Zamieszczone przez patrykL
Klimatyzacja
Zwiń
X
-
Klimatyzacja
Witam.
Mnie nurtuje taka rzecz:
Auto nowe. Jak sprawdzić czy klimatyzacja jest "zatankowana" do pełna i czy w ogóle jest oki.
Pytam tylko i wyłącznie dlatego, że przecież PB i LPG zazwyczaj klient po zakupie nowego auta dostaje w minimalnej ilości i sam musi sobie uzupełnić zbiorniki.
Klimatyzacja to dobro które z czasem też się kiedyś kończy. Jaką mam pewność że jest "nabita" do końca a nie tylko trochę ???.
-
-
Jak jest szczelne otaz użytkowane w miarę często i regularnie, to tak szybko się nie skończy. :wink: Czynnik chłodząco - smarujący jest zatankowany w takiej ilości w jakiej zapewnia optymalne działanie. Jeśli układ jest szczelny to go nie ubywa. Mam nadzieję, że rozwiałem obawy i wątpliwości. Na dole mojego posta jest taki przycisk -"pomógł" można kliknąć :diabelski_usmiechMoja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]
"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx
Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401
Komentarz
-
-
Jak nowe autko to sprawdź czy klima chłodzi i na tym twoje czynności powinny się skończyć.
Podczas użytkowania po roku zajedziesz do serwisu i wymienią Ci olej w czynniku, oraz sprawdzą jego poziom. Zrobią to zgodnie z terminem przeglądu.
Autko jest nowe, przewody elastyczne, gumowe są nowe- więc powinny być szczelne (nie zbutwiałe, popękane) więc i ciśnienie powinno być właściwe.
Sprawdź czy chłodzi, jak chłodzi to ciesz się nowym autkiem i tyle."Prosta jest dla szybkich samochodów, zakręty są dla szybkich kierowców..."- Colin McRae
Octavia Combi 2004 [138KM / 293Nm]
>>Hardware - dobrygrzeswawa<<
>>Software - rogalotti<<
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez FRESHWitam.
Mnie nurtuje taka rzecz:
Auto nowe. Jak sprawdzić czy klimatyzacja jest "zatankowana" do pełna i czy w ogóle jest oki.
Pytam tylko i wyłącznie dlatego, że przecież PB i LPG zazwyczaj klient po zakupie nowego auta dostaje w minimalnej ilości i sam musi sobie uzupełnić zbiorniki.
bo jeżeli nie to ....O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
FRESH, wystepuje:
a) przy krotkich przebiegach
b) gdy plyn chlodniczy dostaje sie do oleju (walnieta uszczelka pos glowica)Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm, Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez orzel720Zamieszczone przez BiszczuFRESH, nie możesz nie mieć nabitej klimy. To tak jakby wydali Ci auto w salonie bez oleju w silniku... paliwo to inna para kaloszyZamieszczone przez vazZnajomy wyjechał z salonu nową CRV z pustą klimą. Bywa i tak :szeroki_usmiech"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez FRESHLudzie mniej sarkazmu proszę
Zamieszczone przez FRESHJaką mam pewność że jest "nabita" do końca a nie tylko trochę ???.Zamieszczone przez FRESHCzy maślany nalot na korku wlewu oleju silnikowego to norma ???
p.s. uprzedzam Twoje kolejne pytanie:
tak przy pierwszym tankowaniu gazu możesz nie zatankować pełnego baku...a spalanie może się różnić od wskazanego przez producenta :twisted:"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez FRESHBiszczu - ciśnienie w oponach jestem w stanie sam sprawdzić i w razie potrzeby uzupełnić do odpowiedniej wartości.Mam na to wpływ !!!O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Biszczu - masz rację, bardzo Ci dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Miło jest posłuchać mądrego człowieka.
MODERATORA jeśli taki istnieje proszę o posprzątanie w tym temacie bo zrobił się lekki (...) oczywiście to wszystko przeze mnie
p.s
przez zupełny przypadek znalazłem taki wątek:
oczywiście ten problem dotyczy tylko starych aut, z dużym przebiegiem ???
tak patrze na moją O2 ona co prawda nie szoruje dupą po glebie ale korci mnie aby zmierzyć to i owo
Szacunek
Komentarz
-
Komentarz