ASO w Chechach

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• ASO w Chechach

Módlmy się o koszulki

ASO w Chechach

Witam po dlugiej przerwie (widze, ze CB maniakow przybylo )
    Zbliza mi sie wymiana rozrzadu w mojej O1 (1,9TDI 110KM) na 90k km. Kiedy obdzwonilem ASO w Poznaniu i Opolu to rycza ceny w okolicach 2tys PLN (plus jakies 500 za przeglad).

I nie bardzo wiem co kombinowac. W sierpniu skonczyla mi sie gwarancja, wiec moze poza ASO wymieniac rozrzad? Nie wiem tylko gdzie - auto moge robic w Poznaniu lub okolicach, Opolu, lub w Czechach.
    O Chechach opinia jest taka, ze robia za 1/3 ceny, nic natomiast nie wiem nt ich fachury. Macie jakies doswiadczenia?
    Zamierzam zadzwonic tu http://www.auto-stepanik.cz/
    I podobno w Lublincu maja dobre ceny. Za wszelkie opinie bede wdzieczny.

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

No cene to IMO z kosmosu wzieli :lol: 2,5tys za przeglad z rozrzadem na 90kkm :lol:

Robiac w ASO z wymiana pompy wody mozna zamknac sie w kwocie 1500-1600zl, kupujac nawet tu na forum od kogos oryginalny rozrzad i zlecajac tylko wymiane to sadze, ze spokojnie za 1000-1200zl na gotowo.

Cena w Czechach moze sa nizsze, tylko ostatnio kurs naszej waluty do ich nie przedstawia za korzystnie. Fakture dostajesz ich normalna i tyle. Salony chyba nawet powinny wystawiac na ten europejski VAT
      Spritmonitor.de

Komentarz

www.zmax.pl -> tam dostaniesz cały rozrząd za 520 zł z pompą wody firmy Ina i pasek contitecha + robota 300 zł max

Komentarz

Nie bardzo zrozumialem... Do nowej Soli mam kawalek
          Zamowic, a robocizna gdzie?

Komentarz

robocizna, nawet w ASO ci zrobia za 350 zł, do Głogowa masz blisko i wiem że w Skodzie robią, i że w sSeacie robia dobrze na Kazimierza wielkiego, serwisuje u nich swego seata, i wcześniejsze autka tez.
            a poza tym nie mów że nie znasz dobrego mechanika w Nowej Soli, albo że ich nie ma.
            Jak nie ma jedżdo Głogowa 20 km, albo Zielona Góra, ale tam nie znam servisów.

Komentarz

Zamieszczone przez Sigma_74
              a poza tym nie mów że nie znasz dobrego mechanika w Nowej Soli, albo że ich nie ma.
              Jak nie ma jedżdo Głogowa 20 km, albo Zielona Góra, ale tam nie znam servisów.
              Pojecia nie mam, do Nowej Soli mam jakies 250km a do Głogowa jakies 230
              Moze ktos polecic serwisy w Poznaniu lub Opolu?

Komentarz

• Nexus6
                RS
                S_OCP Member
                • 2004
                • 4847
                • Volkswagen

eM,

Rozrząd z pompą wodną (www.zmax.pl) - 525 zł

Przegląd po 180 kkm z wymianą rozrządu - 662,50 zł w ASO Sinclan-Bis w Zakręcie (trochę daleko od Ciebie) :szeroki_usmiech

czas wykonania: 3 h
                With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• Bazyli76
                  Rider
                  • 2006
                  • 487

eM, w Poznaniu masz niezły Auto Sunny (ASO Skoda) niestety nie powiem Ci nic o cenach bo nie wiem dodam, że ja nigdy nie miałem zastrzeżeń do ich pracy (chociaż znam takich którzy mają i dlatego piszę, że serwis jest niezły. generalnie zdecydowanie więcej opinii na + niż -). Jeśli masz wlepkę OCP to dostaniesz u nich rabat.

pozdro

Komentarz

Pracuję...