Wymiana drazka ukladu kierowniczego

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • lukasz_octa
    Drive
    • 2007
    • 49

oj oj oj okres przedświąteczny i wątek upada
    ASV 2005 r.
    150/320 Nm
  • lolek_2
    Classic
    • 2006
    • 35

Czy drazek (od strony pasazera) od przekladni kierowniczej mozna wymienic bez wyciagania calej przekladni?

Komentarz

nie mam etki w robocie, ale wydaje mi se ze nie, ale moge sie mylic.

Komentarz

• RomanS
        Elegance
        • 2004
        • 804

Można wymienić obydwa drążki, jest trochę gimnastyki z zamocowaniem osłon, ale można to zrobić.
        Pzdr, RomanS, Audi A6 Avant, 2,5 TDI

Komentarz

• lolek_2
          Classic
          • 2006
          • 35

O ktorej oslonie jest mowa tej gumowej na przekladni czy tej aluminiowej co ja ochrania od gory?

Komentarz

• lyzy 110
            Ambiente
            S_OCP Member
            • 2004
            • 237

Zamieszczone przez lolek_2
            O ktorej oslonie jest mowa tej gumowej na przekladni czy tej aluminiowej co ja ochrania od gory?
            o tej gumowej aluminiową zostaw w spokoju wymienia się bez problemu no ale faktycznie z opaskami zaciskowymi trzeba sie trochę pomęczyć
            była czeszka jest franca ale wolałem czeszkę

Komentarz

• daneczek76
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 3642
              • Toyota

Tylko pamietaj w octavi są dwa typy drążków : dłuzszy drązek z krótką końcówką i krótszy drązek z dłuższą końcówką. Przed FL był Krótki drazek + długa końcówka drązka apo raczaj ten drugi ale najlepiej jedz ze starym do sklepu bo możesz dostac mały mix jak mój kolega ostatnio drażek miał długi i końcówke też długą i był problem bo obydwie żeczy kupował osobno, Wiem że śą sprzedawane w kompletach i w tedy chyba niema problemów.
              [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• RomanS
                Elegance
                • 2004
                • 804

Zamieszczone przez daneczek76
                Tylko pamietaj w octavi są dwa typy drążków : dłuzszy drązek z krótką końcówką i krótszy drązek z dłuższą końcówką. Przed FL był Krótki drazek + długa końcówka drązka
                Podział jest rochę inny, wg ETKI, czyli do n-ru i po. Ja mam auto sprzed liftu, co prawda SlX, fizycznie z końca 99, modelowo 2000 i miałem tą nowszą wersję drążków, zgadzało się z ETKĄ.

W moim przypadku padły przeguby drążków te od strony przekładni, wymieniałem same drążki, końcówki (przy kołach) były i o dziwo są nadal bez zarzutu.
                Pzdr, RomanS, Audi A6 Avant, 2,5 TDI

Komentarz

• daneczek76
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 3642
                  • Toyota

A kolega Koleszek ma 99 slx i miał ta starą wersje drązków, takze trzeba uważać
                  [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

Pracuję...