Dobrze że nie wpadli z pomysłem takich fotoradarów :P
Fabryczny alarm
Zwiń
X
-
Fabryczny alarm
Wczoraj byłem na pomiarze prześwitu tylnego zawieszenia i tak w czasie oczekiwania na samochód podszedłem do Octavii która stała na salonie zajrzałem do środka i zauważyłem że na słupku jest wyłącznik alarmu fabrycznego, jakie było moje zdziwienie gdyż myślałem że alarmy montują w na miejscu bo ja jak konfigurowałem samochód zamówiłem alarm, jak później się zorientowałem że mam alarm meta to myślałem że tak po prostu już jest i nie drążyłem tematu, zapytałem sprzedawce (nie tego u którego składałem zamówienie) jak to jest z alarmem to powiedział że jak się zamawia alarm od razu to przychodzi auto z fabrycznym, więc dlaczego mam meta skoro zamawiałem alarm przy konfiguracji zamówienia to zrobił wielkie oczy i nie umiał mi odpowiedzieć, bo fabryczny kosztuje tyle samo CO meta i twierdził jaszcze że meta zakładana jest też w fabryce nie wiem co o tym sądzić i czego mogę żądać od ASO. Ciekaw jestem kto zawinił fabryka czy ASO.
-
-
mau74, a Meta to najgorszy alarm jaki można mieć w aucie... a co możesz zrobić teraz? Nic musisz mieć metę - chciałeś mieć alarm i zgodnie z umową masz. Może nie użyłeś słowa fabryczny tylko fabrycznie a to spowodowało, że zamontowali Ci fabrycznie metę"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz
-
-
mau74, dla Ciebie, to już musztarda po obiedzie
ale może przeczyta ktoś, kto dopiero chce zamówić auto, a tego jeszcze nie wie :
Zamawiając nowe auto i płacąc zaliczkę podpisujesz zamówienie.
Do tego zamówienia otrzymujesz załącznik.
Na tym załączniku są dwie ważne tabelki :
- wykaz wyposażenia dodatkowego zamawianego na etapie produkcji
i niestety według mnie ta gorsza :
- wykaz wyposażenia dodatkowego zamawianego w punkcie dilerskim.
Najważniejsze jest aby mieć wszystko co się zamówiło wpisane właśnie w tej tabelce fabrycznej. No może nie wszystko tylko najważniejsze podzespoły. Bo takie pierdoły jak listwy boczne, dywaniki czy chlapacze to mogą być i od dilera.
Sprawdź swoje "papiery", to pewnie też masz wpisany alarm do drugiej tabelki.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PolonTakie niemiłe niespodzianki są czasem skutkiem wyboru najtańszej oferty.
My wiemy jak jest ale przeciętnemu kupującemu nie przyjdzie do głowy żeby specyfikować alarm, jakie dywaniki i temu podobne pierdoły, kupuje nowy samochód, zamawia do niego alarm, więc naturalne powinno być, że alarm jest fabryczny a nie dokładane gówno w salonie -> o tym powinien zostać poinformowany, jest to trochę nieuczciwe.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Ja dodam, że mnie też tak zrobili, ale skapnąłem się, że nie ma alarmu fabrycznego jeszcze przed odebraniem samochodu z salonu (dzięki kolegom z forum, który podali mi wyposażenie samochodu na podstawie nr VIN) i zrobiłem małą zadymkę. Skończyło się na tym, że dostałem gratis opony zimowe.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Biszczumau74, a Meta to najgorszy alarm jaki można mieć w aucie...
Nawet pewnie nie wiesz jaki model jest tam zamontowany i jakie ma możliwości.
Jaki według Ciebie jest najlepszy? Ten oryginalny, montowany na linii?
Tak się składa, że właśnie ten oryginalny, z wyłącznikiem wewnętrznym, montowany na linii w Mlada Boleslav, to też Meta System....
Pozdrawiam i zanim znowu coś palniesz będąc dyletantem w jakimś temacie, dwa razy się nad tym zastanów.
Komentarz
-
-
nie wydaje mi się żeby wersja Ambition była najtańszą opcją, i tak jak napisał Borsuk2 w błąd wprowadził mnie sprzedawca i alarm umieścił w zamówieniu do montażu w sieci dilerskiej a nie w fabryce, sprawdziłem w zamówieniu i nie poinformował mnie o tym, tak to jest jak się dokładnie człowiek nie wczyta, co do Mety to faktycznie w fabryce też ją montują
Komentarz
-
-
Masz zamontowany jeden z tych alarmów. Producentem jest Meta System, firma która dostarcza alarmy na pierwszy montaż min. dla VAG.Antyfotoradar Valentine1
Harry II Classic+Sirio ML145
Komentarz
-
Komentarz