Wczoraj dobierałam "kubeczek" lakieru do mojego samochodu. Pani poprosiła o numer koloru, podałam 9460 (tak na naklejce w książce i to wystarczyło), pogrzebała w komputerze i z czterech kartoników o niemalże identycnych kolorach dobrała jeden przykładając do drzwi (zarysowanych :-() mojej "modr hlubinnej" (jak sądzę na podstawie poprzedniego postu). Potem coś miesiła i wręczyła mi naczynko z moim granatem.
Zobaczymy jaki będzie efekt po naprawie. :roll:
Ja zamówiłem (nie ma możliwośći kupna zaprawki od ręki w Emidzie) na piatek, zeszły, muszę odebrać. Kod lakieru pan zdjął z dowodu rej. a cena równa 16 zł... Tylko dwa razy trzeba jeździć po duperele.
mam skodzinke kod lakieru 9102 srebrna 99 rok i szukam na allegro blotnika lewego wlasnie, czy wystepuje inny kolor srebrny od wymienionego?ktos podal jeszcze jakis inny nr , ale ten na allegro widze tylko w Octavii 2 (moze sie myle), blotnik przed liftem rozni sie od blotnika po lifcie?dzieki
Odgrzeje temat ktory juz dawno mnie wkurza bo na nalepce mam kod 9151, kiedys dorabialem lakier to sie okazalo ze sa 4 odcienie, wybralem wg, wzornika, wydawalo mi sie ze dobrze, ale na zaprawce wyszedl jakis ciemniejszy. Wogole sporo ciemnego "pigmentu" w nim bylo i ni cholery nie szlo wymieszac tego. Moze efekt to wina tego ze nakladane pedzelkiem, a jak sie natryskuje to te ciemne pigmenty "rozpraszaja sie".
Tak czy owak, czy ten lakier ma dokladniejsze oznaczenie??
mam prośbę o ustalenie kodu lakieru tak dla pewności bo we wcześniejszych postach było napisane ze octavie z 99 roku w kolorze srebrnym mają tylko jeden kod lakieru. Nie mam niestety nakielki z kodem lakieru ale podam Vin bo podobno po tym też można ustalić kolor nadwozia
TMBZZZ1U9X2228354
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Komentarz