy, do Kielc (skąd jest handlarz) jest jakieś 650km co w obie strony daje 1300km, samo paliwo to koszt 1200pln +fatyga/dniówka kierowcy. Jest tyle firm handlujących rozbitkami - nik bliżej się nie trafił??
                                    Komu by się chciało jechać więcej niż pół polski po wóz na którym może zarobi się jakieś 600zł??

Zarejestrowałeś się kilka dni temu i to jest pierwszy post. Nic więcej oprócz tego tematu nie napisałeś. Opisałeś handlarza, dałeś linka, potem go skasowałeś, 2x edytowałeś post. Kombinacje i już.
                                    4x4

Komentarz

• Sebastian_M26
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2005
                                      • 1823
                                      • Superb II (3T4)

Zamieszczone przez 4x4BKF
                                      A w ogóle stary to śmierdzi mi nieco Twój watek. Jesteś z Redy, do Kielc (skąd jest handlarz) jest jakieś 650km co w obie strony daje 1300km, samo paliwo to koszt 1200pln +fatyga/dniówka kierowcy. Jest tyle firm handlujących rozbitkami - nik bliżej się nie trafił??
                                      Komu by się chciało jechać więcej niż pół polski po wóz na którym może zarobi się jakieś 600zł??

Zarejestrowałeś się kilka dni temu i to jest pierwszy post. Nic więcej oprócz tego tematu nie napisałeś. Opisałeś handlarza, dałeś linka, potem go skasowałeś, 2x edytowałeś post. Kombinacje i już.
                                      Jest to licytacja wystawiona przez ubezpieczyciela i skierowana do zarejestrowanych firm handlowych. Firma wygrywająca licytację MUSI kupić pojazd za wylicytowaną kwotę, chyba że są dodatkowe uszkodzenia powypadkowe nie wymienione przez ubezpieczyciela. Stan pojazdu, czy jakieś inne obiekcje nie mogą być powodem rezygnacji, czy zmniejszania ceny.

Sam kiedyś miałem "przyjemność" próby negocjacji przez handlarza. Nawet z nim nie dyskutowałem, tylko od razu dzwoniłem do ubezpieczyciela, że wysłana przez nich firma zaczyna kombinować. Jak szybko zmieniło się postępowanie "handlarza" i od razu PEŁNA suma pojawiła się w rączce.
                                      Seria 188KM/270Nm na 95RON

Komentarz

• bubuDE
                                        Elegance
                                        S_OCP Member
                                        • 2007
                                        • 763
                                        • Octavia III (5E3)
                                        • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Nie moge uwierzyc, ze jest ktos kto wydaje towar (tu wlasne auto), nie dostaje pokwitowania, podpisuje kwit na nizsza sume i pyta jak to odwrocic.
                                        PL-LOP D-ROW mutex/ocfipreoqyfb/mutex

Komentarz

• 4x4BKF
                                          L&K
                                          • 2010
                                          • 1279

Się kolega-założyciel jakoś dziwnie zamknął... Sprawa się rypła
                                          4x4

Komentarz

Pracuję...